Facebook Pixel Sportdog.gr | Τον έπνιξε στα Πηγάδια! «Αέρας» η Ξάνθη 3-2 τον Πλατανιά… που έμεινε στον πάτο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-13 16:52:00

Τον έπνιξε στα Πηγάδια! «Αέρας» η Ξάνθη 3-2 τον Πλατανιά… που έμεινε στον πάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τον έπνιξε στα Πηγάδια! «Αέρας» η Ξάνθη 3-2 τον Πλατανιά… που έμεινε στον πάτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Φινάλε θρίλερ, με τους Κρητικούς να επιστρέφουν με δυο γκολ.

Σε ένα ματς που διεξήχθη με ισχυρό αέρα, που δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των παικτών, η Ξάνθη νίκησε 3-2 τον Πλατανιά, έφτασε τους 24 βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Πλατανιάς που κυνήγησε το θαύμα στα τελευταία λεπτά, παρέμεινε τελευταίος στην βαθμολογία.

Οι Ακρίτες προηγήθηκαν 3-0 με δύο γκολ του Γέντρισεκ (5’ με πέναλτι και 78’) και ένα του Μπαξεβανίδη (28’), ενώ οι Κρητικοί μείωσαν με γκολ των Ενσικολού (80’ πέναλτι) και Πετρόπουλου (88’) και έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 92’ με τον Γκρζέλακ!

Η Ξάνθη ξεκίνησε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Κίκε από τον Ντικαμονά. Ο Γέντρισεκ ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό… κόλλησε στον τοίχο τον Πλατανιά, που χρειαζόταν οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς και έτσι στα επόμενα λεπτά οι Κρητικοί βγήκαν μπροστά και πίεσαν για την ισοφάριση. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 27’ ο Μπαξεβανίδης με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0, εκμεταλλευόμενος και την βοήθεια του αέρα.

Τα δύο γκολ, όπως ήταν λογικό, επηρέασαν πολύ τους παίκτες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρότι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, ήταν φανερό πως η Ξάνθη ήλεγχε με άνεση το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 78’ έγινε και το 3-0 με έναν σπάνιο τρόπο. Ο Ζίφκοβιτς έκανε το βολέ και με τη βοήθεια του αέρα βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Γέντρισεκ, αυτός άφησε τη μπάλα να σκάσει και με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Παρόλα αυτά, ο Πλατανιάς αντέδρασε άμεσα, στο 80’ μείωσε σε 3-1 με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Ενσικουλού, ενώ στο 88’ ο Πετρόπουλος μείωσε σε 3-2. Τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε θρίλερ, οι Κρητικοί πίεσαν για το… θαύμα, όμως το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ερικ Γέντρισεκ ήταν ο MVP της αναμέτρησης και αυτός που πήρε και πάλι… από το χεράκι την Ξάνθη. Ο Πολωνός επιθετικός, για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα οκτώ συνολικά και φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Η ΦΑΣΗ: Το απίθανο γκολ για το 3-0. Ο Ζίφκοβιτς έκανε το βολέ και ο Γέντρισεκ αφού είδε την μπάλα να σκάει μπροστά του, την έστειλε αμέσως στα αντίπαλα δίχτυα και ιδανική εκτέλεση και στυλ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: : Καλή η διαιτησία του Μάνταλου και των βοηθών του. Σωστές οι υποδείξεις για τα δύο πέναλτι (ένα σε κάθε ομάδα), δεν επηρέασαν την εικόνα του αγώνα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, θα έπαιρνε μία άνετη νίκη, όμως το πάθος του Πλατανιά μετέτρεψε το ματς σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Πάντως, με τέτοιες εμφανίσεις, οι Κρητικοί δεν μπορούν να σωθούν…

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Γέντρισεκ για το 3-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Λισγάρας, Φλίσκας, Λουσέρο (46' Καμαρά), Κασάδο, Κίκε (82' Σιλά), Τριάδης, Γέντρισεκ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Ντουαλά, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Ουές (68' Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού, Δημούτσος, Πετρόπουλος, Ντουαλά (68' Γκρέζλακ).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags