Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά για Χουλτ-Ολυμπιακό και Μολέντο-ΠΑΟΚ - Εκτίμηση-βόμβα για Μολίνς
| 2018-01-17 14:38:00

Ατάκες-φωτιά για Χουλτ-Ολυμπιακό και Μολέντο-ΠΑΟΚ - Εκτίμηση-βόμβα για Μολίνς

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά για Χουλτ-Ολυμπιακό και Μολέντο-ΠΑΟΚ -  Εκτίμηση-βόμβα για Μολίνς

Ο Κώστας Βαϊμάκης «απασφαλίζει» στο sportdog.gr.

Την απόγνωση του Μαρίνου Ουζουνίδη στο παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού με όσα έβλεπε στην ομάδα του, αλλά και με το περιστατικό στο πούλμαν του Παναθηναϊκού κατά την επιστροφή από τη Βοιωτία, σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην πιθανότητες της μεταγραφής του Μολέδο στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο σενάριο που θέλει τον Χουλτ να καταλήγει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, σχολίασε ότι πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στο υλικό της Κ20 του συλλόγου, ενώ μας μίλησε και για το βραδινό παιχνίδι του μπασκετικού Παναθηναϊκού εναντίον της ομάδας του Ομπράντοβιτς.

«Στα κοντινά που έκανε η κάμερα πάνω στον Μαρίνο Ουζουνίδη, στο παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού, φαινόταν πόσο πελαγωμένος ήταν. Με τη στάση που είχε το σώμα του φαινόταν ότι δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβαινε και έδειχνε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Δείχνει και νιώθει ανήμπορος γιατί έχει δοκιμάσει τα πάντα και δεν βλέπει προκοπή. Η αντίδραση με το πούλμαν είναι φυσιολογική, κάπως πρέπει να τους ξυπνήσει. Με το καλό, με το άγριο, με ηρεμία ή όχι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να τους συνεφέρει. Προφανώς και δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά αυτό που δείχνει ο Παναθηναϊκός είναι απογοητευτικό», είπε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Είχα πει και στο ραδιόφωνο ότι επειδή από το ρεπορτάζ γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει επιθετικό, ούτε καν δανεικό, το βασικό για την ομάδα είναι να βάζει γκολ. Αν δεν βρεθεί λύση σε αυτό, θα κινδυνέψει βαθμολογικά. Αν δεν μπορείς να πάρεις παιχνίδια έστω και με μισό μηδέν, ο,τι και να κάνεις πίσω ή στο κέντρο, με ρόστερ μάλιστα που αναμένεται να αποψιλωθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, θα είναι δύσκολο. Εναντίον του Πλατανιά έκανε 25 τελικές ο Παναθηναϊκός, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να βάλει γκολ.

Με τον Μολίνς να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και να έχει πρόβλημα με τους κοιλιακούς, δεν μπορεί να προχωρήσει. Η δική μου εκτίμηση, χωρίς να είμαι γιατρός, είναι ότι θα τον δούμε λίγο ίσως και καθόλου μέχρι το τέλος. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα συνεχόμενα παιχνίδια, άρα ο Παναθηναϊκός θα μείνει χωρίς φορ. Σε αυτή την περίπτωση προτιμώ να παίζει ο Πίσπας, που είναι μεν άπειρος αλλά γνωρίζει τις κινήσεις του επιθετικού, παρά να παίζει ο Δώνης ως κατά συνθήκη επιθετικός. Πρέπει να πιστέψει ακόμα και στην Κ20 ο Ουζουνίδης για να βρει λύσεις για την επίθεση».


Πώς σχολιάζετε το ενδεχόμενο παραχώρησης του Νίκλας Χουλτ στη Νότιγχαμ Φόρεστ;

«Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέξει πού θα πάει ο κάθε παίκτης που είναι προς πώληση. Πρέπει να κοιτάξει να πάρει ο,τι περισσότερο μπορεί η ομάδα. Τι νόημα θα είχε δηλαδή να αρνηθούν την πρόταση της Νότιγχαμ, στον φόβο μήπως το καλοκαίρι πάει στον Ολυμπιακό; Με έναν Παναθηναϊκό στο χείλος και να κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών από όσους δεν θα έχουν άλλη υπομονή, τι θα κάνουν τότε; Θα προτιμήσουν να χάσουν τον Χουλτ χωρίς να πάρουν μια ή θα τον δώσουν οπουδήποτε μπορούν; Για έναν παίκτη, άλλωστε, που δεν βλέπω να κάνουν και ουρά οι ομάδες για να τον αποκτήσουν».

Πώς σχολιάζετε τη μεταγραφή του Ροντρίγκο Μολέδο στον ΠΑΟΚ;

«Στην περίπτωση του Μολέδο, για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να επιλέξει να μην πάει στον Ολυμπιακό. Παρακαλάει τον Μολέδο να πάει στον ΠΑΟΚ, σενάριο που σε άλλη περίπτωση δεν θα προχωρούσε ποτέ με τα δεδομένα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός φτάνει να παρακαλάει για να πάρει ό,τι μπορεί να πάρει, είναι μονόδρομος η αποχώρησή του, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο ΠΑΟΚ δίνει πολύ περισσότερα από όσα αξίζει ο Μολέδο για δανεισμό 4 μηνών. Θα μπορούσε να δίνει τα ίδια ανταλλάγματα για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Προς τιμήν του, μάλιστα, καθώς θα μπορούσαν να είχαν ψήσει τον μάνατζέρ του και έβρισκαν άλλον τρόπο για να τον αποκτήσουν ανέξοδα».

Τέλος, στο πλαίσιο ευρύτερα του Παναθηναϊκού ρεπορτάζ, θέλω ένα σχόλιο για το βραδινό παιχνίδι εναντίον της Φενέρ.

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, δεν έχει κερδίσει τη Φενέρ στην έδρα ποτέ με τον Ζοτς προπονητή. Από την άλλη πλευρά η ομάδα ψάχνει ένα μεγάλο διπλό και στην έδρα της Φενέρ μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιο, αν έρθει. Γιατί είναι αντίστοιχο με το νικήσεις εκτός έδρας τη ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ κ.λπ., που είναι παραδοσιακές δυνάμεις στο μπάσκετ. Όχι ότι παραγνωρίζω τη σημασία του να κάνεις διπλό στο Βελιγράδι ή στη Χώρα των Βάσκων. Αλλά τα διπλά που σε μεγαλώνουν απέναντι σε τέτοιες ομάδες που είναι φαβορί για το φάιναλ φορ, βοηθάει και ψυχολογικά. Στην έδρα της Φενέρ με τον Ζοτς προπονητή καμία ομάδα δεν είναι φαβορί, παρόλα αυτά επειδή ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι ανταγωνιστικός. Δεν έχει σχέση η ομάδα με τις ήττες σε Βαρκελώνη και Μόσχα, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε για την ομάδα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags