Facebook Pixel Sportdog.gr | Το αδιανόητο ρεκόρ της Μπαρτσελόνα με Βαλβέρδε!
| 2018-01-07 11:24:00

Το αδιανόητο ρεκόρ της Μπαρτσελόνα με Βαλβέρδε!

Sportdog Team
Το αδιανόητο ρεκόρ της Μπαρτσελόνα με Βαλβέρδε!

Τίναξαν την μπάνκα οι μπλαουγκράνα.

Δίνοντας 160 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Φιλίπε Κουτίνιο, η Μπαρτσελόνα έχει δαπανήσει 312,5 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει παίκτες τη σεζόν 2017-18!

 

Αυτό σημαίνει ότι οι Καταλανοί «έσπασαν» το ρεκόρ που είχε η Ρεάλ Μαδρίτης από τη σεζόν 2009-10, όταν απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Κακά δίνοντας συνολικά 257,4 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν... Ο γαλλικός σύλλογος απέκτησε στην έναρξη της φετινής σεζόν τον Νεϊμάρ δίνοντας 222 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια πήρε και τον Κιλιάν Μπαπέ από τη Μονακό. 

Μόνο που στην περίπτωση του νεαρού Γάλλου επιθετικού, τα 180 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δόθηκαν στους Μονεγάσκους, στην πραγματικότητα δεν έχουν ακόμα δοθεί, ώστε η Παρί να μην έχει πρόβλημα με το Financial Fair Play. 

Έτσι, ο Μπαπέ πήγε ως δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν, που θα πρέπει το προσεχές καλοκαίρι να πληρώσει 150 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. 

Αυτό σημαίνει ότι η Παρί δαπάνησε 238 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τη φετινή σεζόν για μεταγραφές. 

Αντιστοίχως, δεν υπολογίζονται 160 εκατομμύρια ευρώ στην μεταγραφή του Κουτίνιο, καθώς τα 40 εξ αυτών θα δοθούν με τη μορφή μπόνους. 

Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» έχουν δώσει 312,5 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό από τη Λίβερπουλ (120), τον Ντεμπελέ (105), τον Παουλίνιο (40), τον Σεμέδο (30,5), τον Ντεουλοφέου (12) και τον Μάρλον (5). Εκκρεμεί και η επισημοποίηση της απόκτησης τους Γέρι Μινά από τους Καταλανούς. 

Με δεδομένο, φυσικά, ότι η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος είναι ακόμα στην αρχή, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανακατάταξη στη σχετική λίστα, αν η Μάντσεστερ Σίτι ή η Παρί Σεν Ζερμέν κάνουν κάποια μεταγραφή που θα φτάσει τα 60-70 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά που έχουν δώσει οι ομάδες για μεταγραφές σε μία σεζόν, όπως τα παρουσίασε η ισπανική εφημερίδα «Marca»: 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags