Facebook Pixel Sportdog.gr | Άρθρο-κόλαση Καζαντζόγλου για Βράνιες-Μελισσανίδη - «Δεν τον έφεραν απέναντι στην οργή του κόσμου»!
| 2018-01-17 23:02:00

Άρθρο-κόλαση Καζαντζόγλου για Βράνιες-Μελισσανίδη - «Δεν τον έφεραν απέναντι στην οργή του κόσμου»!

Sportdog Team
Άρθρο-κόλαση Καζαντζόγλου για Βράνιες-Μελισσανίδη - «Δεν τον έφεραν απέναντι στην οργή του κόσμου»!

Τρομερές ατάκες στη συνάντηση με τον Βόσνιο.

Ο Μελισσανίδης βρήκε με τον Βράνιες την ευκαιρία να δείξει στην πράξη αυτό που πιστεύει και ο Σταύρος Καζαντζόγλου εξηγεί:

Είναι γνωστό, πως από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Δηλαδή, ακόμα και από την πιο δύσκολη κατάσταση, μπορεί να προκύψει κάτι που θα είναι πολύ καλό. Ετσι συνέβη και στην ΑΕΚ με την περίπτωση Βράνιες. Οσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και η κορύφωση με τη συνάντηση που είχε ο Βόσνιος με τον Μελισσανίδη το βράδυ της Τετάρτης, έβγαλαν μεγάλη κερδισμένη την ΑΕΚ. Δείχνοντας συμπεριφορά μεγάλου κλαμπ, η ΑΕΚ ισχυροποίησε τη θέση της.

Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό είναι πως ο Μελισσανίδης βρήκε την ιδανική ευκαιρία να δείξει στην πράξη αυτό που ο ίδιος έχει πει από το 2013, αλλά ελάχιστοι έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία. «Η ΑΕΚ πάνω απ’ όλα. Απ’ όλους και απ’ όλα». Κανείς, παράγοντας, προπονητής, παίκτης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μέγεθος και τη σημασία του κλαμπ. Μόνο η ΑΕΚ υπάρχει και οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι και εύκολα αντικαταστάσιμοι.

Ετσι φτάσαμε σε όσα συνέβησαν χθες. Ο Μελισσανίδης ήταν σαφής προς τον Βράνιες. Το δίλημμα που είχε να επιλέξει ο Βόσνιος ήταν απλό: είτε έκανε του κεφαλιού του και έκοβε την μπάλα (γιατί μόνο με άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό θα υπήρχε τον επόμενο ενάμιση χρόνο) ή έβαζε το κεφάλι κάτω, ζητούσε συγγνώμη και επέστρεφε στην ομάδα με την οποία έχει συμβατική υποχρέωση.

Είναι τεράστια νίκη σε ψυχολογικό επίπεδο, ειδικά όταν στην ΑΕΚ έχουμε ακόμα νωπές τις μνήμες του παρελθόντος. Τότε που ο καθένας, μανατζερίσκος ή παικτάκος της σειράς, εκβίαζε καταστάσεις, έκανε παιχνίδι με πλάτες κολλητών και μπορούσε να περνά το δικό του. Τώρα, το μήνυμα ήταν ένα: «Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά που μπορεί να δώσει μια ομάδα. Δεν έχουμε ανάγκη το 1,5 εκατ. ευρώ. Θα πληρώνεσαι και θα κάθεσαι. Και μετά από ενάμιση χρόνο, μπορείς να πας και να παίξεις όπου θέλεις».

Για να πω τη μαύρη αλήθεια, τέτοιες συμπεριφορές σαν του Βράνιες είχαμε πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν η ΑΕΚ είχε αδύναμες διοικήσεις, οδηγούνταν άρον άρον σε συμβιβασμούς, έκαναν κάποιους λεονταρισμούς για την τιμή των όπλων και έπαιρναν τα ψιχουλάκια που τους πέταγαν, λέγοντας και ευχαριστώ. Τώρα, η ΑΕΚ έχει διοίκηση. Ο καθείς μπορεί να την κρίνει, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έχει διοίκηση που έχει σχέδιο.

Ο Βράνιες πήγε να παίξει το ίδιο παιχνιδάκι. Χθες πίστευα πως ο Βόσνιος ήταν θέμα χρόνου να φύγει. Αλλά μετά την απουσία του από την προπόνηση της Τετάρτης, πείστηκα πως δεν υπήρχε καμία πιθανότητα αποχώρησης. Ούτε με 10 εκατ. ευρώ δεν τον έδινε ο Μελισσανίδης. Το θέμα δεν ήταν το ποσό, αλλά η συμπεριφορά. Ο Βράνιες έπαιξε και έχασε.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Δεν θα μπορούσε, γιατί δεν είχε κανένα πάτημα. Η ΑΕΚ δεν είχε κανέναν λόγο να υποκύψει: δεν του χρωστά ευρώ, δεν έχει κάνει κανένα λάθος στο θέμα του συμβολαίου, δεν έχει ανάγκη τα λεφτά του Βράνιες ή τα λεφτά που θα μπορούσε να φέρει από μια προσφορά.

Εύλογα, αρκετοί αναρωτιόνται ποια θα είναι η συμπεριφορά του Βόσνιου από εδώ και πέρα. Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται και για ένα παιδί που δεν είναι και η χαρά της…παρέας. Το Σάββατο έφυγε μόνος του από το γήπεδο, εδώ και καιρό είναι αποστασιοποιημένος από τους άλλους. Εκεί υπάρχει η ασφάλεια του Μελισσανίδη. Ξέρει καλά, το κατέστησε σαφές, πως δεν θα επιτρέψει στον Βράνιες να δημιουργήσει το παραμικρό ζήτημα στα αποδυτήρια και να χαλάσει, αυτό που ο Μελισσανίδης υπερθεμάτιζε στην κοπή της πίτας, ως το μεγάλο ατού της ομάδας.

Αντίθετα, νομίζω πως από όλα αυτά φάνηκε σε όλους πως η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλα. Πρώτα είναι η ομάδα και από κάτω όλοι. Κανένας παίκτης, όσο σημαντικός και αν είναι, όσο δέσιμο και αν έχει με τον κόσμο, δεν μπορεί να θεωρεί πως είναι πάνω από το σύνολο.

Αλλωστε, ουδείς πρέπει να λησμονεί πως η ΑΕΚ σε όλη αυτήν τη διαδικασία, κράτησε ουδέτερη στάση. Το μόνο που λέχθηκε επίσημα ήταν η απόρριψη της πρότασης της Αντερλεχτ, αλλά και η απουσία του από την προπόνηση. Αρα, δεν υπήρξε καμία διαδικασία που θα φέρει τον Βράνιες απέναντι στην οργή του κόσμου.

Ο Βράνιες όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Εκείνος επί μήνες έχτισε μια σχέση με τον κόσμο, εκείνος της έκανε ρωγμές μέσα σε λίγες ώρες. Τώρα, ας βρει το σθένος και τον τρόπο να φέρει ξανά τα πράγματα στον δρόμο που πρέπει. Η οικογένεια της ΑΕΚ, έχει δείξει πως ξέρει να συγχωρεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags