Facebook Pixel Sportdog.gr | Κλασικός Παναθηναϊκός! Δεν μπορεί να νικήσει εκτός έδρας, «κόλλησε» και στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-12-17 21:25:00

Κλασικός Παναθηναϊκός! Δεν μπορεί να νικήσει εκτός έδρας, «κόλλησε» και στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Κλασικός Παναθηναϊκός! Δεν μπορεί να νικήσει εκτός έδρας, «κόλλησε» και στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιρασιά 1-1 στα Πηγάδια, με σκόρερ Άλτμαν-Γέντρισεκ.

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό, όπου οι δύο ομάδες… μοίρασαν και τα ημίχρονα. Οι Πράσινοι κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο και βρήκαν γκολ στο 18’ με τον Άλτμαν, όμως στην επανάληψη οι Ακρίτες ήταν καλύτεροι και δικαίως ισοφάρισαν με τον Γέντρισεκ στο 79’. Μοιραίος για τους Πράσινους ο Χίλιεμαρκ, που μπήκε αλλαγή μετά την ισοφάριση και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 90’ και στο 94’!

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, μπήκε φουριόζος και μόλις στο πρώτο απείλησε με τους Άλτμαν και Πίσπα. Η Ξάνθη απάντησε με το σουτ του Λουσέρο στο 4’, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος, όμως από εκεί και πέρα υπήρξε… πράσινη καταιγίδα. Μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησαν στο γήπεδο και βρήκαν το γκολ που ήθελαν.

Στο 13’ ο Πίσπας μόνος του από τα δύο μέτρα δεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον Ζίφκοβιτς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ξανά ο μικρός πλάσαρε παράλληλα με την εστία από κοντά, μετά από γύρισμα του Κουλιμπιλί. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 18’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Άλτμαν που με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν κα μετά το γκολ και έχασαν δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, στο 22’ με τον Άλτμαν και στο 24’ με τον Πίσπα, όμως ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε εντυπωσιακά και τους δύο. Μετά το μισάωρο ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, αν και ο Παναθηναϊκός κράτησε άνετα το υπέρ του σκορ μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα όσα είδαμε στο πρώτο, καθώς οι Πράσινοι είχαν κάκιστη εικόνα, ενώ η Ξάνθη από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ακρίτες πήραν εύκολα το κέντρο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με καλύτερη όλων αυτή του 60’, όταν από σέντρα του Μεχία, ο Λουσέρο από πλάγια θέση σούταρε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Οι Ακρίτες συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 79’ κατάφεραν να φτάσουν στο 1-1. Μετά από λάθος του Λουντ, η μπάλα έφτασε στον Φασίδη, αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Γέντρισεκ με ωραία κεφαλιά προ του Αυλωνίτη, νίκησε τον Βλαχοδήμο και έφερε το ματς στα ίσια. Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Κουρμπέλη στο 83’ και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Χίλιεμαρκ στο 90’ και στο 94’, όμως η ισοπαλία έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γέντρισεκ με το γκολ που σημείωσε έγινε και ο MVP της αναμέτρησης, καθώς με μόλις δύο ευκαιρίες, κατάφερε να βρει δίχτυα. Στην φάση του γκολ κινήθηκε πολύ έξυπνα και ο Αυλωνίτης ακόμα τον ψάχνει.
 

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης λόγω και των πολλών απουσιών, ξεκίνησε με σύστημα 4-4-1-1. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κουλιμπαλί και Χουλτ στα άκρα της άμυνας και οι Κολοβέτσιος-Αυλωνίτης τα δύο στόπερ. Κουρμπέλης και Τζανδάρης το δίδυμο στα χαφ, με τον Βιγιαφάνιες δεξιά, τον Λουντ αριστερά και τον Άλτμαν πίσω από τον Πίσπα. Ο νεαρός φορ στο 77’ πέρασε εκτός αγώνα και την θέση του πήρε ο Δώνης, με τον Άλτμαν να περνάει στην κορυφή. Μετά το γκολ της Ξάνθης, έβγαλε τον κουρασμένο Λουντ και πέρασε στο ματς τον Χίλιεμαρκ, ενώ στο 90’ έριξε τον νεαρό Κουντουριώτη αντί του Άλτμαν.

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με το 4-3-3 και στην αρχική τους Ζίβκοβιτς, Φλίσκα, Λισγάρα, Μπαξεβανίδη, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλο, Ντε Λούκας, Γέντρισεκ, Λουσέρο και Κίκε. Στην ανάπαυλα πέρασε τον Σιλά αντί του Μελιόπουλου, ενώ στο 70’ έβγαλε τον Κίκε και έριξε τον Φασίδη.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ της Ξάνθης, όπου κοιμήθηκε η πράσινη άμυνα. Στο 79ο λεπτό μετά από λάθος του Λουντ, η μπάλα έφτασε στον Φασίδη, αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Γέντρισεκ με ωραία κεφαλιά προ του Αυλωνίτη, νίκησε τον Βλαχοδήμο και έφερε το ματς στα ίσια.  

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης, από την Ημαθία και βοηθοί του οι Δημητριάδης, από τη Μακεδονία, και ο Μερκενίδης, επίσης από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας. Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς δεν υπήρξαν γενικά δύσκολες φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε για ακόμα ένα εκτός έδρας ματς να μην πάρει τη νίκη. Στο πρώτο 45λεπτο οι Πράσινοι ήταν εκπληκτικοί, πέτυχαν ένα γκολ και έχασαν άλλες τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, όμως στο δεύτερο… εξαφανίστηκαν. Πλέον δεν γίνεται να είναι τυχαίο πως δεν έχει πανηγυρίσει ούτε ένα διπλό φέτος!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Το παιχνίδι ήταν απόλυτα μοιρασμένο, με την κάθε ομάδα να παίρνει από ένα ημίχρονο και έναν βαθμό. Αν βέβαια ο Χίλιεμαρκ έβλεπε δίχτυα στις δύο τεράστιες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο φινάλε, τότε οι Πράσινοι θα έβλεπαν διπλό.

ΠΑΤΑ ΤΟ:  Δείτε τα δύο γκολ της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπεξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46’ Σιλά), Ντε Λούκας, Κίκε (70’ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (93’ Κάστρο).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λουντ (82’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν (91’ Κουντουριώτης), Πίσπας (78’ Δώνης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags