Facebook Pixel Sportdog.gr | Απάντησε στους ρατσιστές με υψωμένο δάχτυλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-12-29 08:45:00

Απάντησε στους ρατσιστές με υψωμένο δάχτυλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Απάντησε στους ρατσιστές με υψωμένο δάχτυλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός στο Βέλγιο με τον Ούτσε Άγκμπο...

Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου στο ματς με την Κόρτραϊκ, για το βελγικό πρωτάθλημα, η Σταντάρ Λιέγης έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ούτσε Άγκμπο δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η ένταση ανάμεσα στον Νιγηριανό μέσο και τους οπαδούς της Κόρτραϊκ.

Αρχικά, ο Άγκμπο αρνήθηκε να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, αντιδρώντας στην απόφαση του διαιτητή. Τελικά αποχώρησε, αλλά, πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, πέρασε μπροστά από τις κερκίδες όπου βρίσκονταν οπαδοί της Κόρτραϊκ. Ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Άγκμπο, με ήχους πιθήκου, και ο Νιγηριανός απάντησε υψώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο. Αυτό εξόργισε τους οπαδούς της Κόρτραϊκ που άρχισαν να του πετάνε αντικείμενα. Τόσο ο αρχηγός της Σταντάρ Λιέγης, όσο και παίκτες της Κόρτραϊκ έσπευσαν στο σημείο για να προστατεύσουν τον Άγκμπο, ο οποίος δεν ήθελε να μπει στη φυσούνα, ανοίγοντας διάλογο με τους οπαδούς. Τελικά πήγε στα αποδυτήρια, σε έξαλλη κατάσταση, και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μετά το τέλος του αγώνα, νίκη 2-1 της Κόρτραϊκ, ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Ρικάρντο Σα Πίντο, δήλωσε για το περιστατικό: "Ο Άγκμπο έκρινε ότι η αποβολή του δεν ήταν δικαιολογημένη, οπότε υπήρξε ένταση. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω και μετά προσπάθησα να τον πάω γρήγορα στα αποδυτήρια (σ.σ. αναφορά στον βοηθό του που συνόδευε τον Άγκμπο) για να μην υπάρξουν χειρότερα. Η αντίδρασή του ήταν δικαιολογημένη".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags