Facebook Pixel Κεραυνοί Γιώργου Δέδε για Μασούντ
| 2017-12-30 10:30:00

«Σούζα ο Μασούντ, διακοπή συμβολαίου o Αραούχο, υπερβολή Ολυμπιακού με Χατζισαφί»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Σούζα ο Μασούντ, διακοπή συμβολαίου o Αραούχο, υπερβολή Ολυμπιακού με Χατζισαφί»

Φωτιά ο Γιώργος Δέδες στο sportdog.gr.

Είναι από τους ανθρώπους που δεν χάνει παιχνίδι του Πανιωνίου, παρακολουθεί στενά την ομάδα της Νέας Σμύρνης και έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τις δύο μεταγραφες που ίσως να επηρεάσουν τις ισορροπίες στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Δέδες μίλησε στο sportdog.gr, για τον Σοτζέι Μασούντ και τον Εχσάν Χατζησαφί.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου και της ΑΕΚ εμφανίστηκε διστακτικός στην περίπτωση Μασούντ, στάθηκε στον χαρακτήρα του και τον παραλλήλισε με τον Τζιμπούρ. Για τον συμπατριώτη του Ιρανού, ο οποίος είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό είχε διαφορετική άποψη, αν και στηρίζει περισσότερο τον Κούτρη.

Ο Γιώργος Δέδες εξέφρασε τη γνώμη, ότι οι ομάδες πρέπει να λάβουν μέτρα απέναντι στα κρούσματα απειθαρχίας, τα οποία αποτελούν κακά παραδείγματα για τους νέους παίκτες. Παράλληλα σχολίασε την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Υποστήριξε, δε, ότι στο ποδόσφαιρο που έχουμε, όλα τα σενάρια είναι πιθανά, ακόμα και η εξαφάνιση... παραδοσιακών δυνάμεων. Διαβάστε τι δήλωσε ο παλιός γκολτζής στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.gr.

Ποια είναι η άποψή σας για τον Μασούντ;

«Στον Πανιώνιο όταν ήταν, είχα στενοχωρηθεί πολύ. Είναι καλός παίκτης. Αλλά παίζει για τον εαυτό του. Θα μπορούσε να έπαιζε και για την ομάδα. Τώρα στην ΑΕΚ βέβαια θα βρει εντελώς διαφορετικά πράγματα».

Ένας άνθρωπος κοντά στον Μασούντ

Υπάρχει πίκρα για τον Ιρανό στη Νέα Σμύρνη;

«Για ποιο λόγο να υπάρχει πίκρα; Ο Πανιώνιος να είναι καλά. Το μοναστήρι να είναι καλά, έλεγαν παλιά. Σε πολλά παιχνίδια ηγείτο της ομάδας και σε άλλα δημιουργούσε προβλήματα αρκετά σοβαρά. Αγωνιστικά και δεν... συμμαζεύεται».

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία του;

«Αυτός ο παίκτης, ενώ είναι καταπληκτικός, δεν παίζει για την ομάδα. Όταν έλειπε στον Πανιώνιο άλλαζαν τα πράγματα. Όταν ήταν εντός της ομάδας και δεν ταλαιπωρούσε τη μπάλα έδειχνε μεγάλη διαφορά και τραβούσε τους υπόλοιπους παίκτες. Αυτό ήθελε ο Πανιώνιος. Οι μικρές ομάδες θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τα νέα. Αυτό γίνεται, όταν ο παίκτης συναλλάσσεται με τους συμπαίκτες του. Αν πάρει τη μπάλα και κάνει 30 ντρίμπλες, χειρονομίες στους διαιτητές, σε παίκτες δεν γίνεται τίποτα... Στον Μασούντ πρέπει να του μιλήσει κάποιος και να του πει “ηρέμησε, δεν χρειάζεται να προκαλείς, γιατί εκνευρίζεις και τους συμπαίκτες σου”. Πρέπει να έχει έναν άνθρωπο κοντά του. Ο Τζιμπούρ ήταν παρόμοια περίπτωση. Ήταν απότομος, νευρικός. Στον Ολυμπιακό του έβαλαν δίπλα του κάποιον και τον συμβούλευε. Εμείς τον είχαμε σούζα στον Πανιώνιο και δεν έκανε τίποτα».

Για τον Χατζισαφί που ετοιμάζεται να φορέσει ερυθρόλευκα ποια γνώμη έχετε;

«Είναι καλός παίκτης. Μπορεί να παίξει και πιο μπροστά. Όχι μόνο μπακ αλλά και χαφ στην αριστερή πλευρά. Έχει καλή συμπεριφορά, αριστερό πόδι πολύ καλό. Είναι καλή περίπτωση. Απορώ όμως γιατί τον παίρνει ο Ολυμπιακός. Δεν είχε άσχημη αριστερή πλευρά».

Ίσως γιατί στον πρώτο γύρο υπήρχε γκρίνια για τον Κούτρη...

«Να σταματήσουν λίγο οι υπερβολές. Και τα ελληνόπουλα πρέπει να βρίσκονται κοντά στις ομάδες. Επίσης αν ανεχόμαστε... αταξίες, τι παραδείγματα δείχνουμε προς τα μικρότερα παιδιά; Τι δείχνουμε στον Έλληνα πιτσιρικά που παίζει στην εκάστοτε Κ20. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα δούμε. Εμείς κάποτε είχαμε αρχές, ήθη και έθιμα. Μιλάω για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έρχεται ο ξένος, χαστουκίζει τον αντίπαλό του και τιμωρείται με τέσσερις αγωνιστικές. Πρέπει η ομάδα του να του είχε βάλει όρο στο συμβόλαιό του, ότι αν κάνει τέτοια πράγματα, θα του το διακόψει».

Αναφέρεστε στην αποβολή του Αραούχο και του Μπίσεσβαρ στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ;

«Υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Ο Αλμέιδα πέρσι στην Κέρκυρα τι έκανε; Ο Ρομαό που συμπεριφέρεται σαν παλαιστής; Δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες χειρονομίες. Είναι δυνατόν να μένει η ομάδα με 10 παίκτες; Θέλουν λίγο τσίτωμα τα θέματα αυτά. Αγωγή και ήθος χρειάζεται».

Έμπαινε ναρκωμένη η ΑΕΚ

Ποια είναι η εκτίμησή σας για το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα έχει δρόμο μεγάλο ακόμα. Είναι κρίμα όμως που έχει χάσει τόσους βαθμούς η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Έπρεπε να ήταν 15 βαθμούς μπροστά και είναι από κάτω. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως».

Που αποδίδετε τους χαμένους βαθμούς της ΑΕΚ;

«Δεν είμαι κοντά για να ξέρω. Δεν ξέρω γιατί η ΑΕΚ έμπαινε στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων κοιμισμένη και ναρκωμένη. Και να αποδίδει στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα. Καθαρίζεις το πρώτο και στο δεύτερο είσαι... καβαλάρης. Παίζεις όπως θέλεις μετά, αμυντικά ή επιθετικά. Όταν εξασφαλίζεις τη νίκη μετά ηρεμείς, ενισχύεις την ομάδα πίσω και είσαι κύριος. Με τον Ολυμπιακό έχει θαύμα».

Η γνώμη σας για τον Ολυμπιακό;

«Με λίγα λόγια, έχει και αυτός τους κραδασμούς του. Δεν έχει την ομάδα που ξέραμε. Το βλέπουν όλοι. Εκτός έδρας τα βλέπει δύσκολα».

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει;

«Ο ΠΑΟΚ έχει πλεονεκτήματα στην έδρα του. Καθαρίζει τα ματς, αλλά χάνει βαθμούς έξω. Πρέπει να προσέξει πολύ, αν θέλει να το κυνηγήσει».

Τώρα, πέφτεις και... τελείωσες

Περιμένατε ποτέ ότι ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης;

«Πως να εκπλαγείς, όταν έχεις δει την ΑΕΚ να παίζει στη Γ'. Κάτι τέτοιο πάει να βγει στον Παναθηναϊκό. Από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το τωρινό, να τα περιμένετε όλα. Όλοι μπορούν να φτάσουν σε αυτό το σημείο».

Προβλέπετε δηλαδή, ότι στο μέλλον μπορεί να... εξαφανιστούν ομάδες;

«Και βέβαια μπορεί να γίνει αυτό. Τώρα που έγινε άρση στον νόμο περί χρεών, δηλαδή να γλιτώνουν οι ομάδες αυτά που χρωστάνε στο δημόσιο, δεν μπορούν να τις... ρίχνουν για να τις σώσουν. Τώρα πέφτεις; Τελείωσες. Βλέπουμε, ότι στον Παναθηναϊκό βγήκε μπροστά ένα όνομα και στην πορεία οπισθοχώρησε. Άρα κάτι δεν πάει καλά».

Την περιμένατε την πορεία του Ατρόμητου;

«Είναι έκπληξη. Έχει μοντάρει τους παίκτες που δεν τους ήθελαν κάποιες ομάδες. Έδεσε, έχει καλό προπονητή και επιτελείο. Δεν έχει προβλήματα οικονομικά, οι παίκτες είναι χαρούμενοι και ο Ατρόμητος έχει τη δυνατότητα να είναι μέσα στην τετράδα. Μπορεί να κάνει και την έκπληξη, όπως πήγε να την κάνει ο Πανιώνιος πέρσι».

Πολλοί πιστεύουν, ότι οι Περιστεριώτες δεν θα αντέξουν στον δεύτερο γύρο...

«Δεν θα σκάσει ο Ατρόμητος. Εδώ βλέπετε, ότι ο Πανιώνιος έχει το μικρότερο μπάτζετ και πάλι όμως διεκδικεί πεντάδα. Γιατί έχουν προσέξει οι άνθρωποι που ασχολούνται, ο Ζαμάνης, ο Δάρας, τις λεπτομέρειες και κινούνται σε αυτά τα στάνταρτ. Βλέπετε, ότι φεύγουν παίκτες και βγαίνουν παίκτες για τον Πανιώνιο. Τον τελευταίο καιρό έλειπε ο Μασούντ από την ομάδα. Πιο καλός είναι ο Πανιώνιος τώρα».

Πέρσι είχατε δηλώσει στο sportdog.gr ότι ο Γιακουμάκης θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ, στάθηκε άτυχος όμως. Θεωρείτε ότι στον δεύτερο γύρο θα κάνει μεγάλη επιστροφή;

«Θα τον δείτε... Τώρα έρχεται. Μακάρι να έπαιρνε και άλλους Γιακουμάκηδες η ΑΕΚ. Και μπροστά και πίσω. Ο Γιακουμάκης θέλει παιχνίδια. Χτύπησε το παιδί και έμεινε πίσω. Έχει τα προσόντα, την περιοχή, το γκολ. Έβαλε τόσα γκολ με τον Πλατανιά. Στην ΑΕΚ θα βάλει 25-30».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags