Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν θα ξεφύγει με Ολυμπιακό - Δύο στόπερ για αντί-Βράνιες, τι έγινε με Μολέντο και ΑΕΚ»
| 2018-01-20 11:50:00

«Δεν θα ξεφύγει με Ολυμπιακό - Δύο στόπερ για αντί-Βράνιες, τι έγινε με Μολέντο και ΑΕΚ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δεν θα ξεφύγει με Ολυμπιακό - Δύο στόπερ για αντί-Βράνιες, τι έγινε με Μολέντο και ΑΕΚ»

Ο Ν. Κιτσιγιάννης για τον Βόσνιο και τα ματς φωτιά που έρχονται στην ΑΕΚ

Το «επεισόδιο» με τον Όγκνιεν Βράνιες απασχόλησε την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα τις ημέρες που πέρασαν κατά τις οποίες η ΑΕΚ προετοιμαζόταν για το σημαντικό παιχνίδι στη Λάρισα, πριν από την εκκίνηση ενός καυτού προγράμματος.

Ο διεθνής Βόσνιος αμυντικός απείχε αδικαιολόγητα από την προπόνηση Τετάρτης εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη της πρότασης της Άντερλεχτ από την πλευρά της Ένωσης. Τ

ην ίδια ημέρα ο 29χρονος στόπερ συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος και έληξε το θέμα με τον ποδοσφαιριστή να υπολογίζεται κανονικά μεν, θα τιμωρηθεί βάσει εσωτερικού κανονισμού δε.

Είναι δεδομένο όμως, ότι από αυτό το σίριαλ δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα. Σε αυτά κλήθηκε να απαντήσει στη συζήτηση που έκανε με το sportdog.gr ο ρεπόρτερ ΑΕΚ στην «Ώρα των Σπορ» και την ιστοσελίδα «to10.gr», Νίκος Κιτσιγιάννης.

Η σχέση με τον κόσμο του έδωσε αέρα

Οι Ενωσίτες παρατήρησαν, ότι στον αγώνα με τον ΠΑΣ, στον οποίο έλειπε ο Βράνιες, η τριπλέτα Λαμπρόπουλου-Τσιγκρίνσκι-Μπακάκη δεν είχε καλή εικόνα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκτίμησαν ότι οι αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο ματς έδωσαν επιπλέον πάτημα στην πλευρά του Βόσνιου, για να πιέσει τις καταστάσεις;

«Δεν πιστεύω πως τα όποια πατήματα του Βράνιες ξεκινούν από το αγωνιστικό. Περισσότερο η σχέση που έδειχνε να είχε αποκτήσει με την εξέδρα και τον κόσμο έδωσαν στον Βόσνιο έναν… αέρα παραπάνω, που όπως αποδείχθηκε, δεν δικαιούταν», απαντά ο δημοσιογράφος, ο οποίος στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει το γεγονός, ότι ο Τσιγκρίνσκι ήταν νωχελικός, μία μέρα μετά από τη διαρροή της είδησης, ότι υπήρξε προφορική συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Ο Τσιγκρίνσκι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό. Κάτι που σαφέστατα επηρεάζει την εικόνα του στο γήπεδο. Νομίζω με τον καιρό και εφόσον δεν φανεί ξανά άτυχος, θα δούμε ξανά τον γνωστό Τσιγκρίνσκι», εκτιμά ο Νίκος Κατσιγιάννης.

Οι σχέσεις δεν θα είναι όπως πρώτα

Μετά το ξεκαθάρισμα του Μελισσανίδη στον Βράνιες τα πράγματα είναι όλα ίδια πλέον στην ΑΕΚ; «Το θέμα θεωρείται λήξαν, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως οι σχέσεις του παίκτη με την ομάδα είναι όπως ήταν. Ενδεχομένως να μην γίνουν και ποτέ. Πάντως από τη στιγμή που είναι στην αποστολή, είναι πιθανό να τον δούμε άμεσα να αγωνίζεται. Άλλωστε γι’ αυτό έμεινε στην ΑΕΚ, για να παίξει κανονικά, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι», αναφέρει ο ρεπόρτερ.

Υπάρχει πιθανότητα ο χειρισμός της υπόθεσης του Βόσνιου να δημιουργήσει άλλα θέματα εντός της ομάδας; Για παράδειγμα να... τσινίσουν οι παίκτες ή στο μέλλον κάποιος να έχει ανάλογη συμπεριφορά βλέποντας στην ουσία, ότι του δόθηκε άφεση αμαρτιών... «Αυτό ακριβώς πρόλαβε η ΑΕΚ. Αντιδρώντας με τον τρόπο που αρμόζει και ξεκαθαρίζοντας προς όλες τις πλευρές πως τέτοιου είδους συμπεριφορές, μπορούν μόνο να πλήξουνε εκείνους που τις προκαλούν», τονίζει ο Νίκος Κιτσιγιάννης.

Δύο παίκτες τσέκαρε η ΑΕΚ για αντί-Βράνιες, όχι τον... Μολέντο

Η ΑΕΚ ήταν διατεθειμένη να φτάσει το θέμα στα άκρα; Γιατί δημιούργηθηκε η αίσθηση, ότι ο Μελισσανίδης έλυσε γρήγορα το ζήτημα λόγω του καυτού προγράμματος που έχει η ομάδα μπροστά της, κατά το οποίο θα χρειαστεί λύσεις. «Δεν νομίζω πως η πλευρά της ΑΕΚ θα είχε πρόβλημα να τραβήξει στα άκρα το όλο ζήτημα, αν χρειαζόταν. Προφανώς και ο Βράνιες είναι βασικός ποδοσφαιριστής και πολύτιμος, όμως η ΑΕΚ είχε επιλογές για άμεση αντικατάστασή του. Το θέμα οδηγήθηκε εκεί, διότι και ο Βράνιες έδειξε την αντίστοιχη πρόθεση», επισημαίνει ο συνάδελφος.

Με το που άρχισε να δημιουργείται θέμα, γράφτηκε ότι η ΑΕΚ κοίταζε για στόπερ. Ακούστηκε μία φημολογία με Μολέντο. Υπήρχε όμως κάποιο άλλο όνομα; «Υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που απασχόλησαν. Ενός κλασικού στόπερ και ενός αριστεροπόδαρου αμυντικού, που παράλληλα θα μπορούσε να παίξει και ως αριστερός μπακ. Θέμα Μολέντο πάντως δεν φαίνεται να προέκυψε ποτέ για την Ένωση», απαντά ο δημοσιογράφος.

Στη Λάρισα έχει δημιουργηθεί περίεργο κλίμα με την ανακοίνωση που εξέδωσε κατά το Χιμένεθ. Τι είδους φιλοξενία περιμένουν στην ΑΕΚ; «Η διοίκηση της Λάρισας είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα και να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό από το ματς, αλλά στην ΑΕΚ δεν πιστεύω πως ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό το κομμάτι. Κοιτάζουν μόνο το αγωνιστικό», λέει.

Το βάρος πάνω στον Χιμένεθ

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο της ΑΕΚ για το πως προετοιμάζει ο Χιμένεθ τους παίκτες του για το πρόγραμμα φωτιά που έρχεται από τέλη Γενάρη. «Αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε στην πράξη. Η ΑΕΚ ξεκινά ένα διάστημα με δύσκολα και διαδοχικά παιχνίδια, που θα χρειαστεί σωματική και ψυχολογική δύναμη. Κάτι, που σε μεγάλο μέρος θα πέσει πάνω στον Χιμένεθ, ο οποίος και καλείται να το διαχειριστεί», υπογραμμίζει ο ρεπόρτερ.

Η ΑΕΚ παίζει σε τρεις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League. Υπάρχει περίπτωση η ομάδα να «διαλέξει» παιχνίδια και να κάνει rotation για να ξεκουράσει μονάδες της; «Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ. Ακόμα και το ματς με τη Λαμία χρειάζεται προσοχή. Φέτος ειδικά που όλοι χάνουν βαθμούς παντού», επισημαίνεται από τον Νίκο Κιτσιγιάννη, ο οποίος είναι πεπεισμένος, ότι στα ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη η ατμόσφαιρα ναι μεν θα είναι φορτισμένη δεν θα ξεφύγει όμως από τα αθλητικά πλαίσια.

«Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει να ξεφεύγει η κατάσταση, ειδικά σε ματς ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ας ελπίσουμε το ίδιο να συμβεί και τώρα», εύχεται ο δημοσιογράφος για τα ματς μην ομάδα του Πειραιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στο τέλος της συζήτησής μας ο καλός συνάδελφος ερωτήθηκε, αν τον φοβίζουν τον δεύτερο γύρο οι συνδιεκδικητές του τίτλου, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος που βρίσκεται επίσης αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. «Κανένας. Αν και βασικός αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν και παραμένει ο Ολυμπιακός», καταλήγει ο Νίκος Κιτσιγιάννης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags