Facebook Pixel Sportdog.gr | Ράκος ο Ανσαριφάρντ - Τραγική είδηση για τον Ιρανό άσο του Ολυμπιακού
| 2018-01-11 11:52:00

Ράκος ο Ανσαριφάρντ - Τραγική είδηση για τον Ιρανό άσο του Ολυμπιακού

Sportdog Team
Ράκος ο Ανσαριφάρντ - Τραγική είδηση για τον Ιρανό άσο του Ολυμπιακού

Τι συνέβη με τον διεθνή φορ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη χώρα του, ο Ανσαριφάρντ κινδυνεύει να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για μία… φωτογραφία!

Συγκεκριμένα, πρόσφατα «πόσταρε» στο λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες με τη σύντροφο και μέλλουσα γυναίκα του, την Ελληνο-αμερικανίδα Σοφία. 

Βάσει του ισλαμικού νόμου, ωστόσο, αφενός οι γυναίκες απαγορεύεται να επισκέπτονται ποδοσφαιρικά γήπεδα, αφετέρου οι δημόσιες προβολές τους θα πρέπει να διέπονται από τη Σαρία. Οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι φωτογραφίες μπορεί και να θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία του διεθνούς επιθετικού στην αποστολή της Εθνικής Ιράν για το Μουντιάλ! 

Χαρακτηριστικά, παραθέτουν το «δεδικασμένο» του Μοχσέν Φορούζαν, του βετεράνου διεθνούς γκολκίπερ με το Ιράν, ο οποίος τιμωρήθηκε με τρεις μήνες αποκλεισμό, όταν εμφάνισε την σύζυγό του στα social media, με την αιτιολογία πως… «δεν τηρήθηκαν οι αρχές και η ηθική των ισλαμιστών, βλάπτοντας έτσι την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και την καλή φήμη της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προς το κοινό». Η Νασίμ Ναχάλι είναι γνωστό μοντέλο, το επάγγελμά της ωστόσο δεν είναι αποδεκτό στο Ιράν… 

Μία σημαντική λεπτομέρεια, βεβαίως, είναι ότι ο Φορούζαν τιμωρήθηκε ενώ αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, αλλά… «εφόσον επιβλήθηκε ποινή σ’ εκείνον, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Ανσαριφάρντ. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική ομάδα της χώρας του δεν θα ήθελε να τον χάσει ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, μιας και είναι ένας απ’ τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της», όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας επιπλέον ότι το 2015 απαγορεύτηκε στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ιράν να τραβήξουν οποιαδήποτε φωτογραφία με γυναίκες, κατά τη διάρκεια του Ασιατικού Κυπέλλου εκείνης της σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags