Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο… μετρημένος Λουτσέσκου και η ατάκα στους δημοσιογράφους: «Ας το παραδεχθείτε»!
| 2017-12-10 22:55:00

Ο… μετρημένος Λουτσέσκου και η ατάκα στους δημοσιογράφους: «Ας το παραδεχθείτε»!

Sportdog Team
Ο… μετρημένος Λουτσέσκου και η ατάκα στους δημοσιογράφους: «Ας το παραδεχθείτε»!

Τι είπε για τους Πέλκα, Λουτσέσκου και τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι σήμερα οι παίκτες του, με τον Ρουμάνο τεχνικό να στέκεται στη θέληση και την ενέργεια που είχε η ομάδα του.

Ωστόσο, τόνισε πως η συνέχεια θα είναι δύσκολη και ότι απλά κερδίζει έναν ήσυχο ύπνο για απόψε, ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι θα πρέπει να παραδεχθούν όλοι, πως ο ΠΑΟΚ τόσο εντός στην άδεια Τούμπα όσο και εκτός έδρας, έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα όσα είδε σήμερα από την ομάδα του: "Πάντα υπάρχουν δυσκολίες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μου έπαιξε καλά και πολύ έξυπνα σε αυτό το παιχνίδι. Ξεκινώντας με αυτή την πίεση και την ένταση και με ένα γκολ, είναι φυσιολογικό να αλλάζεις ένταση. Κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού δεν ρισκάραμε καθόλου. Υπάρχουν ματς στα οποία συνεχίζεις να έχεις την ίδια ένταση, άλλα και κάποια που και ο αντίπαλος σε αναγκάζει να κάνεις λίγο πίσω".

Για τον Πέλκα: "Αυτό που ανεβάζει τη θέληση και την ενέργεια της ομάδας, είναι η θέληση που έχουν όλοι. Θυμάμαι μία φορά με ρωτήσατε γιατί έκανα αλλαγή τον Πέλκα. Δεν είναι η θέση, η οποία έκανε τη διαφορά, αλλά η νοοτροπία. Βρίσκεται σε μία πολύ καλή περίοδο και είμαι σίγουρος ότι ξέρει ότι έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και για να είναι στο προσκήνιο πρέπει να κρατήσει την ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά υπήρχαν κι ενέργειες και σήμερα και κόντρα στην Ξάνθη, όπου είχε πολύ ενέργεια και πάλεψε, ακόμη κι όταν χάθηκε η μπάλα. Αλλά προσοχή αν χαλαρώσεις μία στιγμή, μπορείς να βρεθείς εκτός κι αυτό είναι κι ένα μήνυμα προς εκείνον".

Για τον Μακ: "Όταν είσαι εκτός γηπέδου είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις αυτές τις καταστάσεις, αλλά αν είσαι στο γήπεδο μπορείς να δεις την πίεση που υπάρχει κατά τη διάρκεια του αγώνα και όλη την εβδομάδα για έναν παίκτη. Ο Μακ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο και πιθανόν η αντίδραση του αυτή να ήρθε από την πίεση που υπήρχε όλη την εβδομάδα, τη θέληση που είχε να παίξει και κάτι που τον οδήγησε να εκραγεί σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις, αλλά υπάρχουν και κάποιες αντιδράσεις που μπορούν να δικαιολογηθούν ως ένα βαθμό".

Για τους πανηγυρισμούς μετά τα γκολ σήμερα και στην Ξάνθη: "Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση ή κάποιος λόγος, είναι αντιδράσεις που έρχονται φυσιολογικά. Σήμερα στο δεύτερο γκολ, κατάλαβα ότι κερδίσαμε το παιχνίδι ή τουλάχιστον ήταν ένα πολύ καλό βήμα για τη νίκη. Στην Ξάνθη η αντίδραση ήταν από τη μεριά των παικτών, που ήρθαν να το απολαύσουμε όλοι μαζί στον πάγκο. Στο δεύτερο γκολ στην Ξάνθη, το πανηγύρισα τόσο γιατί είχαμε μία κουβέντα με τους παίκτες και τους είπα ότι δεν "σκοτώνουμε" τους αντιπάλους και το κάναμε σε εκείνο το σημείο. Σε κάθε περίπτωση είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις εκείνη τη στιγμή".

Για το τι τον ικανοποιεί από την ομάδα του: "Μου προκαλεί ικανοποίηση η υπευθυνότητα των παικτών και η δουλειά σε κάθε φάση. Ο έλεγχος του αγώνα, η κατοχή και το πως καταφέρνουμε να περάσουμε από τις επιθετικές μας καταστάσεις, τη στιγμή που δεν έχουμε τη μπάλα. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν, κάναμε ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο μας να μας απειλήσει, έναν αντίπαλο που έχει πολύ έξυπνους παίκτες".

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη και τις συζητήσεις που έχει μαζί του: "Είναι πολύ νωρίς για αυτή την κουβέντα, τις επόμενες ημέρες... Έχουμε σημαντικά παιχνίδια ακόμη, ένα στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο".

Για τον Βαρέλα και τις κινήσεις του μέσα στο παιχνίδι: "Κάποιες φορές οι παίκτες πρέπει να το απολαμβάνουν και σήμερα ήταν μία καλή στιγμή για να το απολαύσει και ο ίδιος. Στον Πανιώνιο, όταν ήταν μπροστά ο Βαρέλα ήρθε από ένα στημένο, ένα στημένο δικό μας, υπήρξε μία σέντρα την οποία πήρε ο αντίπαλος και δεν κατάφερε να γυρίσει μετά την πάσα του Βαρέλα ο Λημνιός. Θυμάμαι και σήμερα μία παρόμοια φάση που αμυνόμασταν με τον Λημνιό και τον Μαουρίσιο και ο Βαρέλα είχε μείνει".

Για το αν νιώθει ότι από εδώ και πέρα οι γκέλες θα είναι πολύ λιγότερες: "Ας εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Να απολαύσουμε την αποψινή νίκη, να απολαύσουν τη δουλειά τους οι παίκτες, αλλά από αύριο πρέπει να εστιάσουμε στο επόμενο ματς με τον Πλατανιά. Είναι ένα πολύ δύσκολος γύρος για όλες τις ομάδες".

Για το αν η ομάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου και το πως αισθάνεται ο ίδιος: "Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Προσωπικά για μένα, η βραδιά αυτή είναι καλή γιατί μπορώ να κοιμηθώ πιο χαλαρός. Για τον κόσμο πιστεύω ότι ήταν ένα φανταστικό βράδυ. Η παρουσία του κόσμου πάντα έλεγα ότι θα δώσει μεγάλη ενέργεια και θα πιέσει πολύ κι αυτό έγινε σήμερα. Πρέπει κι εσείς οι ίδιοι να παραδεχτείτε ότι μέχρι τώρα η ομάδα έπαιζε εκτός κι εντός έδρας καλό ποδόσφαιρο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags