Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ο ΠΑΟΚ, ο τίτλος και ο... φορ»!
| 2017-12-31 18:42:00

«Ο ΠΑΟΚ, ο τίτλος και ο... φορ»!

Sportdog Team
 «Ο ΠΑΟΚ, ο τίτλος και ο... φορ»!

Επιστρέφει δριμύτερος...  

Ο Ρόμπερτ Μακ μπαίνει αποφασισμένος στο 2018 και μέσα από τη σημερινή αποκλειστική συνέντευξή του στη FORZA, θυμίζει σε όλους ότι... αν χρειαστεί μπορεί να γίνει και πολύ καλός σέντερ φορ. (Εξάλλου και φέτος στον ΠΑΟΚ έχει πετύχει τέσσερα γκολ και είναι ο τρίτος πιο εύστοχος της ομάδας).

Ο Σλοβάκος διεθνής μας μιλάει για τα «πρέπει» του ποδοσφαίρου που δεν υπάρχουν, θεωρεί την ΑΕΚ πιο δυνατό αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο τέλος της συζήτησής μας απευθύνεται στον κόσμο με όλη την ειλικρίνεια που τον διακατέχει...

Ο ΜΑΚ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ  

-Μετά από πέντε δύσκολους μήνες μπορείς να πεις ότι αυτή η εβδομάδα διακοπών ήταν αναγκαία;

«Γιατί το λέτε αυτό; Τι διαφορετικό είχαν αυτοί οι μήνες;»

-Επειδή εντός ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή η μεγάλη πίεση για επιτυχία και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ισχύει αυτό;

«Η πίεση δεν είναι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η πίεση αφορά το κάθε παιχνίδι. Αυτό που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να κερδίσουμε. Στο τέλος της σεζόν βλέπεις αν κατακτάς τον τίτλο ή όχι»  

-Το κύριο θέμα εδώ Ρόμπερτ, έχει να κάνει με την πίεση για τον πρωταθλητισμό και αν όλοι εσείς θα αντέξετε σε αυτή. Δεν το νιώθεις έτσι;

«Ναι, αλλά αυτό είναι το κύριο θέμα εδώ  και 30 χρόνια για τον ΠΑΟΚ. Έτσι δεν είναι; Ξέρω ότι υπάρχει πίεση από έξω, αλλά πρέπει να ανταπεξέλθουμε και κάθε εβδομάδα να βγαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίζουμε τους αγώνες. Δεν είναι ότι πιο σωστό να διαβάζουμε και να επηρεαζόμαστε με ότι συμβαίνει εκτός. Ξέρουμε τι γίνεται και γι' αυτό δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο»  

-Στη δική σου λογική δεν υπάρχει η λέξη «πρέπει» όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου;

«Όχι. Γιατί να υπάρχει;»

-Γιατί πολύ απλά αυτό έχει θέσει ως μοναδικό στόχο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, γιατί αυτό λείπει τόσο πολύ από όλους και ο ΠΑΟΚ φέτος έχει τις προοπτικές περισσότερο από κάθε άλλη φορά...

«Φυσικά και αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Αλλά δεν υπάρχει αυτό το «πρέπει» στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να παίξεις αν υπάρχει αυτό το «πρέπει». Αν παίζεις με αυτή τη λογική θα τερματίσεις τελευταίος. Ξαναλέω ότι στο ποδόσφαιρο σκέφτεσαι μόνο το επόμενο ματς. Όλοι σκεφτόμαστε και θέλουμε τον τίτλο, όλοι νιώθουμε το ίδιο, αλλά διαφωνώ ότι κυριαρχεί το «πρέπει». Είμαστε άνθρωποι και προσπαθούμε για το καλύτερο» 

Η ΑΕΚ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ

-Αυτή τη στιγμή μπορείς να πεις ότι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα πόντο μπροστά, τώρα μπαίνουμε στο δεύτερο κομμάτι της χρονιάς και το πιο σημαντικό είναι ότι τους έχουμε και τους δύο στην έδρα μας. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά μας. Θέλουμε να τους κερδίσουμε, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τα άλλα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια. Άρα κάθε ματς είναι δύσκολο, αλλά και σημαντικό»

-Μπορείς να ξεχωρίσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τις άλλες ομάδες που διεκδικούν φέτος το πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

«Θα παίξουμε τα ίδια ματς με αυτούς. Ξέρω καλά όμως ότι όταν έρθουν στην Τούμπα θα νιώσουν πόσο δυνατός είναι φέτος ο ΠΑΟΚ. Δυστυχώς είχαμε μερικά προβλήματα εκτός έδρας. Τώρα συνεχίζουμε και αυτοί έχουν καλές ομάδες, αν και πρέπει να πω ότι η ΑΕΚ είναι λίγο καλύτερη -ως ομάδα- από τον Ολυμπιακό. Νιώθω ότι αυτό το ματς, (αν φθάσουμε έτσι μέχρι τότε) το δικό μας με την ΑΕΚ, μπορεί να είναι το αποφασιστικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γενικά πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα βάλει περισσότερο πίεση σε εμάς»

-Πολλοί οπαδοί εκτιμούν ότι σε ματς κόντρα στον Απόλλωνα ή στην Λάρισα για παράδειγμα, χάσατε την ευκαιρία να χτίσετε διαφορά. Συμφωνείς;

«Μπορεί και να είναι έτσι. Αλλά τώρα δεν έχει νόημα να κοιτάμε πίσω. Τι σημασία έχει να μιλάμε συνέχεια με τα... αν και τα αν; Κοιτάμε μπροστά. Αυτά τα παιχνίδια μας κόστισαν, ήταν εύκολα, έπρεπε να τα κερδίσουμε, αλλά... ότι έγινε- έγινε. Αυτή είναι η θέση μας τώρα. Και στο κάτω-κάτω και εντός έδρας αν δεν σκοράραμε σε κάποια ματς θα φέρναμε ισοπαλία. Αλλά τι σημασία έχει τι... θα γίνονταν;» 

-Θυμάμαι το καλοκαίρι όταν επέστρεψες, μας έλεγες ότι... όπως είχε ακούσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Ειδικά η διαιτησία. Τι διαπιστώνεις τώρα;

«Είναι αλήθεια. Έχει αλλάξει. Η κατάσταση είναι πολύ-πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτό που έζησα όταν ήρθα την πρώτη χρονιά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Όπως βλέπουμε τώρα το πρωτάθλημα δεν είναι υπόθεση μίας ομάδας που ξεφεύγει 20 πόντους από νωρίς. Όλα είναι ανοικτά. Όλοι έχουν ποιότητα, αλλά πριν λίγα χρόνια το θέμα δεν ήταν η ποιότητα αλλά... κάτι άλλο».

-Το καλοκαίρι πήρες την απόφαση και επέστρεψες. Από τότε είχες έναν τραυματισμό, έχασες κάποια ματς με τον ΠΑΟΚ, έχασες τη θέσε την ενδεκάδα, η Εθνική σου ομάδα αποκλείστηκε από το μουντιάλ. Μάλλον δεν σου ήρθαν όλα όπως τα υπολόγιζες;

«Δεν θα το έλεγα. Τραυματίστηκα και είχα μερικά προβλήματα όπως όλοι, αλλά πάλεψα με αυτά,  προσπάθησα πολύ και επέστρεψα, είμαι υγιής και αυτό είναι το σημαντικό»   

Ο ΜΑΚ... ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

-Συμφωνείς ότι ο Ρόμπερτ έκανε την καλύτερή του σεζόν και ανέβασε την αξία του παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης; 

«Φυσικά. Ισχύει αυτό»

-Ο ΠΑΟΚ και πάλι τώρα ψάχνει έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν οι δικοί του. Ίσως όπως τα δικά σου. Νιώθεις ότι θα μπορούσες να βοηθήσεις και σε αυτή τη θέση;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ούτε καν ερώτηση γι' αυτό... Όλοι έχουν δει ότι μπορώ. Τι να απαντήσω εγώ; Όταν έπαιξα στην κορυφή έβαλα 20 γκολ».

-Είναι δηλαδή καλύτερα για εσένα σε εκείνη τη θέση;  

«Μου αρέσει αυτή η θέση. Όταν έπαιζε εκεί ένιωθα καλύτερα. Τώρα όμως υπάρχει άλλη νοοτροπία, άλλος προπονητής και πρέπει να παίζω στη θέση που είμαι»

-Πώς σκέφτεσαι τον Ρόμπερτ την επόμενη σεζόν; Τι στόχους βάζεις για τον επόμενο χρόνο;

«Πραγματικά δεν  ξέρω τι θα γίνει αύριο. Τι να πω για την επόμενη σεζόν; Δεν ξέρω. Είμαι εδώ μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δούμε...» 

-Γιατί να μην είσαι εδώ και του χρόνου; 

«Δεν μπορώ να απαντήσω πραγματικά...»     

-Ρόμπερτ τι θα ευχόσουν στους φίλους του ΠΑΟΚ για το 2018;

«Το πρώτο να είναι όλοι υγιείς. Εφόσον μιλάμε για τον κόσμο, να ξέρουν ότι όλοι στην ομάδα θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά αυτό δεν γίνεται με ένα... κλικ. Είναι δύσκολο. Θέλει σκληρή δουλειά σε κάθε ματς. Αν νομίζουν ότι δεν θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους, κάνουν λάθος. Θέλουμε να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα γι' αυτούς και φυσικά για εμάς. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα στο τέλος της σεζόν. Αλλά όπως είπαμε. Δεν υπάρχει «πρέπει» και τίποτα δεν είναι σίγουρο...».

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags