Facebook Pixel Sportdog.gr | Με το… δεξί και στην κορυφή στο 2018 ο Άρης! Ματς «ροντέο» με τον Απόλλωνα Πόντου (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-07 17:12:00

Με το… δεξί και στην κορυφή στο 2018 ο Άρης! Ματς «ροντέο» με τον Απόλλωνα Πόντου (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με το… δεξί και στην κορυφή στο 2018 ο Άρης! Ματς «ροντέο» με τον Απόλλωνα Πόντου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο ντέρμπι; Απόλυτο… αφεντικό ο Άρης στο «Κλέανθης Βικελίδης» έφτασε στη νίκη με σκορ 2-0 εις βάρος του Απόλλωνα Πόντου και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! «Ροντέο» στο πρώτο ημίχρονο!

Μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, ο Άρης επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα κερδίζοντας τον μαχητικό Απόλλωνα Πόντου με 2-0 παρουσία δέκα χιλιάδων οπαδών του και έκανε το καλύτερο… ποδαρικό για το 2018!

Και επειδή η… καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Λόπεθ, με τον Πλατέλλα να «γράφει» στο 14΄ το 1-0 και «φορτώνει» άγχος στους παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν… ανησυχήσει!

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα ξεκίνησε στο 32΄, σε φάουλ που κέρδισε ο Απόλλωνας σε χέρι του Σόουζα. Αφού προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Άρη προς τον διαιτητή θεωρώντας αυστηρή την κίτρινη κάρτα που είδε ο συμπαίκτης τους, ο Γεωργιάδης βιάστηκε να εκτελέσει το φάουλ και ήταν η σειρά του να δει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κυρίτση. Η διαφορά ήταν όμως πως για τον αμυντικό του Απόλλωνα αυτή ήταν η δεύτερη και έτσι οι φιλοξενούμενοι έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Πόντιοι έμειναν και χωρίς προπονητή τρία λεπτά αργότερα αφού ο διαιτητής απέβαλλε από τον πάγκο τον Καλαϊτζίδη λόγω έντονων διαμαρτυριών, ενώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντούνης εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Καλί σε γύρισμα του Βαλεριάνου και πέτυχε το 2-0!

Με παίκτη παραπάνω και πλεονέκτημα δύο τερμάτων, τα πράγματα ήταν απλά για τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού στο δεύτερο ημίχρονο και αυτοί δεν έκαναν κάποιο λάθος ώστε να τα κάνουν… δύσκολα! Ίσα – ίσα, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ σε μια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με μεγαλύτερη αυτή στο 58΄ όπου ο Πλατέλλας σέντραρε για τον Ντούνη και η κεφαλιά του δεύτερου εξουδετερώθηκε πολύ δύσκολα από τον Λόπεθ!

Από… απόσταση ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει την επιθετικότητα της ομάδας του αλλά το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που συνολικά έδειξε οχτώ κίτρινες κάρτες (τέσσερις για κάθε ομάδα), με τον Άρη να παραμένει κυρίαρχος στο χορτάρι και να φτάνει κοντά σε ένα τρίτο γκολ τόσο στο 80΄ όπου π Βαλεριάνος πραγματοποίησε ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ όσο και στο 88΄ ο Κάσσος πλάσαρε άουτ μετά από ωραία προσπάθεια του Παυλίδη.

 

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με το συνηθισμένο 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καντιμοίρης, πλάγιοι μπακ ήταν οι Μπούρμπος και Βαλεριάνος, στόπερ οι Δεληζήσης και Σόουζα, αμυντικά χαφ οι Μουμίν και Ιντζόγλου, «δεκάρι» ο Πασάς, στη δεξιά πτέρυγα ο Πλατέλλας, στην αριστερή ο Ντούνης και «φουνταριστός» επιθετικός ο Διαμαντόπουλος. Με το σκορ στο 2-0 από το πρώτο ημίχρονο και την ομάδα να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα από το 34΄, ο προπονητής του Άρη απλά διαχειρίστηκε χωρίς άγχος το δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας λεπτά συμμετοχής στους Παυλίδη, Μαραγκό και Κάσσο.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης από την πλευρά του επέλεξε ένα 4-4-2 με τον Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια, τους Γεωργιάδη και Αμαραντίδη στα δύο άκρα της άμυνας, στόπερ τους Σαμαρά και Καλί, κεντρικούς χαφ τους Καλογέρη και Βεργώνη, στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής τους Λιόνη και Συμελίδη και στην επίθεση τους Μπρίτο και Χασομέρη. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα και για τον Καλαϊτζίδη και για τον Απόλλωνα, ειδικά μετά το 2-0 του Άρη στο 44΄, με την είσοδο του Ελουντούλου βέβαια στο 56΄ να αποδεικνύεται θετική για τους Πόντιους από την άποψη πως είχαν κάποια επιθετικότητα και δεν «κλείστηκαν» μαζικά στην άμυνά τους

Η ΦΑΣΗ: Πολλή κουβέντα σηκώνει το γκολ του Άρη στο 14ο λεπτό. Και αυτό υπάρχει σοβαρή υποψία πως η μπάλα έχει βγει άουτ στη σέντρα του Μπούρμπου στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά και γιατί μετά το σουτ του Πλατέλλα η μπάλα κοντράρει και αλλάζει πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα, με τον εκτεθειμένο Ποσά να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον Λόπεθ και να μπορεί έτσι να θεωρηθεί πως επηρεάζει τη φάση!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ:  Η φάση για την οποία «ελέγχεται» κυρίως ο Μανώλης Κυρίτσης από τα Δωδεκάνησα είναι η αποβολή του Γεωργιάδη στο 34΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί εκτέλεσε κερδισμένο φάουλ χωρίς να ακουστεί η σφυρίχτρα του! Με το… γράμμα του νόμου η αποβολή είναι σωστή και γι΄ αυτό φέρει ευθύνη ο αμυντικός του Απόλλωνα Πόντου, ενδεχομένως όμως ο Κυρίτσης να μπορούσε να του τη… χαρίσει αφού του είχε δείξει την κίτρινη κάρτα στο 18΄. 

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ: Μπορεί το «Κλεάνθης Βικελίδης» να μην γέμισε, όμως σαφώς οι δέκα χιλιάδες περίπου φίλοι του Άρη δημιούργησαν ατμόσφαιρα… Super League, με ασταμάτητο τραγούδι και συνθήματα!

ΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ: Ποιος άλλος από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που άκουσε τα… εξ αμάξης από την κιτρινόμαυρη κερκίδα, τόσο στο ξεκίνημα του αγώνα και μετά το γκολ του Πλατέλλα λόγω των διαμαρτυριών του, όσο και μετά την αποβολή του Γεωργιάδη και κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο στο 38΄, μετά την αποβολή του από τον διαιτητή!

Η… ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ: Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο οποίος εξακολουθεί να είναι… αντίπαλος του Άρη στην προσπάθειά του να παίξει καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ:  Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Απόλλωνας ήταν κακός, ειδικά όσο έπαιζε με έντεκα ποδοσφαιριστές. Η αψυχολόγητη ενέργεια όμως του Γεωργιάδη στο 34΄ κόστισε ακριβά στην ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ενώ το γκολ του Ντούνη στο 44΄ έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες των Πόντιων να ανατρέψουν την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης παρέμεινε αήττητος και έφτασε στην 8η νίκη του σε 10 παιχνίδια, εξακολουθώντας να είναι το… αφεντικό στη «μάχη» της ανόδου αφού απέχει τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Παναχαϊκή και  οχτώ ολόκληρους βαθμούς από ΟΦΗ και Τρίκαλα που μοιράζονται την τρίτη θέση.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags