Facebook Pixel «Ποιος ΠΑΟΚ και ποια ΑΕΚ; Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον τίτλο» - Sportdog.gr
| 2017-12-26 13:47:00

Δήλωση-κόλαση: «Ποιος ΠΑΟΚ, ποια ΑΕΚ; Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον τίτλο»!

του Γιώργου Κτενά
Δήλωση-κόλαση: «Ποιος ΠΑΟΚ, ποια ΑΕΚ; Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον τίτλο»!

Ανάβει φωτιές κορυφαίος «ερυθρόλευκος» ρεπόρτερ στο sportdog.gr

Δικαιωμένοι είναι στον Ολυμπιακό από τις αλλαγές προπονητών που έχουν γίνει στην ομάδα μέσα στο 2017, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Γιώργος Βλαντής.

Ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων στην εφημερίδα Live Sport, συμπλήρωσε ακόμα ότι ο Χάσι έχει ποδοσφαιρικό αναλφαβητισμό, αποκάλυψε τι χρειάζεται να κάνουν οι Πειραιώτες για να κατακτήσουν τον τίτλο, ενώ μίλησε και για τον... μοναδικό αντίπαλο των πρωταθλητών που δεν είναι ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε η ΑΕΚ.

Τέλος, αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι η διοίκηση του συλλόγου κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και αποπροσανατολίζει τους ρεπόρτερ της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα ακόμα πρωτάθλημα το 2017, σε μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Πώς σχολιάζεις το γεγονός;

Θεωρώ ότι κέρδισε ακόμα ένα πρωτάθλημα σχεδόν από... συνήθεια. Οι βασικοί ανταγωνιστές του έδειξαν για μια ακόμα χρονιά να «κολλάνε» στα δύσκολα και να μην αντέχουν στην πίεση του πρωταθλητισμού. Οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο τον εξαιρετικό α’ γύρο που πραγματοποίησαν, όταν μεταξύ άλλων νίκησαν και τα τρία ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κατά σειρά μέσα σε ένα μήνα! Όλα, όμως, μέσα στο «σπίτι» τους και χρονολογικά το 2016. Το α’ μισό του 2017 δεν ήταν καθόλου καλό για τους Πειραιώτες και ουσιαστικά, έβγαλαν το υπόλοιπο της σεζόν με τα... καύσιμα εκείνου του πρώτου γύρου. Αποδείχτηκαν αρκετά για να τους δώσουν το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κυρίως επειδή οι αντίπαλοί τους δεν διαθέτουν εμπειρία πρωταθλητισμού, αλλά όσον αφορά την περσινή σεζόν, ούτε και το απαραίτητο βάθος στο ρόστερ τους.

Μέσα στο 2017 έφυγε ο Μπέντο και ήρθε ο Λεμονής, έφυγε ο Λεμονής και ήρθε ο Χάσι και, τέλος, έφυγε ο Χάσι για να έρθει πάλι ο Λεμονής. Πολλές αλλαγές προπονητών, που έχουν αφετηρία το καλοκαίρι του 2016.

Πράγματι, όπως αποδεικνύεται, ο Ολυμπιακός έχασε μια τεράστια ευκαιρία να «χτίσει» πάνω σε έναν εξαιρετικά ταλαντούχο και φιλόδοξο προπονητή όπως ο Μάρκο Σίλβα, η «χρηματιστηριακή» αξία του οποίου εκτιμάται τώρα στο διεθνές ποδόσφαιρο πως ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ! Εκείνο το παράξενο και απρόσμενο «διαζύγιο» ακόμα στοιχειώνει τους Πειραιώτες, που δεν έχουν βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Πορτογάλου, ώστε να έχουν... ήσυχο το κεφάλι τους.

Από την άλλη μεριά, οι αλλαγές προπονητών αν και φαινομενικά σπασμωδικές, πετυχαίνουν τελικά το στόχο τους και δικαιώνουν αυτούς που αποφασίζουν. Ο Λεμονής ήρθε για να βοηθήσει με την εμπειρία του να μη χαθεί το περσινό πρωτάθλημα και τα κατάφερε, ο Χάσι τον αντικατέστησε για να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα κατάφερε επίσης, ενώ ο Λεμονής επέστρεψε για να βάλει ξανά τον Ολυμπιακό στις ράγες κατάκτησης του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και μέσα σε 10 αγωνιστικές από 5ο στην βαθμολογία τον ανέβασε 1ο!

Η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού ήταν κάκιστη, πώς σχολιάζει το συγκεκριμένο θέμα;

Το αρχικό μου σχόλιο αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός περί «κάκιστης παρουσίας» είναι τουλάχιστον άστοχος... Οι Ερυθρόλευκοι έπεσαν στο πιο δύσκολο όμιλο που έχει βρεθεί ποτέ ελληνική ομάδα και σταμάτησαν στο 0-0 την Μπαρτσελόνα του Μέσι και του Σουάρες. Ομάδα που κάνει... περίπατο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ακόμα και με τη Γιουβέντους, στο Καραϊσκάκη, είχαν δοκάρι για να ισοφαρίσουν σε 1-1 μετά το 80’. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι η ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον Ιούλιο και παίζοντας κόντρα σε πρωταθλητές των χωρών τους πήρε τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερα ματς. Ουσιαστικά, κάκιστη (και καταδικαστική) ήταν η απόδοσή του Ολυμπιακού μόνο σε ένα από τα 20 φετινά ευρωπαϊκά του 45λεπτα! Πρόκειται για το... Βατερλό του α’ ημιχρόνου με τη Σπόρτινγκ στο Φάληρο, οπότε πράγματι ο Ολυμπιακός παραλίγο να πληρώσει πάρα πολύ ακριβά (δηλαδή με αληθινό διασυρμό) τον προπονητικό αναλφαβητισμό του Χάσι...

«Aντίπαλος του Ολυμπιακού η... εξυγίανση»

Μπορεί να πάρει το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και τι χρειάζεται για να το κατακτήσει; Βασικός αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ, κατά την άποψή σου;

Δεν τίθεται καν ερώτημα για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μοιάζει σαν να αναρωτιόμαστε αν ο ήλιος θα βγει από την Ανατολή... Αλλά βέβαια, είναι άλλο το αν μπορεί και άλλο το αν τελικά θα το πάρει. Λάθη έχουν γίνει πολλά, που όμως οι βασικοί του ανταγωνιστές δεν τα εκμεταλλεύτηκαν. Γι’ αυτό και είναι από κάτω του στη βαθμολογία.

Αν γίνουν 2-3 ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ τον Ιανουάριο, με παίκτες έτοιμους να μπουν να παίξουν και να προσφέρουν και όχι με την προσδοκία να βγουν «λαχεία», δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα χαθεί ο τίτλος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή, που την ομάδα δεν θα την αποπροσανατολίζουν από το βασικό στόχο της μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά ματς. Όσο για τον βασικότερό του αντίπαλο, καλές και ψυχωμένες ομάδες έχουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά ανταγωνιστής σαν την περίφημη... εξυγίανση δεν υπάρχει άλλος για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Τι θα γίνει στις μεταγραφές του Γενάρη; Το όνομα του Μιραλάς παραμένει στο προσκήνιο, τι περισσότερο μπορούμε να πούμε για ονόματα και θέσεις;

Οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό έχει αποδειχτεί πως είναι ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Συνήθως άλλους παίκτες περιμένουμε και άλλοι έρχονται τελικά, αφού η ΠΑΕ συνηθίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και να αποπροσανατολίζει τους ρεπόρτερ. Ο Μιραλάς θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος των Ερυθρολεύκων από το καλοκαίρι, αν και τα εμπόδια ήταν και παραμένουν υψηλά. Υπάρχουν όμως, εναλλακτικές επιλογές.

Με «τελειωμένους» τον Καρσελά και τον Μπεν και τον Σεμπά να βρίσκεται σε πολύ περίεργο... φεγγάρι, μοιάζει λογικό από πλευράς Λεμονή να ζητάει δύο εξτρέμ. Λογικά, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στο πλάνο αυτό, αν και δεν αποκλείεται να στραφεί σε έναν εξτρέμ και έναν φορ. Κίνηση ενίσχυσης θα γίνει επίσης με αριστερό μπακ και «κόφτη», ενώ είναι μεγάλο το ερωτηματικό δίπλα στην παρουσία του Οφόε και του πώς θα αντικατασταθεί, αν τελικά φύγει. Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος για όλο τον κόσμο.    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags