Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΟΚάρα και… εκτός Τούμπας - Πάτησε στην κορυφή και βλέπει πρωτάθλημα (BINTEO)
| 2017-12-16 21:22:00

ΠΑΟΚάρα και… εκτός Τούμπας - Πάτησε στην κορυφή και βλέπει πρωτάθλημα (BINTEO)

του Βαγγέλη Καράμαλη
ΠΑΟΚάρα και… εκτός Τούμπας - Πάτησε στην κορυφή και βλέπει πρωτάθλημα (BINTEO)

Νίκη 1-0 στον Πλατανιά με γκολ του Μαλεζά και ισοβαθμία με ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, πέρασε με 1-0 από την έδρα του Πλατανιά, με τον Μαλεζά να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 56’ και έπιασε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο φινάλε του πρώτου γύρου με 31 βαθμούς και πλέον περιμένει το αυριανό ματς του Ολυμπιακού, που αν νικήσει τον ΠΑΣ, θα πάει στο +1.

Οι Κρητικοί «φωνάζουν» σωστά για το γκολ του Γκέλτσακ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 4ο λεπτό, ενώ στο 45’ ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ για χέρι του Καρυπίδη.

Το παιχνίδι στα Χανιά ξεκίνησε με… γκολ, το οποίο όμως κακώς δεν μέτρησε. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γκζέλτσακ με κεφαίά «κρέμασε» τον Πασχαλίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, παρότι ο φορ του Πλατανιά καλυπτόταν. Από την φάση αυτή και μετά ο ΠΑΟΚ ανάλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέκτησε κατοχή μέχρι και 70%, ωστόσο δεν μπορούσε να φτιάξει τη μεγάλη φάση.

Οι Πέλκας και Λημνιός ήταν καλά κλεισμένοι, ενώ μάταια έψαχνε τον Κουλούρη με σέντρες ο Μάτος. Ο Δικέφαλος απείλησε με μακρινό σουτ του Μαουρίσιο (40’), ωστόσο στη λήξη του ημιχρόνου έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες. Στο 44ο Κοκκαλάς απέκρουσε αρχικά το φάουλ του Πέλκα, στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε στον Καρυπίδη (γόνατο και μετά χέρι, όπου ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι) και στρώθηκε στον Μαουρίσιο, ωστόσο ο Κοκκαλάς και πάλι έπεσε στα πόδια του και έδιωξε σε κόρνερ. Ο πορτιέρε όμως του Πλατανιά είχε άλλη μία απόκρουση στο 45’, όταν από το κόρνερ ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ του είπε «όχι» και κράτησε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 47’ έχασε μία καλή ευκαιρία, όταν ο Κάνιας σούταρε ολομόναχος άουτ εντός περιοχής, ενώ ο Πλατανιάς απάντησε στο επόμενο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Ντικαμονά. Τελικά, στο 56’ ήρθε και το πολυπόθητο γκολ για τον Δικέφαλο. Ο Κρέσπο σηκώθηκε για κεφαλιά, ο Μαλεζάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Μετά το γκολ οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 59’ έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Παπανικολάου να πλασάρει εντός περιοχής, αλλά τον Πασχαλάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο μισάωρο να… καθαρίσει το παιχνίδι και στο 62’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μαουρίσιο, όμως ο Κοκκαλάς και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ.

Από το 70’ και μετά ο Πλατανιάς είχε βγει μπροστά και προσπαθούσε να απειλήσει για την ισοφάριση, όμως το ματς έληξε τελικά στο 0-1, χωρίς κάποια άλλη σπουδαία φάση.
 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μαλεζάς έγινε ο… ήρωας του ΠΑΟΚ, καθώς οι Κουλούρης – Λημνιός και Πέλκας δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να «καθαρίσουν». Ο Έλληνας στόπερ βρέθηκε εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και με το γκολ χάρισε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» στην ομάδα του.

Η ΦΑΣΗ: Μπορεί το γκολ του Μαλεζά να έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο η διπλή απόκρουση του Κοκκαλά στο 44’ σε Πέλκα και Μαουρίσιο, ήταν… όλα τα λεφτά. Γενικά ο πορτιέρε του Πλατανιά έδειξε να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Διαιτητής και βοηθοί δεν τα πήγαν πολύ καλά, καθώς έχασαν φάσεις, όπως το γκολ που κακώς ακυρώθηκε για τον Πλατανιά στο 4ο λεπτό ή το χέρι του Καρυπίδη στο 44’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τόσο καλή εμφάνιση όσο στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Ξάνθη και Παναθηναϊκό, όμως βρήκε το γκολ και πήρε την εκτός έδρας νίκη που τόσο πολύ ήθελε. Πάτησε κορυφή και πλέον μαζί με την ΑΕΚ, περιμένει στραβοπάτημα του Ολυμπιακού.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να πάει σχεδόν (μία αναγκαστική αλλαγή Κάμπος αντί Μακ) με την ίδια ενδεκάδα που είχε και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν του βγήκε. Οι Λημνιός – Κουλούρης και Πέλκας δεν… τράβηξαν και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ο Κοκκαλάς από την πλευρά του Πλατανιά ήταν εξαιρετικός, όμως δεν γινόταν να τα βγάλει όλα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το γκολ του ΠΑΟΚ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (85΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (81΄ Πατράλης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): .Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάνιας (86΄ Σάχοβ), Πέλκας, Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Κουλούρης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags