Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις Σταφυλίδη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Τι είπε για Βιεϊρίνια και Γκαρσία
| 2018-01-07 22:43:00

Αποκαλύψεις Σταφυλίδη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Τι είπε για Βιεϊρίνια και Γκαρσία

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Σταφυλίδη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Τι είπε για Βιεϊρίνια και Γκαρσία

Για όλους και για όλα μίλησε ο άσος της Άουγκσμπουργκ.

Σε μια συνέντευξη – χείμαρρο, ο Κώστας Σταφυλίδης ανοίγει τα χαρτιά του! O 24χρονος αμυντικός μίλησε στη FORZA χωρίς περιστροφές και δεν άφησε τίποτα αναπάντητο.

Μίλησε για την σχέση του με τον ΠΑΟΚ και το αν θα επιστρέψει, για τις φήμες που τον θέλουν κάθε τόσο να πηγαίνει στον Ολυμπιακό, για το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή, για τον Αντρέ Βιεϊρίνια, για τον Πέλκα και τον Λημνιό, για την προοπτική να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, για την Εθνική ομάδα, αλλά και για τη μεγάλη «καψούρα» του, τον Πάμπλο Γκαρσία...

Κώστας Σταφυλίδης, απολαυστικός!

-Αποχαιρετώντας το 2017, πως ήταν η χρονιά για σένα. Τι κρατάς και τι όχι;

«Ήταν αρκετά καλή, αν εξαιρέσεις του τελευταίους τέσσερις μήνες, που δεν έχω πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελα στην ομάδα. Είναι το μόνο, που δεν θέλω να κρατήσω από το 2017. Πέρα από αυτό, όλα εξελίχθηκαν καλά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος»

-Μιας και εσύ το ανέφερες πρώτος, τι συμβαίνει αυτούς τους τέσσερις μήνες που δεν αγωνίζεσαι;

«Πολύ καλή ερώτηση, αλλά ούτε εγώ μπορώ να απαντήσω για το τι συμβαίνει, γιατί δεν γνωρίζω»

-Παρ΄ όλα αυτά, τα μεταγραφικά σενάρια ολοένα και φουντώνουν για σένα.

«Θεωρώ, πως είναι η εξαργύρωση της καλής χρονιάς, που έκανα πέρσι και νομίζω πως δεν αξίζω κιόλας να βρίσκομαι σε αυτή την θέση, που είμαι τώρα. Γι' αυτό θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ τον Ιανουάριο, για να μπορέσω να πάω κάπου αλλού και να βρω τον αγωνιστικό χρόνο που θέλω»

-Μια σελίδα κλείνει δηλαδή τον Γενάρη;

«Είναι προτεραιότητα μου να φύγω, αλλά πρέπει να βρεθούν ομάδες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί το έζησα και το καλοκαίρι και ελπίζω να εξελιχθούν καλύτερα τα πράγματα τώρα»

-Δανεικός ή μιλάμε για μεταγραφή;

«Αυτό είναι θέμα της ενδιαφερόμενης ομάδας. Υπάρχουν ομάδες, που θέλουν να με αγοράσουν τώρα, υπάρχουν και ομάδες που με θέλουν με δανεισμό και να βάλουν ρήτρα αγοράς»

-Τα πιο πρόσφατα σενάρια σε συνδέουν με την Φιορεντίνα...

«Γνωρίζω για το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα. Υπήρχε και το καλοκαίρι πρόταση, αλλά πρέπει πρώτα να τα βρουν οι ομάδες...»

-Πέρσι το καλοκαίρι τι έγινε;

«Η ομάδα δέχθηκε αρκετές προτάσεις. Δεν βρέθηκαν τα χρήματα; Ζητούσε πολλά η Άουγκσμπουργκ; Τι να πω... Χάλασαν όλα, έμεινα εδώ και την συνέχεια την ξέρετε»

-Σκέφτεσαι ότι ενδεχομένως να έκανες τον κύκλο σου στην Μπουντεσλίγκα;

«Έχω παίξει δύο χρόνια μόνο, δεν νομίζω ότι έκανα τον κύκλο μου, απλά δεν θα έλεγα «όχι» στο να δοκιμάσω και κάτι άλλο»

Ο ΠΑΟΚ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

-Στην Ελλάδα θα επέστρεφες;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσω αυτή την στιγμή στην Ελλάδα»

-Σε ρωτάω γιατί πάλι το όνομα σου γράφτηκε πρόσφατα για τον ΠΑΟΚ...

«Κάθε μεταγραφική περίοδο γίνεται αυτό, είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να βρούμε ένα κοινό σημείο, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Μπορεί να γίνει μόνο αν φτάσουμε σε ένα έσχατο σημείο, να μην με θέλει η Άουγκσμπουργκ και να με δώσει δανεικό»

-Δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής σου τον Γενάρη;

«Όχι, γιατί θεωρώ πως προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό. Αν έχω κάτι αξιόλογο από το εξωτερικό, που θα άξιζε, με αυτή την λογική λέω ότι δεν γυρίζω πίσω»

-Στο ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος από το ΠΑΟΚ, δεν σκέφτηκες για μια στιγμή να βάλεις το όνομα σου, με την επιστροφή σου;

«Δεν αλλάζει μια ομάδα από έναν παίκτη. Δεν θα αποκτήσει εμένα ο ΠΑΟΚ και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρα μεγαλώσει πάρα πολύ, έχει μεγάλη δυναμική, το έχουμε καταλάβει τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον. Ο κ. Σαββίδης δουλεύει εξαιρετικά. Κατακτήσαμε και το Κύπελλο πέρσι, οπότε αυτό δείχνει μια πρόοδο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές πιθανότητες να πάρει και το πρωτάθλημα γιατί το κυνηγάει πάρα πολύ και δείχνουν και οι παίκτες και ο προπονητής ότι το θέλουν πολύ.

Για εμένα είναι πολύ δύσκολο, όχι γιατί δεν θέλω να έρθω, αλλά γιατί δεν υπάρχει λύση να έρθω. Πρέπει να γίνει κάτι... εξωπραγματικό. Γιατί έρχονται ομάδες και δίνουν εκατομμύρια και η Άουγκσμπουργκ τις απορρίπτει. Μια ομάδα θα πρέπει να πληρώσει και δεν θα πληρώσει λίγα, γιατί κάπου διάβασα για 300 χιλιάρικα για έξι μήνες. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δώσουν δανεικό για έξι μήνες με 300 χιλιάρικα, γιατί το συμβόλαιο μου λήγει σε έναν χρόνο και δεν νομίζω να ρισκάρουν κάτι τέτοιο»

-Με τον ΠΑΟΚ μίλησες καθόλου; Εσύ ή η ομάδα;

«Δεν ξέρω αν μίλησαν με την Άουγκσμπουργκ. Ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα, που αγαπώ, υπάρχει επικοινωνία, υπάρχει επαφή. Σ'  αυτό το πλαίσιο τους εξήγησα πως έχουν τα πράγματα. Μου έδειξαν μεγάλη αγάπη και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Ξέρουν πόσο αγαπάω την ομάδα και ότι θα έκανα ότι μπορούσα, αν γινόταν να βοηθήσω έστω και λίγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά όπως είπα είναι πολύ δύσκολο. Κανείς δεν ξέρει βέβαια τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Εγώ κοιτάω την επόμενη ημέρα»

-Σε άλλη ελληνική ομάδα θα επέστρεφες;

«Όχι, μην μου κάνεις την ερώτηση, ούτε καν το σκέφτομαι»

-Πως εισπράττεις τα σενάρια για τον Ολυμπιακό:

«Οι δημοσιογράφοι κάνουν την δουλειά τους. Από εκεί και πέρα, δεν θα με πιέσει κάποιος να πάω, δεν θα μου βάλει το μαχαίρι στον λαιμό, αλλά και εγώ δεν θέλω να πάω»

ΠΕΛΚΑΣ, ΛΗΜΝΙΟΣ ΚΑΙ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

-Από τον φετινό ΠΑΟΚ, ποιους παίκτες ξεχωρίζεις;

«Ο Πέλκας είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Είναι σε εξαιρετική φόρμα. Αυτός που μου αρέσει πάρα πολύ και νομίζω ότι θα έχει πάρα πολύ καλή εξέλιξη, αν δουλέψει καλά, είναι ο Λημνιός. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει τσαγανό, έχει θράσος. Παίρνει την μπάλα, κάνει προσπάθειες και δεν φοβάται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τα εξτρέμ. Παίρνει την μπάλα, κοιτάει μπροστά, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, περισσότερη εμπειρία θέλει και να συνεχίσει τη δουλειά»

-Την επιστροφή του Βιεϊρίνια πως την είδες;

«Ο Βιεϊρίνια έδωσε πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ, τον μεγάλωσε τον ΠΑΟΚ. Όλη αυτή η φουρνιά, τον μεγάλωσε τον ΠΑΟΚ, του αξίζει κάτι από αυτή την ομάδα. Εγώ ουσιαστικά έπαιξα 14 παιχνίδια στον ΠΑΟΚ και πήρα μεταγραφή, δεν βάζω τον εαυτό μου στην ίδια μοίρα με τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Κοντρέρας, τον Λίνο και τον Βιεϊρίνια»

-Επειδή λέμε για τον Βιεϊρίνια, αν υποθετικά μιλώντας, σε έπαιρνε τηλέφωνο ο Ιβάν Σαββίδης και σου έλεγε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις της Άουγκσμπουργκ;

«Θα περίμενα. Δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο. Σίγουρα θα περίμενα, θα έβλεπα τι άλλη προοπτική θα είχα από άλλες ομάδες και μετά θα έπαιρνα μια απόφαση»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ

Η συζήτηση οδηγείται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ο "Στάφυ"... ξεσπά για τις αντιδράσεις μετά τον αποκλεισμό από την Κροατία και εξηγεί την δημόσια στήριξη των διεθνών στο πρόσωπο του Σκίμπε.

-Σας «πόνεσε» που η Εθνική Ελλάδος δεν πήγε στο Μουντιάλ;

«Πάρα πολύ, γιατί όλα τα παιδιά κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών. Το αποδείξαμε και κόντρα στο Βέλγιο και κόντρα στη Βοσνία. Είχαμε απλά ένα κακό βράδυ με την Κροατία, χάσαμε με μεγάλο σκορ. Σίγουρα εμείς φταίμε, αλλά αυτό που με εξόργισε ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου. Απλά σε δύο χρόνια, είχαμε ένα κακό βράδυ και ο πόλεμος που... φάγαμε από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο ήταν εξοργιστικό για εμένα. Ίσως οι περισσότεροι κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο, περίμενα πάντως περισσότερη στήριξη, αλλά η ζωή συνεχίζεται...»

-Τις απαντάς στις κατηγορίες περί «Εθνικής μανατζαρέων»:

«Γελάω με αυτά που λένε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Γιατί αν περνούσε η Εθνική δεν θα έλεγαν κάτι τέτοιο. Αυτά ας βγουν να τα πουν και στις νίκες, όχι όταν χάνει η ομάδα, γιατί όταν χάνει η ομάδα όλα σου φταίνε...»

-Πως ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας;

«Οι περισσότεροι ήμασταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί δεν το περιμέναμε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Οι παλιότεροι της ομάδας μας βοήθησαν πάρα πολύ, γιατί ουσιαστικά είναι ένα παιχνίδι. Έτυχε αυτό το βράδυ να χάσουμε εμείς»

-Η δημόσια στήριξη από τους παίκτες στον Σκίμπε, πως εξηγείται;

«Προφανώς και θα τον στηρίξουμε. Όταν στα προκριματικά του Euro δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τα Φερόε και έρχεται αυτός ο άνθρωπος, είτε λέτε ότι είναι καλός, είτε δεν είναι, και φτάνουμε να παίζουμε μπαράζ με την Κροατία για να πάμε στο Παγκόσμιο, για ποιο λόγο να μην μείνει αυτός ο προπονητής;»

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

"Καψούρα μου ο Πάμπλο "

Μπορεί να τους χωρίζουν χιλιόμετρα και να μην τα λένε καθημερινά στο τηλέφωνο, η εκτίμηση και η αγάπη ωστόσο του Κώστα Σταφυλίδη προς τον Πάμπλο Γκαρσία είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόσφατα, ο Ουρουγουανός δεν παρέλειψε να σχολιάσει με τον δικό του τρόπο το λουκ του "Στάφυ", ζητώντας του να αλλάξει μαλλί για να παίξει μπάλα. Ο Έλληνας άσος του απάντησε πως κουρεύτηκε και μπορεί να μείνει ήσυχος.

Μάλιστα, ο Σταφυλίδης θυμήθηκε μέσα από την FORZA την... τότε παρέα που είχαν φτιάξει στον ΠΑΟΚ: «Με τους μεγαλύτερους είχαμε πολύ καλή σχέση. Μας έκαναν χαβαλέ και μιλούσαμε. Παρέα δεν μπορούσαμε να κάνουμε λόγω της διαφοράς ηλικίας. Με του μικρότερους έχω ακόμα επαφή, δεν μιλάμε κάθε μέρα, αλλά έχουμε επαφή. Ο Πάμπλο όμως είναι η καψούρα μου και αυτό δεν το αλλάζω».

ΠΗΓΗ : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags