Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή ο τεράστιος Ευγένιος Γκέραρντ
| 2018-01-02 15:37:00

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή ο τεράστιος Ευγένιος Γκέραρντ

Sportdog Team
Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από την ζωή ο τεράστιος Ευγένιος Γκέραρντ

Μεγάλη θλίψη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

Μια πολύ σπουδαία μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ευγένιος Γκέραρντ έφυγε σήμερα από την ζωή, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας.

Ο Ολλανδός που ουσιαστικά έκανε την Ελλάδα το πρώτο σπίτι του, αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 77 του χρόνια, παλεύοντας για καιρό με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Γκέραρντ ήρθε στη χώρα μας το 1985 και ρίζωσε δημιουργώντας την μεγάλη ομάδα του ΟΦΗ. Παρέμεινε στον πάγκο των Κρητικών μέχρι και το 2000 (ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε ελληνικό σύλλογο) έχοντας σπουδαιότερες στιγμές την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987 με 3-1 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή και την πρόκριση στους «16» του Κυπελλούχων επί της Ατλέτικο Μαδρίτης το 1996. 

Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ και το 2002 κάθισε στον πάγκο του Ηρακλή. Τελευταία του ομάδα ήταν η Παναχαϊκή. 

Πρόσφατα, μόλις στις 20 Νοεμβρίου τιμήθηκε από τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" σε έναν αγώνα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ηλία Πουρσανίδη, μεταξύ των παιδιών Γκέραρντ και των φίλων Γκέραρντ, όπου βρέθηκαν τεράστιες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρά την κακή κατάσταση της υγείας του ο Γκέραρντ ήταν εκεί και απόλαυσε τις στιγμές. Λίγες ημέρες μετά θα άφηνε την τελευταία του πνοή και θα βύθιζε στη θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags