Facebook Pixel «Μην τρελαθούμε, πεντακάθαρο πέναλτι στον Φορτούνη» - Sportdog.gr
| 2018-01-22 11:45:00

«Βόμβες» Βοργιά: «Μην τρελαθούμε, καθαρό πέναλτι στον Φορτούνη - Αισθάνομαι ντροπή γιατί...»!

του Γιώργου Κτενά
«Βόμβες» Βοργιά: «Μην τρελαθούμε, καθαρό πέναλτι στον Φορτούνη - Αισθάνομαι ντροπή γιατί...»!

Μία ανατρεπτική άποψη για τη φάση που προκάλεσε σάλο. 

Καθαρό πέναλτι ήταν η φάση του μαρκαρίσματος που έκανε ο Βασίλης Φασίδης στον Κώστα Φορτούνη, στο χθεσινό παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ξάνθης στο Φάληρο.

Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σωτήρης Βοργιάς, συμπληρώνοντας ότι η ίδια φάση αν γινόταν στη σέντρα του γηπέδου ο διαιτητής θα σφύριζε για φάουλ.

Ακόμα, ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην παράγοντας της ελληνικής διαιτησίας αναφέρθηκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα και τα παράπονα που έχουν οι Κιτρινόμαυροι, στην πρόταση του Ολυμπιακού προς τη FIFA για να έρθουν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα.

«Ήταν μια απερίσκεπτη ενέργεια του αμυντικού, που τιμωρήθηκε με άμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή. Δηλαδή με πέναλτι. Ο Φορτούνης είχε μείνει άγαλμα και περίμενε την μπάλα να πέσει, με τον αμυντικό να πηδάει πάνω του και να τον γκρεμίζει. Αν δεν πήγαινε πάνω στον Φορτούνη δεν θα έδινε πέναλτι. Αλλά ήταν ένα βλακώδες πέναλτι του αμυντικού, μην τρελαθούμε και τα βάζουμε συνεχώς με τους διαιτητές, ήταν καθαρή η φάση. Στη σέντρα αν είχε γίνει η ίδια φάση, θα σφύριζε φάουλ. Μας πειράζει που δεν έγινε στη σέντρα αυτή η φάση, δηλαδή;», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σωτήρη Βοργιά στο sportdog.gr.

Παράπονα υπήρχαν και από την ΑΕΚ για την παρουσία της διαιτησίας, στο παιχνίδι εναντίον της Κέρκυρας.

«Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα πήγε στη δύναμη, η Λάρισα δηλαδή πήγε το παιχνίδι στη δύναμη. Έπαιξε υπερβολικά δυνατά. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα, παρόλα αυτά όταν ένας διαιτητής είναι 20 μέτρα μακριά από κάποια φάση, δεν μπορεί να δει ακριβώς τι συμβαίνει».

Πώς σχολιάζετε την επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού προς τη FIFA για να έρθουν ξένοι διαιτητές στα ελληνικά ντέρμπι;

«Αισθάνομαι θλίψη και ντροπή από τη στιγμή που δέχτηκαν οι παράγοντες να υπάρχει ο Μέλο Περέιρα με 150.000 ευρώ τον χρόνο, όσα παίρνουν και οι Κουκουλάκης-Τριτσώνης δηλαδή, για να μην προσφέρουν τίποτα. Ο Μέλο δεν έχει ιδέα, δεν ξέρει τι γίνεται, γιατί δεν λένε στον φίλαθλο κόσμο ποιος κάνει τους ορισμούς; Μας προσβάλλουν για δεύτερη φορά μετά την παρουσία του Ντάλας. Και τώρα έρχεται και τρίτη προσβολή με την επιθυμία να έχουμε ξένους διαιτητές στα ελληνικά ντέρμπι, όταν οι Έλληνες διαιτητές παίζουν ξένες ομάδες. Ο Σιδηρόπουλος έχει παίξει την Τσέλσι, έχει παίξει την Μπάγερν, έχει παίξει την Άρσεναλ, έχει βρεθεί σε τουρνουά παγκόσμιου βεληνεκούς, έχει εμπειρίες και δεν τον εμπιστεύονται; Τότε γιατί κάνουν διεθνείς Έλληνες διαιτητές, για να δίνουν πέναλτι από τη σέντρα; Πρέπει να υπάρξει σεβασμός και εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, γιατί δεν είναι ικανότεροι οι ξένοι».

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι είναι καλύτερο από τα άλλα χρόνια, αλλά δεν είναι υψηλού επιπέδου. Η διαιτησία συμπεριφέρεται καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με τα λάθη της κι αυτή. Αν την αφήσουν ελεύθερη θα έχει ακόμα καλύτερη παρουσία. Εξυγίναση σημαίνει να παίζουμε με το ίδιο μέτρο προς όλες τις ομάδες, όχι εξυγίανση που θέλει τους διαιτητές να παίζουν εμάς καλύτερα. Με βάση τα χρήματα που βάζουν οι ομάδες, το πρωτάθλημα είναι σε καλή κατάσταση. Το ποδόσφαιρο, άλλωστε, πηγαίνει αναλογικά με τα χρήματα που βάζεις. Όταν ένας αναπληρωματικός μεγάλης ομάδας τους εξωτερικού κοστίζει όσο όλο το ελληνικό πρωτάθλημα, τι να συζητάμε; Πρέπει να υπάρξει οργάνωση και να παταχθούν τα στημένα. Διάβαζα σήμερα ότι στήνουν παιχνίδια σε αγώνες Κ17 και Κ20. Αυτό είναι καταστροφή για το ίδιο το άθλημα». 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags