Facebook Pixel Sportdog.gr | Πάλι τριάρα, πάλι στο ρελαντί και... κορυφή ο ΠΑΟΚ
| 2018-01-21 16:54:00

Πάλι τριάρα, πάλι στο ρελαντί και... κορυφή ο ΠΑΟΚ

του Δημήτρη Χατζή
Πάλι τριάρα, πάλι στο ρελαντί και... κορυφή ο ΠΑΟΚ

3-0 ο Δικέφαλος τον Απόλλωνα στην Τούμπα.

Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο στην Τούμπα, ο Δικέφαλος έκανε το 9x9 στην Τούμπα νικώντας τον Απόλλωνα με 3-0 με γκολ των Μακ, αυτογκόλ Κονέ και Πρίγιοβιτς. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-0, ο Απόλλων αντέδρασε στο β` είχε δοκάρι με τον Ναδάλες (αποβλήθηκε στο 84'), όμως το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο ΠΑΟΚ πήγε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας όμως ματς περισσότερο από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φορτσάτος και μόλις στο 5` ο Τσουκαλάς απεσόβησε το 1-0 διώχνοντας το σουτ του Πέλκα, με τους γηπεδούχους να επιβάλουν από την αρχή το ρυθμό τους και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να χτυπήσει σε κάποια κόντρα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκαναν παιχνίδι από τα άκρα και στο 15' από μια σέντρα του Μάτος, ο Πρίγιοβιτς είχε κεφαλιά άουτ, με την πίεση να ανεβαίνει για τους φιλοξενούμενους που έκαναν πολύ εύκολα το λάθος.

Πάνω που ο Απόλλων είχε κάπως ισορροπήσει έγινε το 1-0 στο 27'. Ο Τσουκαλάς πούλησε την μπάλα, ο Πρίγιοβιτς την έκλεψε και έδωσε στον Μακ που πλάσαρε άψογα και άνοιξε το σκορ! Οι φιλοξενούμενοι στο 28' λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν, αλλά ο Πασχαλάκης έκοψε έγκαιρα τον Ναδάλες. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάντα το πάνω χέρι, έχοντας κατοχή 74% και έτσι ήρθε και το... 2-0! Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κονέ έδιωξε στα... δίχτυα της ομάδας του...

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ανεβάζοντας τις γραμμές τους και παραλίγο να το πληρώσουν στα πρώτα δευτερόλεπτα του β` μέρους, αλλά ο Πέλκας αστόχησε. Ο Ναδάλες στο 56` από το λάθος του Βαρέλα σημάδεψε με βολέ το δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε δυο λεπτά μετά όταν Κάμπος και Πέλκας έκρυψαν την μπάλα, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Έλληνα μέσου.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ματς, ψάχνοντας κι άλλο γκολ και τον Λουτσέσκου να βάζει και τον Λημνιό αντί του Κάμπος, ενώ έδωσε χρόνο και στον επανακάμψαντα Ελ Καντουρί. Στο 84' ο Ναδάλες δέχτηκε κι άλλη ανόητη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-0 από την ωραία κάθετη του Μάτος.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Το... βραβείο θα πάει εξ ημισείας στους δύο «μοιραίους» του Απόλλωνα. Τον Τσουκαλά που πούλησε την μπάλα στη φάση του 1-0 και βέβαια τον Κονέ που έκανε το 2-0...

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ο Πασχαλάκης, στόπερ οι Βαρέλα και Κρέσπο, δεξιά ο Μάτος και αριστερά ο Βιεϊρίνια. Ο Μαουρίσιο με τον Τσίμιροτ στα χαφ, 10άρι ο Πέλκας, δεξιά ο Κάμπος, αριστερά ο Μακ και κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Ο Ρουμάνος στο 77` άλλαξε άκρα (Λημνιός αντί Κάμπος), ενώ στο 86` μπήκε και ο Σάκχοφ αντί του Μαουρίσιο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα σε 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, Ζησόπουλος και Μπαρτολίνι στόπερ, δεξιά  ο Στάθης και αριστερά ο Κούρος. Κοντοές, Τσουκαλάς και Κονέ στα χαφ, Ναδάλες αριστερά, Ντεβέσα δεξιά και κορυφή ο Αλμπάνης. Στο 65` μπήκε ο Χουάρες αντί του Κούρου, με τον Κοντοέ να τραβιέται στα μπακ, ενώ στο 74` ο Μενδρινός πήρε τη θέση του Τσουκαλά στο κέντρο. Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν με την είσοδο του νεοαποκτηθέντα Αλίβοντιτς στη θέση του Ντεβέσα. 

Η ΦΑΣΗ: Το αψυχολόγητο αυτογκόλ του Κονέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν η χαριστική βολή για τον Απόλλωνα, καθώς είχε ήδη δεχτεί ένα γκολ από λάθος (Τσουκαλάς)...

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: Ο βοηθός Πασχάλης έκανε λάθος σε ένα ανύπαρκτο οφσάιντ στον Ναδάλες στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Νεοφυτιάδης, ίσως λίγο αυστηρή η δεύτερη κίτρινη στον Ναδάλες, αλλά σωστή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ τιμώρησε όλα τα λάθη του άτολμου Απόλλωνα, κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα σε κοντρόλ ματς και στο τρανζίσιον έχοντας σε καλή μέρα τους Πέλκα, Μαουρίσιο, Κάμπος και Μακ. Ο Απόλλων ξύπνησε μετά το 2-0 και τιμωρήθηκε για το φοβισμένο πρώτο μέρος που έκανε, όντας και άτυχος στη φάση με το αυτογκόλ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Άλλη μια νίκη του Δικεφάλου στο ρελαντί μετά από αυτή της προηγούμενης Κυριακής στη Λιβαδειά. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 9 στα 9 στην Τούμπα αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και χωρίς να δεχτεί και πάλι γκολ. 

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις φάσεις

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάχοβ), Πέλκας (81΄ Ελ Καντουρί), Μακ, Κάμπος (77΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον. Κούρος (66΄ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74΄ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81΄ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.

 Γκολ: 27΄ Μακ, 45΄+1΄ Κονέ (αυτογκόλ), 90΄+2΄

Κάρτες:  83΄ Λημνιός /24΄ Κοντοές, 29΄ Ναδάλες

Αποβολές: 84΄ Ναδάλες (δεύτερη κίτρινη)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags