Facebook Pixel Sportdog.gr | Γκέλα για Άρη που τον βάζει σε… περιπέτειες!
| 2018-01-20 17:08:00

Γκέλα για Άρη που τον βάζει σε… περιπέτειες!

Sportdog Team
Γκέλα για Άρη που τον βάζει σε… περιπέτειες!

Κόλλησε στο μηδέν στο "Βικελίδης"...

«Κόλλησε» στο μηδέν ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στην ΑΕ Καραϊσκάκης, αποτέλεσμα που του στερεί το δικαίωμα να νιώθει… άνετα στην κορυφή αφού η Παναχαϊκή θα τον πλησιάσει… ξεκούραστα στον έναν βαθμό λόγω του ότι βάσει προγράμματος αυτή την αγωνιστική θα αντιμετώπιζε τον Αχαρναϊκό και ο τρίτος ΟΦΗ έχει την ευκαιρία να τον πλησιάσει στους τρεις, εφόσον κερδίσει αύριο στο «Γεντί Κουλέ» τον Απόλλωνα Πόντου!

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, αποτέλεσμα της καλής αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων και της… τραγικής μεσοεπιθετικής λειτουργίας του Άρη. Το «πείραμα» του Δημήτρη Σπανού να χρησιμοποιήσει τον Παυλίδη ως αμυντικό χαφ και τον Λώττα ως «δεκάρι» δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους «κιτρινόμαυρους», που δημιούργησαν μόνο μία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Ντούνη στο 19΄ που απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μέλκας.

Από την άλλη η ΑΕ Καραϊσκάκης, κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, έφτασε δις κοντά στο να «παγώσει» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο 10΄ η κεφαλιά του Λουκίνα εξουδετερώθηκε όμως από τον Καντιμοίρη και το δυνατό σουτ του Μακρίδη στο 33΄ έξω από την περιοχή πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «κιτρινόμαυρων». Κάπως έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο 0-0, με τους φίλους του Άρη να εκφράζουν σε αρκετές στιγμές του τη… δυσφορία τους!  

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και μία μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων να ανοίξουν το σκορ, με το σουτ του Δημητριάδη από πολύ πλεονεκτική θέση εντός περιοχής του Άρη που κατέληξε άουτ! Η φάση αυτή τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των παικτών του Σάκη Παπαβασιλείου, που μέχρι το 63΄ κράτησαν χωρίς δυσκολίες τους «κιτρινόμαυρους» μακριά από την εστία του Μέλκα και ήταν πιο… ζωηροί από τους παίκτες του Άρη. 

Σε αυτό το σημείο ο Διαμαντόπουλος πλάσαρε μόλις άουτ μετά από μπαλιά του Βαλεριάνου,  με τον Άρη να «ζωντανεύει» μετά το 70ο λεπτό, στο οποίο ο Μπαργκάν πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής του Μέλκα σε εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το… πολυπόθητο γκολ, με τον Σόουζα να σουτάρει όμως ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι σε μία φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ της ΑΕ Καραϊσκάκης. 

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν ένας… μονόλογος του Άρη, που περιόρισε στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους και άσκησαν μεγάλη πίεση για να αποφύγουν τη… γκέλα,  όμως η ΑΕ Καραϊσκάκης δεν… λύγισε και έτσι το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.  Στην τελευταία φάση του αγώνα βέβαια ο Άρης θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη, εάν ο Μέλκας δεν… απογειωνόταν στη συμβολή των δοκαριών του για να εξουδετερώσει τη «βολίδα» του Βαλεριάνου. 

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:  Με το προσφιλές του 4-2-3-1 παρέταξε σε έναν ακόμα αγώνα τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μπούρμπος και Βαλεριάνος, στόπερ ήταν οι Δεληζήσης και Σόουζα, αμυντικά χαφ οι Παυλίδης και Ιντζόγλου, «δεκάρι» ο Λώττας, εξτρέμ οι Πλατέλλας, Ντούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Διαμαντόπουλος.

Ο Σάκης Παπαβασιλείου από την πλευρά του παρέταξε τον Καραϊσκάκη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τη εστία κάθισε ο Μέλκας, στα δύο άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Παπανίκου και Μπεκατώρος, στόπερ ήταν οι Θεολόγου και Καραγιαννίδης, «εξάρι» ο Μακρής και μπροστά του οι Κόλινς και Χούσος, στις πτέρυγες οι Δημητριάδης, Μακρίδης και κεντρικός φορ ο Λουκίνας.  

Βλέποντας τον Άρη να… χωλαίνει και αμυντικά και επιθετικά, ο Δημήτρης Σπανός άφησε στην άκρη το «πείραμα» με τους Παυλίδη και Λώττα και στο 56΄ επανέφερε την… κανονικότητα στην ενδεκάδα της ομάδας του, περνώντας τον Μουμίν δίπλα στον Ιντζόγλου και μετατοπίζοντας τον Παυλίδη στη φυσική του θέση, πίσω από τον Διαμαντόπουλο, μέχρι το 63΄ όπου αντικατέστησε τον Παυλίδη με τον Μιλούνοβιτς, Ο Σπανός «έκλεισε» γρήγορα τις αλλαγές του, περνώντας στο 67΄ τον Μπαργκάν αντί του Ντούνη, με την εικόνα του Άρη να βελτιώνεται αισθητά από το 70΄ και μετά. 

Στον αντίποδα, ο Σάκης Παπαβασιλείου «φρέσκαρε» πρώτα τη μεσαία γραμμή της ομάδας του περνώντας στον αγώνα τους Ψιάνο και Κυριάκη στο 70΄ και στο 76΄ αντίστοιχα, ενώ στο 83΄ «θυσίασε» τον Δημητριάδη για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς του με τον Νικολόπουλο. 

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ:  Η ΑΕ Καραϊσκάκης δημιούργησε τρεις «καθαρές» ευκαιρίες για γκολ. Αυτή που έχασε ο Τάσος Δημητριάδης στο 49΄ ήταν η μεγαλύτερη, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό (δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκης από τον ΠΑΟΚ) να σουτάρει άουτ χωρίς να έχει αντίπαλο, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Άρη!

Η μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε όμως στις καθυστερήσεις, με τον Μέλκα να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα σε δυνατό σουτ του Βαλεριάνου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής! 

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ:  Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον διαιτητή Κουναλάκη της ΕΠΣ Ηρακλείου, ήταν κοντά σε όλες τις καταστάσεις που χρειάστηκε η… σφυρίχτρα του και δεν βρέθηκε μπροστά σε κάποια δύσκολη φάση. Εξαίρεση, ένα «ανάποδο» κόρνερ στο 61ο λεπτό υπέρ των φιλοξενούμενων. Σωστές οι αποφάσεις και των βοηθών του, Βρούζου και Μανάση. 

Η… ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ: Με καθυστέρηση πέντε λεπτών ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Αιτία ήταν το πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία του διαιτητή με τον δεύτερο βοηθό του, το οποίο τελικά δεν λύθηκε. 

TO… MHNYMA: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, Άρης μια ζωή» έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του Άρη σε κεντρικό σημείο του «Κλεάνθης Βικελίδης», στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου για την ονομασία των Σκοπίων. Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Τάκη Λουκανίδη, που το 1970 στέφθηκε Κυπελλούχος με τον Άρη.   

Η… ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ:  Ολόκληρος ο Άρης από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το 70ο λεπτό,  με τη γενικότερη εικόνα των «κιτρινόμαυρων» να προκαλεί στο φινάλε του αγώνα τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων που βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης ήταν κακός στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και… ξύπνησε αργά, η ΑΕ Καραϊσκάκης στάθηκε πολύ καλά στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε δικαίως τον βαθμό της ισοπαλίας. 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Άρης παραμένει το «αφεντικό» στην κούρσα για την άνοδο στην Super League, όμως με εμφανίσεις σαν τη σημερινή θα βρει τον… μπελά του!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Ντούνης (67΄ Μπαργκάν), Παυλίδης (63΄ Μιλούνοβιτς), Διαμαντόπουλος, Λώττας (56΄ Μουμίν, Πλατέλλας

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ:  (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Μακρής, Χούσος (70΄ Ψιάνος), Κόλινς, Λουκίνας, Δημητριάδης (83΄ Νικολόπουλος), Μακρίδης (76΄ Κυριάκης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags