Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη Κυριάκου: «Θέλουμε να ανακοινώσουμε έναν παίκτη μέσα στο Σαββατοκύριακο»!
| 2018-01-04 14:08:00

Αποκάλυψη Κυριάκου: «Θέλουμε να ανακοινώσουμε έναν παίκτη μέσα στο Σαββατοκύριακο»!

Sportdog Team
Αποκάλυψη Κυριάκου: «Θέλουμε να ανακοινώσουμε έναν παίκτη μέσα στο Σαββατοκύριακο»!

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ μίλησε για... τα πάντα!

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, σε μία συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης, μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον «Δικέφαλο» με φόντο την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Super League Σουρωτή. Τι είπε για το νέο γήπεδο, την διαιτησία, τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τον κίνδυνο νέας τιμωρίας που υπάρχει από τη χρήση πυρσών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  στον ραδιοφωνικό σταθμό "Libero fm 107,4":

Για τις ΠΑΟΚτσήδικες ευχές του για το 2018: «Θα ήθελα να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ αυτή, η χρονιά της πλήρους καταξίωσης, να πάρει η ομάδα τους δύο τίτλους που διεκδικεί. Το πρωτάθλημα μου λείπει περισσότερο είναι αλήθεια, αλλά και οι δύο είναι σπουδαίοι τίτλοι. Ο ΠΑΟΚ χρωστά στον κόσμο και την ιστορία του τους τίτλους και εύχομαι αυτή να είναι η χρονιά μας».

Για το αν το 2018 θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερο και για το θέμα κατασκευής της νέας Τούμπας: «Ακόμα και το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου που αλλάζει το στάτους μίας ομάδας δε θα ολοκληρωθεί τη νέα χρονιά, απλά θα είναι μία χρονιά ορόσημο αν ξεκινήσει. Οπότε για το 2018 ευχόμαστε να ζήσουμε την ίδια ανατριχίλα και στην παλιά Τούμπα».

Για τις σκέψεις για το νέο γήπεδο και τον τρόπο που κινείται ο ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος άκουσε για πολλά χρόνια φήμες και σχέδια για ένα νέο γήπεδο. Φυσικά με τον κ. Σαββίδη ό,τι ακούει αργά ή γρήγορα γίνεται. Αν εξαρτάται 100% από το χέρι μας τα έργα θα ξεκινήσουν το 2018, αλλιώς κρατάμε έναν αστερίσκο για το πότε θα ξεκινήσουν. Αλλά η Τούμπα δεν είναι μία περίπτωση που μπορεί να συναντήσει πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα. Θα γίνει ελεγχόμενα το ενδεχόμενο γκρέμισμα, δε θα γίνει ΠΑΟΚτσήδικα (σ.σ γέλια). Το πάθημα στην περίπτωση της ΑΕΚ που είχε λάθος χειρισμούς έγινε μάθημα για όλους. Καμία άδεια κατεδάφισης δε θα βγει αν δε βγει νωρίτερα άδεια οικοδόμησης. Υπάρχουν εταιρείες που κάνουν τη σχετική δουλειά και ερευνούν τα πάντα».

Για το αν μπορεί να πει κάτι παραπάνω για το πλάνο του νέου γηπέδου: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πλάνο νέου γηπέδου. Δε θέλω να πούμε πράγματα που θα θυμίζουν κουβέντες του παρελθόντος που δεν έγιναν πραγματικότητα. Ας κάνουμε την παρουσίαση των σχεδίων και του πλάνου όταν πρέπει και με σεβασμό στον κόσμο».

Για την επιλογή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και του Γιώργη Σαββίδη να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Δεν έχει να κάνει με το πόσο κόσμο θα έχει το γήπεδο αυτό το κάλεσμα. Ο κόσμος ερχόταν και σε πιο δύσκολες εποχές. Μετά από γιορτές και αργίες θέλουμε απλά να βάλουμε ξανά τον κόσμο μας σε διάθεση μάχης. Θα είναι 3-4 μήνες πολλοί έντονοι. Κάθε μέρα και κάθε λεπτό στην καθημερινότητα της ομάδας θα έχει σημασία. Ο χρόνος θα είναι συμπυκνωμένος, τα παιχνίδια δεν τα κερδίζεις την ημέρα του αγώνα, αλλά τις προηγούμενες της προετοιμασίας του. Κάθε μέρα αναπνέουμε για τον στόχο. Ο στόχος κατακτιέται από όλο τον οργανισμό, όχι μόνο την ομάδα. Έναν οργανισμό με προσήλωση στον στόχο, έτοιμο να διαχειριστεί δύσκολες στιγμές για να τα καταφέρουμε στο τέλος».

Για τη «μάχη» του τίτλου: «Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο. Όποιος αγνοήσει τον Ατρόμητο που βγάζει υγεία, κέρδισε τους 2 από τους 4 μεγάλους και πήρε ισοπαλία από τον τρίτο, θα το πληρώσει. Δε γίνεται να τον αγνοήσουμε ως διεκδικητή της κορυφής».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μοιάζει ο πιο άμαθος στον πρωταθλητισμό συγκριτικά με τους συνδιεκδικητές του (Ολυμπιακό και ΑΕΚ): «Δεν υπάρχει εγχειρίδιο επιτυχίας στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να ακολουθήσεις ή να μιμηθείς σε επιτυχία άλλης ομάδας. Δεν είμαστε έμπειροι στην κατάκτηση τίτλων, όντως, αλλά και η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να πάρουν το πρωτάθλημα. Στο φετινό πρωτάθλημα έτσι όπως εξελίσσεται κανείς δεν είναι έμπειρος για το πώς θα το κατακτήσει και κανείς δεν ξέρει με αυτές τις συνθήκες που διεξάγεται, με ισονομία και στραβοπατήματα για όλους, πως θα το κατακτήσει. Καθημερινά ζούμε όλοι με εκπλήξεις που δεν περιμένουμε, άλλες θετικές άλλες αρνητικές».

Για την αλλαγή που παρατηρεί στη διαιτησία και το σχόλιο του για τον βαθμό βελτίωσης: «Όλα θα κριθούν στο τέλος της σεζόν. Αυτό που ζήσαμε στον πρώτο γύρο απαντάτε από την ίδια τη βαθμολογία και την εικόνα του πρωταθλήματος. Ασφαλώς είναι εντελώς διαφορετικό και μόνο από σκοπιμότητα μπορεί κάποιος να μην το παραδεχθεί. Για να διώξουμε την καχυποψία του κόσμου θα πρέπει να περάσουν 2-3 πρωταθλήματα έτσι. Να πείσουμε ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο και κερδίζει αυτός με τα λιγότερα λάθη και πως τα λάθη των διαιτητών τα περισσότερα είναι ανθρώπινα. Φέτος έχουμε πολύ λιγότερα δείγματα πρόθεσης για εύνοια σε μία ομάδα. Αν το πρωτάθλημα συνεχίσει έτσι, αν οι διαιτητές αντέξουν στην πίεση των ομάδων όσο μεγαλώνει το βαθμολογικό ενδιαφέρον και αντικειμενικά δούμε ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα που όλες οι ομάδες χτύπησαν τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλων και βαθμολογικού κινήτρου, τότε στο τέλος της χρονιάς θα σας πω ότι ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 ετών. Όχι απαραίτητα ποιοτικά, αλλά στο κομμάτι της αξιοπιστίας. Αισιόδοξοι για τη διαιτησία και από εδώ και πέρα οφείλουμε να είμαστε, όπως και αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Πρέπει αντικειμενικά να βλέπουμε τους αγώνες όλων των διεκδικητών να κρίνουμε γενικά τη διαιτησία και ρεαλιστικά να ξέρουμε πως από τότε που οι διαιτητές έπαιζαν με το μαχαίρι στον λαιμό δε γίνεται τόσο γρήγορα να βλέπουμε άψογες διαιτησίες. Οι διαιτητές εκπαιδεύονται στο νέο στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λάθη έγιναν, αλλά δεν είχαν τα περισσότερα πρόθεση κι αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ να μη σχολιάζει με το παραμικρό ακόμα και κακές διαιτησίες στο πρωτάθλημα, αλλά και σε βάρος του: «Θα ήταν πάρα πολύ παράλογο να έχουμε παλέψει τόσο πολύ για να μπούνε νέες δομές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να είναι αυτές οι δομές σε διαδικασία να φέρουν αποτέλεσμα και εμείς να κάνουμε μικροπολιτική για ένα σφύριγμα. Ο αγώνας μας τα τελευταία χρόνια είχε δύο άξονες, να κάνουμε την ομάδα μας όσο το δυνατόν καλύτερη και φαβορί στον πρωταθλητισμό και ένας δεύτερος αγώνας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να έχει αξιοπιστία, ισονομία, να διοικείται σωστά. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να έχεις και ανάλογη συμπεριφορά. Δεν μπορεί να θέλεις να αλλάξεις το ποδόσφαιρο και να μην αλλάζεις κι εσύ τον εαυτό σου».

Για τη σφαίρα στον Γραμμένο και το γεγονός πως μόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντέδρασε: «Ίσως γιατί κάποιοι περιμένουν και το πόρισμα, να μην τους ερμηνεύσω. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να δείχνουμε αντανακλαστικά σε αυτά τα περιστατικά. Το ποδόσφαιρο ταλαιπωρήθηκε από το παραποδόσφαιρο και από πολλούς που ήθελαν να το υπονομεύουν και να κάουν ό,τι εκείνοι ήθελαν. Και στον κ. Γκιρτζίκη να πήγαινε αυτή η επιστολή θα αντιδρούσαμε, παρότι είχαμε άπειρες διαφωνίες μαζί του και με τον τρόπο διοίκησης του. Εννοείται ότι δεν μπορούμε ως οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου να μας ορίζει την πραγματικότητα ο υπόκοσμος και το παραποδόσφαιρο».

Για τις πλευρές του παλιού συστήματος που ενοχλούνται από την αλλαγή: «Αν υπάρχει ένα σύστημα με βαθιές ρίζες και χάνει τα προνόμια των τελευταίων χρόνων, εννοείται ότι αυτό ενοχλεί. Αν δεν ενοχλούσε δε θα είχε αλλάξει τίποτα. Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για έναν διαρκή αγώνα ενάντια στις δομές του παραποδοσφαίρου. Είναι κόντρα σε αυτό και στους εαυτούς μας αυτός ο αγώνας, σε όλα αυτά που μας ενώνουν την ισονομία, το δίκαιο ποδόσφαιρο. Η πολιτεία, η αστυνομία και οι αρχές πρέπει να αντιδράσουν σε αυτά τα περιστατικά και να το φέρουν ως προτεραιότητα. Είμαστε στην αρχή της διαδρομής για να απολαμβάνουμε το κανονικό ποδόσφαιρο, κοντά στο ευρωπαϊκό».

Για το γεγονός ότι ο κ. Σαββίδης στάθηκε στη συνέντευξη του στο PAOK TV στην άδεια Τούμπα: «Όντως τον σημάδεψε αυτό στο 2017. Για αυτό επέβαλλε μία αυτοτιμωρία και δεν ήρθε στην Τούμπα όσο υπήρχε η τιμωρία. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ένα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια αλλαγής, η εικόνα της άδειας Τούμπας είναι άχαρη κι άσχημη».

Για τον κίνδυνο νέας τιμωρίας της Τούμπας και το θέμα με τον νέο κανονισμό για τους πυρσούς που μπορεί να απαγορεύσει και πάλι την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο: «Έχει αλλάξει ένα κανονισμός που ίσως δυσκολέψει μερίδα του κόσμου στην προσαρμογή και την εφαρμογή του. Εφόσον υπάρχει ο κανονισμός για το μη άναμμα πυρσών πρέπει να τον σεβαστούμε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι από μία τέτοια λεπτομέρεια μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες με αγώνα κεκλεισμένων είχαν απώλειες εκτός του ΠΑΟΚ. Θέλει υπερπροσπάθεια να μπει η ομάδα με την ένταση και την αδρεναλίνη που πρέπει σε έναν αγώνα όταν παίζεις σε άδειο γήπεδο. Αν έχουμε νέα τιμωρία της Τούμπας τώρα στα ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, μπορεί η ομάδα να αιφνιδιαστεί από έναν αντίπαλο κι αυτό να κρίνει έναν στόχο. Το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΟΚ είναι η ένταση και το πάθος της Τούμπας κι είναι κρίμα να το στερηθούμε όταν θα το έχουμε ανάγκη. Το κάτι παραπάνω μπορεί να στο δώσει ο κόσμος».

Για το γεγονός ότι υπήρξαν κρούσματα με πυρσούς: «Έχω την εντύπωση και βάσει αρκετών συζητήσεων που έγιναν και γνωρίζοντας την επιμονή αρκετών συνδεσμιτών να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο, έχω την εντύπωση πως αρκετός κόσμος δεν ξέρει καλά τον κανονισμό. Δε θέλω να μπούμε σε άλλες κουβέντες, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ΠΑΟΚτσής που δε συμμερίζεται τον αγώνα που γίνεται ή δε θέλει η ομάδα να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Πρέπει όσο μπορούμε εμείς, εσείς, οι συνδεσμίτες, ο απλός κόσμος να ενημερωθούν όλοι ότι ένας πυρσός που δε θα πεταχτεί κιόλας μπορεί να κάνει πολύ κακό στον στόχο μας. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και πρέπει όλοι να τις προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρουμε όλοι μαζί, να γίνουμε όλοι ένα και να μπορούμε διεκδικήσουμε τους τίτλους του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Να είμαστε έως τον Μάιο εκεί».

Για τη μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ που ήξερε εδώ και καιρό δύο ανάγκες του βάσει των αποχωρήσεων των Λέοβατς και Ζαμπράνο: «Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο γρήγορος κι ο βιαστικός. Χωρίς τον Ζαμπράνο η ομάδα έμαθε να λειτουργεί μετά την ΑΕΚ. Χωρίς αριστερό μπακ θα ήταν δύσκολο να συνεχίζουμε να εγκλωβίζουμε τον Βιεϊρίνια. Πήραμε έναν παίκτη εκεί που καλύπτει τις ανάγκες του ποδοσφαιριστή. Ελπίζω ότι από τον επόμενο αγώνα θα είναι διαθέσιμος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εγώ θα επιβεβαιώσω ονόματα μόνο με τις υπογραφές. Θέλουμε να ανακοινώσουμε έναν παίκτη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει μία αναζήτηση και στο κέντρο της άμυνας. Η πραγματικότητα είναι πως ήταν πιο επείγον το κενό στα αριστερά στην άμυνα. Στόπερ έχουμε ήδη τα καλύτερα του πρωταθλήματος. Θέλουμε βέβαια να προσθέσουμε κι άλλη ποιότητα εκεί, κι είμαστε σε συζητήσεις με τους στόχους μας. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι πολύ ιδιαίτερες, θέλεις ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν άμεσα, να έχουν ρυθμό, να ταιριάξουν και να μη διαταράξουν ένα σύνολο».

Για το κλειδί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Θα δανειστώ μία φράση ενός ακόμα ποδοσφαιρανθρώπου που μιλάει συνεχώς για την ισορροπία. Όπως λέει και ο προπονητής μας, ο κύριος Λουτσέσκου η ισορροπία εντός κι εκτός γηπέδου θα φέρει το πρωτάθλημα. Το είπε σε μία συνέντευξη του. Ειδικά σε μία συναισθηματική πόλη με τόση λαχτάρα για την κατάκτηση τίτλων που δικαιούται, ούτε η τρομερή ανυπομονησία να ξεμπερδεύουμε θα κάνει καλό, ούτε τα πανηγύρια από μία νίκη θα κάνουν καλό, ούτε η καταστροφή από μία ήττα. Η ισορροπία είναι πολύ σημαντική. Να τελειώνουν όλα το βράδυ ενός αγώνα. Αν διατηρήσουμε την ισορροπία και την ψυχραιμία μας θα έχουμε κατακτήσει τον στόχο μας. Είναι ωραίο παντού να ακούει κανείς στην πόλη για το πρωτάθλημα. Είναι ωραίο όλοι μας να παραδεχόμαστε ότι ονειρευόμαστε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι κινητήριος δύναμη, η οποία με σωστή διαχείριση μπορεί να γίνει πλεονέκτημα. Την πίεση τη θέλουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή, αλλά πρέπει να τη διαχειριστούμε σωστά. Η βενζίνη μπορεί να κάψει ένα σπίτι, αλλά δίνει κίνηση και στο αυτοκίνητο. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά κι εμείς την πίεση που έχουμε. Πιστεύω πολύ ότι αξίζουμε και θα μπορέσουμε να τελειώσουμε τη χρονιά ως πρωταθλητές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags