Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έκθεση αναίρεσης του αντιεισαγγελέα κατά του βουλεύματος για τα στημένα»
| 2017-12-19 02:22:00

«Έκθεση αναίρεσης του αντιεισαγγελέα κατά του βουλεύματος για τα στημένα»

Sportdog Team
«Έκθεση αναίρεσης του αντιεισαγγελέα κατά του βουλεύματος για τα στημένα»

Τι λέει στην έκθεση για την πολύκροτη υπόθεση.

H τηλεοπτική «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε το περιεχόμενο της έκθεσης αναίρεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, κατά του βουλεύματος του Κωνσταντίνου Σταμαδιανιού, για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ουσιαστικά άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο είχε αποφανθεί να μη γίνει κατηγορία για απάτη και εκβίαση κατά των Β.Μαρινάκη, Γ.Σαρρή, Θ.Κουρίδη, Αρ.Σταθόπουλου, Γ.Παπακωνσταντίνου, Ν.Προύντζου, Γ.Δούρου και Θ.Μπριάκου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά στην έκθεσή του ότι το Συμβούλιο Εφετών «υπέπεσε στην πλημμέλεια της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς στο αιτιολογικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι η ένωση των κατηγορουμένων δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αυτά της συμμορίας, χωρίς, όμως, η παραδοχή αυτή να θεμελιώνεται επαρκώς».

Παράλληλα ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαπιστώνει «έλλειμμά αιτιολογίας και μη παράθεση θεμελιωτικών πραγματικών περιστατικών» για την παραπομπή των υπόλοιπων κατηγορουμένων (Κ.Ιωαννίδης, Γ.Κάμπαξης, Απ.Αμπάρκιολης, Αλ.Δημητρόπουλος, Θ.Γιάχος, Ηλ.Σπάθας, Γ.Αρβανιτίδης, Γ.Λαναρής, Κ.Μπάρμπας, Δ.Αμαραντίδης, Ηλ.Ιωάννου, Αλ.Καλογέρης, Δ.Μάνος, Χ.Παυλίδης, Γ.Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ, Γ.Σπανός, Γ.Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Γ.Κομπότης).

Μετά την άσκηση αναιρέσεως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την τελική απόφαση για την πορεία της υπόθεσης από δικαστικής πλευράς θα έχει προσεχώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags