Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή δήλωση Πασχαλάκη: «Όταν έμαθα ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τρίτο τερματοφύλακα, τότε...»!
| 2017-12-20 16:10:00

Τρομερή δήλωση Πασχαλάκη: «Όταν έμαθα ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τρίτο τερματοφύλακα, τότε...»!

Sportdog Team
Τρομερή δήλωση Πασχαλάκη: «Όταν έμαθα ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τρίτο τερματοφύλακα, τότε...»!

Γιατί πήρε τηλέφωνο τον... Χαντάνοβιτς;

Έτοιμος για μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Μιλώντας στον «Libero FM», σημείωσε ότι δεν έχασε ποτέ την πίστη του και αντί να πτοηθεί όταν ο ΠΑΟΚ πήρε τον Ρέι, ένιωσε ακόμα πιο σίγουρος για την επιλογή να πάει στον «δικέφαλο του Βορρά». 

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος, ενώ αποκάλυψε την ιδιαίτερη σχέση του με τον… Σαμίρ Χαντάνοβιτς

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για το αν έχει σκοράρει ποτέ: «Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε να παίζω μπροστά, στην επίθεση και να βάζω γκολ. Σε ένα ματς, όταν ήμουν 9 ετών, τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας μας και αναγκάστηκα να μπω εγώ τέρμα. Έπιασα ένα πέναλτι και μετά κόλλησα στο τέρμα!». 

Για το αν ήταν ρίσκο να έρθει το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ: «Ήταν παράτολμο να κάνω τέτοια κίνηση. Ήθελα νέες προκλήσεις και ο ΠΑΟΚ μου το έδινε αυτό. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να δω αν αντέχω, το ίδιο κι εγώ. Έτσι κλείσαμε αρχικά για έναν χρόνο. Ήθελα να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Αν όχι, θα έλεγα πρώτος ότι φεύγω και θα πήγαινα να βρω αλλού να παίξω. Αλλά νομίζω ότι έδειξα πως μπορώ να μείνω και να καταφέρω πράγματα. Έτσι ήρθε και η επέκταση του συμβολαίου. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν έως τώρα». 

Για το γεγονός πως όταν ήρθε υπήρχε ήδη ο Ρέι και ήταν μεταγραφή 2 εκ. ευρώ από την Αργεντινή: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ επειδή βάζω υψηλούς στόχους. Ήξερα ότι είχε επενδύσει ο ΠΑΟΚ στον Ρέι. Δεν ξέρω πως, αλλά όταν υπάρχουν δυσκολίες έχω μεγαλύτερο κίνητρο. Με το που άκουσα ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τερματοφύλακα, ήμουν πιο σίγουρος για την κίνηση μου! Μέσα από υγιή ανταγωνισμό γίνεσαι καλύτερος. Δούλεψα και περίμενα τις ευκαιρίες μου». 

Για το ματς στην Ξάνθη και το διπλό του ΠΑΟΚ ήταν ίσως ορόσημο για τη φετινή σεζόν. Υπήρχε άγχος; «Άγχος έχουμε σε όλα τα παιχνίδια. Όταν παίζω με άγχος είμαι πολύ καλός! Αλλιώς προβληματίζομαι! Χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μας όχι την Ξάνθη, ούτε τον Αιγινιακό δε θα κερδίζαμε! Από πίσω ως τερματοφύλακας προσπαθώ να φέρω καλή αύρα και επικοινωνία στην ομάδα. Ο τερματοφύλακας από πίσω βλέπει τα πάντα. Με την Ξάνθη ήμουν σίγουρος ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα, ότι θα κερδίσουμε. Αυτό ήθελα να μεταδώσω στους συμπαίκτες μου και αυτό έγινε». 

Για τους Έλληνες και τους ξένους του ΠΑΟΚ και την καλή χημεία: «Δεν τίθεται θέμα Έλληνα ή ξένου παίκτη. Όποιος δίνει το 100% αξίζει να παίζει. Από το ματς με την Ξάνθη είδα μεγάλη θέληση, μεγάλη ωριμότητα και ενότητα. Αυτά τα στοιχεία είναι ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Έχουμε χαρακτηριστικά να πάμε πολύ ψηλά φέτος». 

Για το στοιχείο που δεν είχε ο ΠΑΟΚ σε άλλα ματς που δεν κέρδισε εκτός έδρας: «Δεν μπορώ να το αναλύσω αυτό. Είναι δουλειά του προπονητή. Αυτό που αισθάνθηκα όταν μου είπε ο προπονητής ξεκινάς, είναι μια σιγουριά ότι είμαστε εδώ, δεν μπορεί να μας κουνήσει κανείς. Είμαστε ΠΑΟΚ! Αυτό φάνηκε και στον κόσμο». 

Για τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα που χάθηκε για τον ΠΑΟΚ για 1-2 βαθμούς: «Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς σε ματς όπως με Απόλλωνα, Λεβαδειακό, Λάρισα, Πανιώνιο. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Να μάθουμε να παίρνουμε επαγγελματικές νίκες, όπως με τον Πλατανιά. Να μην χάνουμε βαθμούς και εκτός έδρας. Ο τίτλος ο άτυπος του πρωταθλητή χειμώνα, δε μας λέει τίποτα. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια πυγμή για να πετύχουμε τον στόχο μας στο τέλος της σεζόν». 

Για τη συνεργασία με τον Ρέι και τον Σιαμπάνη: «Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό τιμ και είμαστε δεμένοι. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Μας βοηθάει πολύ και ο προπονητής τερματοφυλάκων στη συνεργασία μεταξύ μας. Είμαι ευχαριστημένος που τους έχω δίπλα μου και εξελισσόμαστε όλοι μαζί. Είμαστε μια πολύ καλή τριάδα. Τώρα αγωνίζομαι εγώ, πιο πριν ο Ροντρίγκο αλλά και τότε προσπαθούσα να του δίνω θετική ενέργεια. Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Δεν υπάρχει άρρωστος ανταγωνισμός. Μόνο όταν βελτιωνόμαστε όλοι μας θα πετύχουμε τον στόχο μας. Σαν ομάδα θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα όχι ατομικά». 

Για τη μάχη του τίτλου: «Φέτος ευχαριστιέμαι το πρωτάθλημα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία, είναι πιο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός δεν μου αρέσει καθόλου, η ΑΕΚ είναι ανεβασμένη, αλλά και εμείς είμαστε πιο ψηλά σε σχέση με την περσινή χρονιά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε κάθε αγώνα και να βλέπουμε ένα-ένα τα ματς που μας έρχονται. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς. Έτσι θα είμαστε πολύ κοντά να πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος». 

Ο Πασχαλάκης έχει καταγωγή από την Αθήνα. Φαντάζονταν ότι στα 28 του μπορεί να ήταν βασικός στον ΠΑΟΚ; «Φυσικά και όχι! Από την άλλη είμαι ευλογημένος που μου ήρθε κάτι τέτοιο στα 28 και όχι όταν ήμουν νεότερος. Αλλιώς δε θα είχε ζήσει τις δύσκολες καταστάσεις που έζησα πιο πριν και μου έφτιαξαν χαρακτήρα. 

Ο δρόμος του τερματοφύλακα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Σε μας παίζει μόνο ένας! Είναι η πιο δύσκολη θέση. Θέλει διαχείριση, υπομονή και ωριμότητα. Αυτή τη στιγμή μπορώ να το διαχειριστώ 100% να κάνω καλά ότι μπορώ. Όλες οι ομάδες ήταν μια σχολή, ένα κεφάλαιο για μένα. Για να φτάσω έως εδώ με στήριξε και η γυναίκα μου και η οικογένειά μου. Όταν έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε τότε μπορείς να πετύχεις τα πάντα». 

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους άλλους τερματοφύλακες στην Ελλάδα: «Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι Έλληνες τερματοφύλακες. Έχει ανέβει το επίπεδο το τελευταία χρόνια. Ο Γιαννιώτης και από πέρυσι στον Πανιώνιο είχε καλές εμφανίσεις και συνεχίζει φέτος στον Ατρόμητο. Έκανε καλά που έφυγε από τον Ολυμπιακό για να πάρει παιχνίδια. Και ο Γιαννακόπουλος, ο Κουτζαβασίλης και πολλά άλλα παιδιά είναι καλοί τερματοφύλακες. Οι ομάδες έχουν καλούς Έλληνες τερματοφύλακες και αξίζουν να τους δίνουν ευκαιρίες». 

Για τη σκληρή δουλειά και αν αυτή ανταμείβεται πάντα: «Αυτό πιστεύω. Ότι δίνει παίρνεις στη ζωή. Όταν δουλεύεις σκληρά και ταλέντο να μην έχεις τόσο, θα πετύχεις…». 

Για τους τερματοφύλακες που θεωρεί κορυφαίους στον κόσμο: «Είναι δύο: Ο Μπουφόν, ο οποίος στα 39-40 συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και Σαμίρ Χαντάνοβιτς της Ίντερ. Έχω μιλήσει μαζί του κιόλας και με έχει βοηθήσει! Τεχνικά είναι ό,τι ψάχνω και μου αρέσει. Με τις συμβουλές του με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ…».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags