Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γκέλα» στο Αίγιο για τον Άρη!
| 2017-12-20 17:14:00

«Γκέλα» στο Αίγιο για τον Άρη!

Sportdog Team
«Γκέλα» στο Αίγιο για τον Άρη!

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ο Άρης έμεινε μακριά από τη νίκη και έδωσε έτσι… δικαιώματα στους υπόλοιπες μνηστήρες της ανόδου.

Εάν όμως η εντός έδρας ισοπαλία με τον ΌΦΗ μπορεί να χαρακτηριστεί και θετική, η σημερινή στο Αίγιο χωρίς σκορ μόνο ως αποτυχία μπορεί να θεωρηθεί, βάσει της βαθμολογικής θέσης του Παναιγιάλειου αλλά και της εικόνας του αγώνα! Βέβαια, οι «κίτρινοι» κινδύνεψαν στο τέλος να μην πάρουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν δις μια ανάσα από το 1-0.  

Ο Άρης μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον Παναιγιάλειο στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, έχοντας αρκετά… ορεξάτο τον Κενάν Μπαργκάν. Βέβαια, οι «κίτρινοι» τα βρήκαν… σκούρα στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν την εστία του Τσάπαλου, εξαιτίας και των κακών επιλογών τους στην τελική προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις όπως αυτή με του Σταματή στο 27΄ του οποίου το σουτ έφυγε άουτ, ενώ στο 32΄ ο Μπαργκάν σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Παναιγιάλειου.

Όσα δεν έκανε ο Άρης στα πρώτα 40 λεπτά του αγώνα, τα έκανε στα τελευταία πέντε του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 43΄ η κεφαλιά του Διαμαντόπουλου σε σέντρα του Τζανακάκη έφυγε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσάπαλου, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, αυτή τη φορά από σέντρα του Βαλεριάνου, ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή αλλά είδε τον Τσάπαλο να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει. Έτσι, το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.   

Ο Άρης μπήκε… φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 50΄ όταν ο Παυλίδης σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κόντρα σε σώματα και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 64΄ η κεφαλιά του Πλατέλλα έφυγε άουτ. Στο 65΄ ο Τσάπαλος μπλόκαρε το σουτ του Πλατέλλα και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μουμίν σούταρε άουτ, ενώ στο 67΄ το φάουλ του Πλατέλλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών!

Από αυτό το σημείο και μετά ο Άρης άρχισε να γίνεται αργός στην ανάπτυξή του και αρκετά… προβλέψιμος, με τους παίκτες του Παναιγιάλειου να «ροκανίζουν» τον χρόνο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και να… εξαπολύουν την αντεπίθεσή τους στα τελευταία λεπτά, βλέποντας πως ο Άρης, παρά τις αλλαγές του Σπανού, συνέχιζε να είναι ακίνδυνος.

Στο 87΄ ο Κριστέτο σούταρε άουτ, στο 90΄ ο Σόουζα έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε σουτ του Αρναρέλλη και ο ίδιος παίκτης πλάσαρε άουτ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την τελευταία καλή στιγμή για τον Άρη να είναι το σουτ του Ντούνη στο 87΄ όπου η μπάλα έφυγε άουτ.

Κάπως έτσι, το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο σαφέστατα πρέπει να προβληματίσει τον Δημήτρη Σπανό και τους διοικούντες του Άρη…

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Παναιγιάλειο ο Παναγιώτης Γκουτσίδης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσάπαλος, στα δύο άκρα της άμυνας ο Κοντοχρήστος και ο Ρέλλας, στόπερ οι Στίκας και Βλάχος, αμυντικά χαφ οι Μπρους και Γκούμας και λίγο πιο μπροστά τους ο Καζναφέρης, ενώ στα δεξιά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σκαρτσίλας, στα αριστερά ο Γκούφας και στην κορυφή της επίθεσης ο Σταματής.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σπανός εμπιστεύτηκε ένα επιθετικογενές 4-2-3-1, με τον Καντιμοίρη στη θέση «1», τους Βαλεριάνο και Τζανακάκη στα δύο άκρα της άμυνας και τους Δεληζήση, Σόουζα στο κέντρο της, τους Μουμίν και Ιντζόγλου να είναι για μια ακόμα φορά το δίδυμο των αμυντικών χαφ, τον Παυλίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Πλατέλλα δεξιά, τον Μπαργκάν αριστερά και «φουνταριστό» τον Διαμαντόπουλο.

Η πρώτη διορθωτική κίνηση από τον Σπανό, έγινε λίγο μετά το 30΄ όταν άλλαξε πλευρές τους Μπαργκάν και Πλατέλλα αλλά αυτή μάλλον δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον Μπαργκάν να είναι ο πρώτος που πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, με τη θέση του να παίρνει στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ντούνης. 

Οι αλλαγές από τον πάγκο του Παναιγιάλειου άρχισαν από το 69΄ και με αυτές ο Παναγιώτης Γκουτσίδης κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, αφού τόσο ο Κριστέτο όσο και ο Αρναρέλλης έδωσαν επιθετική πνοή στους «ασπρόμαυρους» του Αιγίου και αμφότεροι έφτασαν κοντά στο γκολ.

Στα τελευταία λεπτά ο Δημήτρης Σπανός τα έπαιξε… όλα για όλα χρησιμοποιώντας τον Ντούνη αντί του Μουμίν και τον Πασά αντί του Παυλίδη, όμως οι αλλαγές του δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Η ΦΑΣΗ: Πολύ… κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιγιάλειος λίγο έλειψε να «σοκάρει» τον Άρη στο 90΄, όταν ο Αρναρέλλης έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Καντιμοίρη που βγήκε πολύ έξω από την εστία του και πλάσαρε, αλλά ευτυχώς για τον Άρη ο Σόουζα έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.  

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Η φάση του 70΄, όπου ο Γκούμας αγκαλιάζει τον Δεληζήση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναιγιάλειου, «σηκώνει» πολλή συζήτηση αφού φάνηκε να υπάρχει παράβαση άρα έπρεπε ο Πουλημάς από την Κέρκυρα να καταλογίσει πέναλτι για τον Άρη και να δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον μέσο των γηπεδούχων.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Και στο Αίγιο, όπως σε όλους σχεδόν τους προηγούμενους αγώνες του, ο Άρης βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή τη φορά όμως, αυτή του η βελτίωση δεν ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στους τρεις βαθμούς που τόσο ήθελε μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Εκεί όπου ο Άρης και ο κόσμος ήταν… άνετοι μετά τις επτά νίκες στις επτά πρώτες αγωνιστικές, οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες φέρνουν… δυσάρεστες σκέψεις, παρότι ακόμα οι «κίτρινοι» είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρώτη θέση.


ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Τσάπαλος, Ρέλλας, Στίκας, Κοντοχρήστος, Βλάχος, Γκούμας, Καζναφέρης (69΄ Κριστέτο), Γκούφας (78΄ Ντέμο), Μπρους, Σταματής, Σκαρτσίλας (71΄ Αρναρέλλης).

ΑΡΗΣ (Δημήτρης  Σπανός): Καντιμοίρης, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν (80΄ Καπνίδης), Ιντζόγλου, Παυλίδης (88΄ Πασάς), Μπαργκάν (46’  Ντούνης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags