Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για τον προσεχή αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός τονίζοντας ότι όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι έτοιμοι για τις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει ο Οσκαρ Γκαρσία, αλλά και στην προσθήκη του Ιβιτσα Ιβουσιτς στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει οι παίκτες του να πιέζουν ψηλά και να είναι κοντά οι γραμμές. Για τον Κροάτη πορτιέρο, επισήμανε ότι ακόμα δεν έχει πλήρη εικόνα, αλλά θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσαρμοστεί και να εξοικειωθεί με το τιμ των «ερυθρόλευκων» τερματοφυλάκων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Οσκαρ Γκαρσία: «Είναι πολύ θετικές. Είναι ένας άνθρωπος,  ο οποίος είναι λιγομίλητος και πολύ εργατικός. Από εκεί και πέρα και εμείς οι παίκτες χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις που έχει και το πλάνο που θέλει να οδηγήσει τη ομάδα».

Ποιο είναι το στοιχείο που σου προξένησε εντύπωση μιλώντας μαζί του στις πρώτες σας επαφές; «Η πίεση ψηλά είναι ένα από τα βασικά κομμάτια που έχει ως απαίτηση ο κύριος Γκαρθία. Από εκεί και πέρα, είναι όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι, στην άμυνα αρχικά, να είναι κοντά οι γραμμές και όλη η ομάδα να πιέζει και να αμύνεται αντίστοιχα».

Η Ξάνθη έχει 3 νίκες μέσα στο 2018. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας; «Εχουμε την εικόνα ότι είναι μια ποιοτική και ανταγωνιστική ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην Ξάνθη είχαμε δυσκολευτεί και μάλιστα το ματς είχε λήξει ισόπαλο. Παρόλα αυτά εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδό μας».

Για το πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός: «Το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά στη συγκεκριμένη φάση είναι σε δεύτερη μοίρα. Εχουμε το ματς με την Ξάνθη, μετά έχουμε το παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στη συνέχεια ακολουθεί ο Αστέρας στην Τρίπολη. Ερχονται και τα άλλα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Σίγουρα το έχουμε στο μυαλό μας. Η κλήρωση μας έφερε έναν αντίπαλο, τον οποίο μπορώ να πω ότι τον θέλαμε. Είμαστε έτοιμοι και υποσυνείδητα πιστεύω ότι όλοι προετοιμάζονται γι’ αυτά παιχνίδια».

Για τη μεταγραφή του Ιβιτσα Ιβουσιτς και τη συνεργασία του με τον Κροάτη πορτιέρο: «Δεν έχω πλήρη εικόνα. Σήμερα ήταν η πρώτη μας προπόνηση. Εγω σαν πιο παλιός στην ομάδα, έχω να κάνω το κομμάτι που χρειάζεται, προκειμένου να εξοικειωθεί άμεσα στο τιμ των τερματοφυλάκων. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι μαζί μας».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση του γκολκίπερ και για το ποιοι είναι οι στόχοι του: «Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα, για την τρέχουσα σεζόν, να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αν και εφόσον γίνει, τότε θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Παρόλα αυτά, συνεχίζω τη δουλειά μου με ιδιαίτερο ζήλο και προσοχή, ώστε να καταφέρω στο άμεσο μέλλον να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα».