Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη μεταγραφή του Μαυροπάνου - Αν πήγαινε Ολυμπιακό, θα...»
| 2018-01-03 15:02:00

«Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη μεταγραφή του Μαυροπάνου - Αν πήγαινε Ολυμπιακό, θα...»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη μεταγραφή του Μαυροπάνου - Αν πήγαινε Ολυμπιακό, θα...»

 Όλο το στόρι για την πολύκροτη υπόθεση.

Πρόταση ύψους 500.000 ευρώ είχε καταθέσει για την απόκτηση του Κώστα Μαυροπάνου ο Ολυμπιακός, αλλά η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννενα περίμενε κίνηση από ομάδα του εξωτερικού και τελικά δικαίωθηκε!

Ο 20χρονος στόπερ βρίσκεται μια ανάσα από το να υπογράψει συμβόλαιο με το κορυφαίο αγγλικό κλαμπ και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Θανάση Μυριούνη για να μάθει όλο το παρασκήνιο γύρω από το ρεπορτάζ: Τόσο για τα χρήματα που προσφέρει ο αγγλικός σύλλογος, όσο και στοιχεία που αφορούν τον ποδοσφαιριστή.

Ο δημοσιογράφος του passports.gr και του Πρωινού Λόγου αναφέρθηκε ακόμα στο δυνατό σημείο στο παιχνίδι του Μαυροπάνου, αλλά και στο γεγονός ότι αν τελικά είχε καταλήξει στον Ολυμπιακό, συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες για να καθιερωνόταν άμεσα στη βασική 11άδα.

«Όσα κυκλοφόρησαν το βράδυ της Τρίτης για τον Μαυροπάνο, αφορούν το ταξίδι του την Πρωτοχρονιά στην Αγγλία και που πέρασε χθες από ιατρικές εξετάσεις στην Άρσεναλ. Το δικό μου ρεπορτάζ επαληθεύει ότι είναι μαζί του ο γιος του Χριστοβασίλη, αν και η ΠΑΕ τηρεί άκρα μυστικότητα για αυτό το θέμα», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση που υπήρχε από τον Ολυμπιακό και τα χρήματα που αναμένεται να δώσει η Άρσεναλ για την απόκτησή του:

«Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστοβασίλης είχε πρόταση ύψους 500.00 ευρώ για την παραχώρησή του, από τον Ολυμπιακό. Αλλά περίμενε καλύτερη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, καθώς ο μάνατζερ του Μαυροπάνου τον είχε ενημερώσει ότι μπορεί να του βρει πρόταση. Προφανώς όμως δεν περίμεναν να προκύψει πρόταση από την Άρσεναλ και, μάλιστα, σε αυτά τα ποσά. Κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, δηλαδή, όπως μου επιβεβαίωσαν πηγές μέσα από την ομάδα».

Ποια ήταν η εξέλιξη του στον ΠΑΣ Γιάννενα;
«Πρώτα - πρώτα να πω ότι είναι πολύ δυνατός, διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος και είναι πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής. Στέλνει την μπάλα με το κεφάλι όπως οι άλλοι ποδοσφαιριστές το κάνουν με τα πόδια. Ήρθε στον ΠΑΣ για την Κ20 του συλλόγου, τα τμήματα υποδομής δηλαδή, και περίμενε καρτερικά να του δοθεί η ευκαιρία του. Στα τελευταία παιχνίδια της περσινής αγωνιστικής περιόδου πήρε την ευκαιρία και στο ματς εναντίον της ΑΕΚ ήταν πολύ καλός. Από την προετοιμασία, φέτος, έδειξε ότι θα ήταν η χρονιά του. Ο Πετράκης πίστευε ότι αυτός ο πιτσρικάς μπορεί να εκτιναχθεί φέτος στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, από την προετοιμασία το είχε καταλάβει».

Το όνομά του είχε συνδεθεί έντονα με τον Ολυμπιακό, από τον οποίος μας αποκάλυψες ότι υπήρχε και πρόταση. Θα μπορούσε να σταθεί ως βασικός στο Λιμάνι;

«Σε σχέση με τους στόπερ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, ο Μαυροπάνος είναι πολύ καλός. Είναι πολύ καλός και στα στημένα και, ως υποθετικό σενάριο αφού τελικά δεν θα πάει στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να είναι βασικός στους Πειραιώτες. Είχε περισσότερες πιθανότητες να είναι βασικός στον Ολυμπιακό από ό,τι είχε το περασμένο καλοκαίρι ο Κούτρης. Η μεταγραφή του στην Άρσεναλ προφανώς και είναι μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με εκείνη του Οικονόμου στην Κάλιαρι. Η Άρσεναλ έχει ακαδημίες και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοήθησε αυτό. Έχει μάτια στην Ελλάδα ο αγγλικός σύλλογος και αποδεικνύεται με τον Μαυροπάνο ότι οι Έλληνες αμυντικοί συνεχίζουν να είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό».

Θεωρείς ότι μπορεί να έχει σταδιοδρομία ανάλογη των Παπασταθόπουλου και Μανωλά, για παράδειγμα;

«Είναι πολύ μετρημένο παιδί και λιγομίλητο. Αν μείνει έτσι, θα φτάσει ακόμα ψηλότερα. Σε γενικές γραμμές είναι εξελίξιμος, καθώς έχει πολλά ακόμα για να δουλέψει στο παιχνίδι του. Όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πάει στη Γερμανία, όπως ακούγεται ότι θα δοθεί δανεικός στη Βέρντερ. Στην Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννενα έδειξε υπομονή και διάθεση για να δουλέψει πολύ. Παρότι επαγγελματίας, την περισνή αγωνιστική περίοδο κλήθηκε πολλές φορές για να παίξει στην Κ20 και το έκανε. Περίμενε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα και φέτος τους δικαίωσε όλους. Τον βοήθησε πολύ, άλλωστε, το 3-5-2 του Πετράκη και το γεγονός ότι στην τριάδα ήταν ο κεντρικός στόπερ του ΠΑΣ».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags