Facebook Pixel Sportdog.gr | Βιγια... φάνηκε η νίκη μετά από καιρό για τον Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-07 16:58:00

Βιγια... φάνηκε η νίκη μετά από καιρό για τον Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Βιγια... φάνηκε η νίκη μετά από καιρό για τον Παναθηναϊκό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε (2-0) τον Πλατανιά με δύο γκολ του Βιγιαφάνιες από την άσπρη βούλα.

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό μετά από έξι αγώνες! Οι Πράσινοι ήταν πολύ καλύτεροι από τον Πλατανιά, έφτιαξαν αρκετές και καλές ευκαιρίες, αλλά χρειάστηκαν δύο πέναλτι από τον Λούκας Βιγιαφάνιες για να πάρουν τελικά το τρίποντο με 2-0. 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Αργεντινό, που εκτός από τα δύο γκολ (72' και 92'), έκανε τα πάντα στο γήπεδο, όπως και τον Αντονί Μουνιέ, ο οποίος ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και γενικά έδειξε ορεξάτος, παίρνοντας φανέλα βασικού.

Όσο για τα δύο πέναλτι που υπέδειξε ο Ζαχαριάδης, το πρώτο είναι καθαρό χέρι του Ντικαμονά, ενώ το δεύτερο δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς η μπάλα δεν βρίσκει στο χέρι του Καρυπίδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του από την άσπρη βούλα (κέρδισε και τα δύο πέναλτι), αλλά γενικότερα ήταν ο παίκτης που είχε τον καταλυτικότερο ρόλο στο παιχνίδι του Τριφυλλιού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, έχοντας τους Κουρμπέλη και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο και τον Ινσούα στο αριστερό. Οι Λουντ και Τζανδάρης ήταν τα δύο χαφ και οι Μουνιέ, Άλτμαν και Βιγιαφάνιες πήραν θέση πίσω από τον νεαρό Πίσπα, σε διάταξη 4-2-3-1. Στο δεύτερο μέρος αντικαταστάθηκε ο Λουντ, που χτύπησε, από τον Χίλιεμαρκ, ενώ πέρασαν στο ματς και οι Χατζηγιοβάνης, Δώνης.

Από την άλλη ο Πλατανιάς παρατάχθηκε με σύστημα 3-4-3, που σε φάση άμυνας γινόταν 5-4-1. Ο Κλιάιτς έκανε το ντεμπούτο του στο τέρμα και οι Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Ντικαμονά ήταν οι τρεις αμυντικοί. Οι Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος και Ουές ήταν στην μεσαία γραμμή και οι Ενσικουλού, Παπανικολάου και Γκρζέλτσακ ήταν στην επίθεση.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο πέναλτι στο 71'. Η μπάλα φαίνετα να βρίσκει στο ξεκίνημα της φάσης στο χέρι του Άλτμαν, αλλά μετά βρήκε καθαρά στο χέρι του Ντικαμονά, με τον Ζαχαριάδη να δίνει την παράβαση και τον Βιγιαφάνιες να ανοίγει τον δρόμο για τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Με αρκετές σωστές υποδείξεις, αλλά και λάθη η διαιτησία του Ζαχαριάδη στη Λεωφόρο. Ο "άρχων" της αναμέτρησης δέχτηκε τα παράπονα του Μαρίνου Ουζουνίδη για μια φάση του Δώνη, που όπως φαίνεται δεν υπάρχει πέναλτι, ενώ στην συνέχεια υποδεικνύει σωστά το πρώτο πέναλτι των Πράσινων. Η αποβολή του Ντικαμονά ήταν σωστή, καθώς ο Βιγιαφάνιες ήταν τελευταίος παίκτης, όμως το δεύτερο πέναλτι δόθηκε λανθασμένα, αφού η μπάλα δεν χτύπησε ποτέ στο χέρι του Καρυπίδη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε από το ξεκίνημα με στόχο να βάλει στα καρέ του τον Πλατανιά και τα κατάφερε, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, κυρίως με τον Μουνιέ, ο οποίος έχασε και τετ-α-τετ. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε την άσπρη βούλα για να μπορέσει να "ξεκλειδώσει" την άμυνα των Κρητικών και να νικήσει τον φοβερό Κλιάιτς, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο ντεμπούτο του.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Μετά από έξι αγώνες και τη νίκη επί του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός έφτασε επιτέλους στο τρίποντο, που του έδωσε τεράστια βαθμολογική ανάσα, αντιθέτως με τον Πλατανιά που έμεινε στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Λουντ (46' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (62' Δώνης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλάγιτς, Ουές (44' Στάμου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου (68' Πετρόπουλος), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ (46' Ντουαλά).

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags