Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα... στήνει και ο Ινφαντίνο; - Κατηγορίες-ντροπή για τον πρόεδρο της FIFA
| 2017-12-15 14:08:00

Τα... στήνει και ο Ινφαντίνο; - Κατηγορίες-ντροπή για τον πρόεδρο της FIFA

Sportdog Team
Τα... στήνει και ο Ινφαντίνο; - Κατηγορίες-ντροπή για τον πρόεδρο της FIFA

Γιατί κατηγορείται ο Τζιάνι Ινφαντίνο;

Σύμφωνα με τον Guardian και τη Le Monde, ο νυν πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επέβαλε μικρότερη ποινή στην Φενερμπαχτσέ το 2012 για τα σκάνδαλα περί στημένων αγώνων.

Ο Ιταλοελβετός παράγοντας εκείνη την χρονική περίοδο ασκούσε καθήκοντα γενικού γραμματέα στην UEFA και όταν κλήθηκε να αποφασίσει την τύχη της Φενερμπαχτσέ σχετικά με τις κατηγορίες για στημένα παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος της σεζόν 2010-2011, χειρήστηκε την υπόθεση με μεγαλύτερη επιείκεια από ό,τι προβλεπόταν.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν επιστολές ανάμεσα στον Ινφαντίνο και στελέχη της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όπου δίνει την έγκρισή του στα αρμόδια όργανα να εφαρμόσουν ελαστικότερες ποινές από τις προβλεπόμενες στην Φενερμπαχτσέ που θα υποβίβαζαν την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια στιγμή, η UEFA απέκλεισε τον τουρκικό σύλλογο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Τραμπζονσπόρ που την χρονιά εκείνη με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων τερμάτισε δεύτερη, χάνοντας το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία λόγω της διαφοράς τερμάτων. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags