Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚ ολέ και με την κορυφή... Κονέ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-12-11 21:24:00

ΑΕΚ ολέ και με την κορυφή... Κονέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ ολέ και με την κορυφή... Κονέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριάρα στην Κέρκυρα από την Ένωση που παρέμεινε πρώτη.

Εκ των κορυφαίων ήταν ο Παναγιώτης Κονέ στη νίκη της ΑΕΚ επί της Κέρκυρας με 3-1.

Η ΑΕΚ μπήκε συντηρητικά στην αρχή του ματς δίνοντας χώρο στην Κέρκυρα, η οποία προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί με αντεπιθέσεις από την... ευάλωτη πλευρά του Γκάλο. Η Ένωση παρότι ριψοκινδύνεψε δεν το πλήρωσε και, στο 12' άνοιξε το σκορ, με αυτογκόλ του τερματοφύλακα Γιαννακόπουλου. Στη συνέχεια οι Φαίακες πίεσαν ψηλά, με τους κιτρινόμαυρους να μένουν ανεπηρέαστοι. Μάλιστα στο 38' σημείωσαν και δεύτερο τέρμα με ασύλληπτο εκτός περιοχής σουτ του Κονέ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι με τον Αραούχο στο 56' και από εκεί και ύστερα έριξε τις μηχανές της, για να κανει συντήρηση δυνάμεων. Ο Τσιντώτας έκανε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις προς το τέλος, το σκορ δεν άλλαξε από κάποια προσπάθεια, αλλά από πέναλτι που κέρδισε η Κέρκυρα στο 87', στο οποίο ευστόχησε ο Νούνιες. Έτσι η Ένωση επικράτησε με 3-1 και διατηρήθηκε πρώτη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Κονέ ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ. Σημείωσε καταπληκτικό γκολ και ήταν πολύ κινητικός επιθετικά. Προσπαθούσε να συμβάλλει οργανωτικά, ενώ δοκίμαζε συνεχώς το πόδι του, πριν εξαπολύσει τον κεραυνό που βρήκε δίχτυα. Πολύ καλός ήταν και ο Κλωναρίδης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Mε αλλαγές παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι της Αυστρίας για το Europa League. Βλέπετε εκτός από τον τιμωρημένο Λιβάγια, ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Βράνιες και Τσόσιτς. Ο Τσιντώτας παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ, την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες πήρε θέση ο Κονέ και μπροστά τους έπαιξε σαν... ψευτοδεκάρι ο Μπακασέτας. Από την αριστερή πτέρυγα εφορμούσε ο Κλωναρίδης, από τη δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος, με τον Αραούχο στην κορυφή να συμπληρώνει το 4-2-3-1.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (71' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Κλωναρίδης, Μπακασέτας (77' Γιούσης), Χριστοδουλόπουλος (62' Γιακουμάκης), Αραούχο.

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Γκομές, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Σιόντης, Σπίνουλας, Αναστασίου (58' Ντιόγκο), Μπαλάφας(72' Αρτυματάς), Επστάιν (46' Νούνιες), Μπάουμαν

Η ΦΑΣΗ Με το αυτογκόλ του τερματοφύλακα της Κέρκυρας γέλασε μέχρι και ο Λάζαρος. Ύστερα από σέντρα του Κλωναρίδη από τα αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε, η μπάλα με την καραμπόλα ξαναβρήκε στον παίκτη της και ο γκολκιπερ των Φαιάκων αιφνιδιάστηκε και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...Ο Σέζος δεν ξεσήκωσε αντιδράσεις με τις αποφάσεις του. Ωστόσο στο 14', σε πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Μπάουμαν στον Κονέ, δεν έδωσε καν το φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, ενώ χάρισε και την κίτρινη στον μέσο της Κέρκυρας. Επίσης δεν υπάρχει πέναλτι στο 87'. Ο Κονέ ήταν κοντά στον Νούνιες, δεν άπλωσε ποτέ το πόδι του αλλά ο επιθετικός της Κέρκυρας έπεσε εντυπωσιακά και ξεγέλασε τον διαιτητή που έδειξε λανθασμένα την άσπρη βούλα

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με επιθετικό σχήμα παρά τις απουσίες της ΑΕΚ. Η Ένωση ανταποκρίθηκε και καθάρισε για πρώτη φορά, μετά το ματς με τη Λάρισα, τόσο εύκολα ένα παιχνίδι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ έχει χτίσει νικηφόρο σερί τριών παιχνιδιών και με νίκη στο ματς με τον Απόλλωνα την 15η αγωνιστική θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο ούσα πρώτη στη βαθμολογία. Βάσει της εικόνας της, η Ένωση δείχνει η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και δύσκολα θα αποκαθηλωθεί από την κορυφή.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου

Το γκολ του Κονέ

Το γκολ του Αραούχο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags