Facebook Pixel Πρωταθληματική εμφάνιση για την ΑΕΚ στο Αγρίνιο
| 2018-01-06 21:23:00

ΑΕΚ για τίτλο - Τεσσάρα για πλάκα στο Αγρίνιο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ για τίτλο - Τεσσάρα για πλάκα στο Αγρίνιο

Με Μπακασέτα σε μεγάλα κέφια, η Ένωση 4-1 τον Παναιτωλικό.

Με το δεξί υποδέχτηκε το 2018 η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε με επιβλητική εμφάνιση του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ και περιμένει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Λάρισα.

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιξαν πολύ γρήγορα τη μπάλα, προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τον άξονα, απ' όπου και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Η Ένωση κατάφερε να καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τρία γκολ με τους Μπακασέτα (6'), Χριστοδουλόπουλο (36') και Αραούχο (45+1'), ενώ είχε δοκάρι στο 12' από προσπάθεια του σκόρερ του πρώτου τέρματος . Ο Παναιτωλικός για αρκετά λεπτά παρέμεινε κλεισμένος και μόνο προς το τέλος απείλησε, όταν είχε δοκάρι στο 41' με τον Μάζουρεκ, ενώ στο 44' ύστερα η κεφαλιά του Μοράρ αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Τσιντώτα, ο οποίος είχε περισσότερη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε διπλή απόκρουση στο 49' σε προσπάθειες των Μάζουρεκ-Μύγα, αλλά και στο 51' όταν εξουδετέρωσε τον Μοράρ σε τετ α τετ. Εν τέλει ο τελευταίος μείωσε για τον Παναιτωλικό από το σημείο του πέναλτι, στο 68'. Το 1-4 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει ένα σημαντικό διπλό. Επέστρεψε και στις νίκες μετά το στραβοπάτημα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, σε ένα γήπεδο που δείχνει, ότι έχει ρέντα, αφού είχε σκοράρει και στο ματς Κυπέλλου. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ, είχε δοκάρι, κέρδισε πέναλτι, απ'το οποίο σημειώθηκε το 0-3 από τον Λάζαρο και έβγαλε ασίστ στον Αραούχο για το 0-3.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 3-5-2, σύμφωνα με την επίσημη διάταξη που έδωσε η ΠΑΕ. Στο χορτάρι όμως το στήσιμο ήταν διαφορετικό και δη 4-2-3-1 με τον Μπακασέτα σε ρόλο δεκαριού (αντί αριστερού μπακ-χαφ που του είχε αποδοθεί αρχικά), τον Λιβάγια στην αριστερή πτέρυγα, τον Λάζαρο στη δεξιά και μοναδικό προωθημένο τον Αραούχο. Ο Τσιντώτας παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ, ακραία μπακ, ο Γκάλο με τον Μπακάκη και στόπερ ο Λαμπρόπουλος με τον Τσιγκρίνσκ. Στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Γαλανόπουλο τοποθετήθηκε ο Κονέ.

Στο δεύτερο μέρος, όταν το αποτέλεσμα είχε ξεκαθαρίσει, ο Χιμένεθ έριξε στη μάχη τον Μασούντ. Ο Ιρανός στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα έβγαλε τον Λόπες σε θέση για γκολ (στο 0-4), ήταν κινητικός, μάρκαρε, κρατούσε μπάλα, δίνοντας χρόνο στους συμπαίκτες του και ηρεμώντας το παιχνίδι. Θέλει λίγο χρόνο ακόμως όμως για να βρει περισσότερη χημεία. Ο Λόπες φρέσκαρε με δυνάμεις και τρεξίματα την ομάδα του με την είσοδό του. Πέτυχε, δε, πολύ όμορφο τέρμα. Η είσοδος του Γιακουμάκη σε ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε... χαλαρώσει δεν τον βοήθησε ώστε να χριστεί σκόρερ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69' Μαρινάκης), Λουίς Ρότσα (60' Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46' Κλέσιο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (52' Μασούντ), Κονέ, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60' Λόπες), Αραούχο (71' Γιακουμάκης)

Η ΦΑΣΗ Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 6' ήταν όλα τα λεφτά. Το χτύπημα ήταν δυνατό και είχε τόσα φάλτσα που η μπάλα βρήκε δίχτυα, βγήκε από την εστία και ο Κυριακίδης ακόμα... έπεφτε.

ΣΟΥ... ΣΦΥΡΙΖΩ Παρά τις «φωνές» από την κιτρινόμαυρη πλευρά πριν το ματς, η διαιτησία του Καραντώνη ήταν ικανοποιητική. Στο 35' σωστά έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μπακασέτα. Δεν υπάρχει χέρι του Κονέ, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι. Σωστό και το πέναλτι που δόθηκε στον Μάζουρεκ για τον Παναιτωλικό, στο 68'.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ μπήκε για να καθαρίσει νωρίς τη νίκη κάτι που φάνηκε από τη διαθεσή της να τρέξει τη μπάλα. Η προσπάθειά της ανταμείφθηκε με ένα γρήγορο γκολ, το οποίο έλυσε τα πόδια των παικτών του Χιμένεθ. Έπαιξαν στη συνέχεια χωρίς άγχος, έβγαλαν φάσεις και με ψυχραιμία κατόρθωσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν από το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αν και οι Ενωσίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους, τον Σοτζέι Μασούντ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ πάει για τίτλο με τέτοιες εμφανισεις, ο Παναιτωλικός όμως εκπέμπει SOS, o οποίος έχει να δει νίκη από τη 12η αγωνιστική κόντρα στη Λάρισα. Η ομάδα του Αγρινίου δεν μπόρεσε να θέσει εμπόδια στην Ένωη, η οποία κατάφερε να τον περιορίσει επιθετικά, αφού Γαλανόπουλος και Κονέ μπλόκαραν οργανωτικά τον Μάζουρεκ. Πήγε να διορθώσει κάπως την κακή του εικόνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, εκεί όμως βρήκε μπροστά του έναν καταπληκτικό Τσιντώτα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags