Facebook Pixel Sportdog.gr | «Στα αζήτητα ο Μπαμπά, φασαριόζος παίκτης - Έπαιζε με... 28.000 συστήματα ο Γκαρσία»
| 2018-01-21 13:30:00

«Στα αζήτητα ο Μπαμπά, φασαριόζος παίκτης - Έπαιζε με... 28.000 συστήματα ο Γκαρσία»

του Γιώργου Κτενά
«Στα αζήτητα ο Μπαμπά, φασαριόζος παίκτης - Έπαιζε με... 28.000 συστήματα ο Γκαρσία»

"Καυτές" ατάκες για τον εξτρέμ που θέλει σαν τρελός ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Την άποψη ότι αν ο Μπαμπά έρθει στον Ολυμπιακό μπορεί ο Όσκαρ Γκαρσία να τον αξιοποιήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Μιχάλης Σινάκος.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Μatchmoney, που γνωρίζει άριστα το γαλλικό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 21χρονου κυνηγού, αλλά και στο γεγονός ότι είχε βγάλει εγωισμό απέναντι στη διοίκηση της Σεντ Ετιέν και για ένα διάστημα το είχε πληρώσει.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη θέση που του ταιριάζει μέσα στο γήπεδο, ενώ τον χαρακτήρισε φασαριόζο και δημιουργό πολλών προβλημάτων για τις αντίπαλες άμυνες.

«O Mπαμπά είναι ένας παίκτης που έχει "βγάλει" ο Όσκαρ Γκαρσία, ήταν λίγο στα αζήτητα πριν τον ανεβάσει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν γρήγορο κυνηγό, κοντούλη, που παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Δεν είναι κλασσικός φορ περιοχής, αλλά φέτος έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ από τα οποία τα τέσσερα ήταν με πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος. Καλύπτει και τις τρεις θέσεις της επίθεσης, αλλά είναι περισσότερο ακραίος», ήταν το αρχικό σχόλιο του Μ. Σινάκου στο sportdog.gr για τον Μπαμπά, το όνομα του οποίου φιλοξενείται στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού εδώ και κάποιες μέρες.

Η σχέση του με τον Όσκαρ Γκαρσία ποια είναι;

«Ο Γκαρσία τον γνωρίζει πολύ καλά, άριστα, χωρίς αυτόν ο Μπαμπά δεν θα έπαιζε. Η Σεντ Ετιέν όμως ήθελε να του κάνει ένα σωστό συμβόλαιο, αλλά ο Μπαμπά ήθελε να συμβεί αυτό με τους δικούς του όρους, με αύξηση αποδοχών κ.λπ. Για αυτό τον λόγο ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν είχε ζητήσει να μην τον βάζει να παίζει, ως τιμωρία, με τον Καταλανό προπονητή να αποδέχεται την απόφαση της διοίκησης. Στη συνέχεια, βέβαια, μαλάκωσαν και οι δύο πλευρές, αλλά ακόμα δεν έχει υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο».

Μπορείς να πεις δύο λόγια για τον χαρακτήρα του;

«Όταν έγινε η κόντρα με τη διοίκηση, έβγαλε λίγο εγωισμό στη λογική ότι ήθελε να κάνει το δικό του. Έβγαλε ένα, τρόπον τινά, κακό πείσμα ώστε να γίνει το δικό του, με τους δικούς του όρους, σε ένα μπρα-ντε-φερ με τη διοίκηση που δεν τον βοήθησε πολύ. Ο Γκαρσία είναι ο προπονητής που θα τον αξιοποιήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, αν συνεργαστούν ξανά. Ψάχνοντας να βρεις λύσεις στη Σεντ Ετιέν, του έδωσε την ευκαιρία του και ο Μπαμπά την αξιοποίησε».

Ποια είναι η θέση που ταιριάζει στον Μπαμπά μέσα στο γήπεδο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ήδη έχει συνεργαστεί με τον Γκαρσία και γνωρίζονται καλά;

«Στη Σεντ Ετιέν εφάρμοσε 28.000 συστήματα ο Γκαρσία, αλλά δεν του έβγαινε τίποτα. Τον Μπαμπά, πάντως, τον αξιοποιούσε στην επίθεση, σε ένα σύστημα 4-3-3. Στο μυαλό του τον είχε ως ακραίο από αριστερά, αν και στη διάρκεια ενός αγώνα πολλες φορές οι ακραίοι μιας ομάδας αλλάζουν τις θέσεις τους. Πατάει στην περιοχή, προκαλεί στις φάσεις ένας εναντίον ενός, ντριπλάρει και μπαίνει στην περιοχή. Είναι φασαριόζος παίκτης και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags