Facebook Pixel Το παρασκήνιο για το διπλό «μπαμ» του Μαρινάκη με Ίγκορ και Πασαλίδη - Sportdog.gr
| 2018-01-13 12:02:00

«Καυτό» παρασκήνιο για το διπλό «μπαμ» Μαρινάκη - Ο παίκτης-σφαίρα και ο... καλύτερος που έρχεται!

του Βαγγέλη Καράμαλη
«Καυτό» παρασκήνιο για το διπλό «μπαμ» Μαρινάκη - Ο παίκτης-σφαίρα και ο... καλύτερος που έρχεται!

Τι αποκαλύπτει στο sportdog.gr «πηγή» από την επαρχία. 

Παραμένοντας πιστός στη μεταγραφική του πολιτική ο Ολυμπιακός αγόρασε μέσα στην εβδομάδα ακόμα ένα ταλέντο από τη Σούπερ Λιγκ, τον Ίγκορ Καριόκα Σίλβα ντε Αλμέιδα, που στα 21 του χρόνια έκανε το μεγάλο άλμα φεύγοντας από τον Αστέρα Τρίπολης για το Λιμάνι.

Ο Βραζιλιάνος μπακ αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του «φευγάτου» Ντιόγκο Φιγκέιρας, ενώ προέρχεται από φουλ αγωνιστική δράση. Εφέτος με τον Αστέρα έπαιξε σε 14 ματς, τα 12 στο πρωτάθλημα και τα 2 στο Κύπελλο. Πέρυσι κατέγραψε 19 συμμετοχές (1 γκολ), ενώ το 2015-2016 έπαιξε μία φορά σε επίσημο αγώνα, απέναντι στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. 

Πρόκειται για ένα επιθετικογενές μπακ και σίγουρα δεν είναι τυχαίο, πως όταν είχε πάει στην Κ-20 του Αστέρα, έπαιζε ως δεξιός χαφ. Στη συνέχεια, τον γύρισαν στην άμυνα και εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά του, που είναι και το μεγάλο του προσόν.

Ο Ίγκορ είναι πολύ γρήγορος και μπορεί έτσι να πλαγιοκοπεί τις αντίπαλες άμυνες και να δημιουργεί υπεραριθμία, ενώ έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και στο τακτικό κομμάτι, ειδικά σε σχέση με τις πρώτες του εμφανίσεις στην Τρίπολη.

Βέβαια, και σύμφωνα με όσα έμαθε το sportdog.gr από άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στον Αστέρα και παρακολουθεί πολύ στενά την ομάδα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού χρειάζεται ακόμα βελτίωση στην τελική προσπάθεια και στην τελική πάσα, ωστόσο είναι μικρός και σίγουρα μπορεί να «ανέβει», εάν δουλέψει σωστά.

H υποτροπή και ο… καλύτερος

Η περίπτωση του Ίγκορ δεν μπήκε, πάντως, φέτος στη λίστα του Ολυμπιακού. Ο νεαρός Βραζιλιάνος είχε ξεχωρίσει από πέρυσι και σίγουρα στο Λιμάνι τον παρακολουθούσαν πολύ στενά το τελευταίο διάστημα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η μεταγραφή του να είχε «κλείσει» από το περασμένο καλοκαίρι, εάν δεν προέκυπτε ο τραυματισμός του. Ο Ίγκορ είχε υποστεί θλάση στις 17 Ιανουαρίου, με τις τότε εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα γύριζε σε 1,5 μήνα, ωστόσο επέστρεψε νωρίτερα και μάλλον το πλήρωσε.

Ο νεαρός μπακ έναν μήνα μετά τον τραυματισμό του είχε μπει αλλαγή στην ήττα του Αστέρα από τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη με 5-0, ωστόσο είχε προλάβει να παίξει μόνο για πέντε λεπτά, καθώς είχε τραυματιστεί και πάλι.

Μετά τον νέο του  τραυματισμό, ο Ίγκορ δεν γύρισε τόσο καλά, αν και την φετινή σεζόν μπήκε… ξανά φορτσάτος και βρήκε τον καλό του εαυτό.

Πάντως, μιλώντας με άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τον Αστέρα, μας είπε ότι ο νεαρός στόπερ Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, που επίσης αποκτήθηκε μόλις χθες από τον Ολυμπιακό, ίσως να είναι ακόμα καλύτερη περίπτωση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags