Facebook Pixel Sportdog.gr | Το γύρισε σε επτά λεπτά η Ξάνθη!
| 2018-01-28 19:06:00

Το γύρισε σε επτά λεπτά η Ξάνθη!

Sportdog Team
Το γύρισε σε επτά λεπτά η Ξάνθη!

Νίκη με ανατροπή, 2-1 τον Λεβαδειακό!

Δίκαιο αποτέλεσμα στα Πηγάδια, καθώς ο Λεβαδειακός παρότι προηγήθηκε στο πρώτο μέρος στο 30' με τον Γιουσούφ, στο β` μέρος με γκολ σε επτά λεπτά (67' και 73') των Ντε Λούκας και Φασίδη πήρε τη νίκη με 2-1. Με τη νίκη αυτή οι ακρίτες έπιασαν στην 5η θέση τον Πανιώνιο, ενώ οι Βοιωτοί παρέμειναν στους 21 βαθμούς.

Με ευκαιρία ξεκίνησε το ματς, καθώς μόλις στο 2' ο Μελιόπουλος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά αιφνιδιάστηκε, βρήκε την μπάλα με το σώμα και έφυγε άουτ. Η Ξάνθη είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της αλλά δεν είχε καταφέρει να βγάλει κάποια επίθεση ως το 22'. Τότε ο Κίκε έκανε τη σέντρα για τον Γέντρισεκ που έκανε σκαστή κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Εμπασί, ενώ στο 29' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντουρίτσκοβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο δεξί άκρο της άμυνας του Λεβαδειακού και έστρωσε στον Γέντρισεκ που έστειλε την μπάλα ψηλά! 

Κόντρα στη ροή του ματς έγινε το 0-1. Στο 30' είχαμα την κάθετη μπαλιά από τον Σουμπίνιο, μεγάλο κενό στην αντίπαλη άμυνα και ο Γιουσούφ, που βρέθηκε σε θέση βολής, νίκησε τον Ζίβκοβιτς! Ο Γέντρισεκ στο 32' προσπάθησε να απαντήσει αλλά δεν μπόρεσε με το ημίχρονο να λήγει 0-1. 

Πιο δυνατά μπήκε η Ξάνθη στο β' μέρος με τον Γέντρισεκ σε ένα λεπτό να χάνει δυο ευκαιρίες! Στο 54' ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε, ο Σλοβάκος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα μόλις έξω και στην επόμενη φάση ο φορ της Ξάνθης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Επασί! Τελικά το γκολ ήρθε στο 57'! Ύστερα από γύρισμα του Κίκε από τα αριστερά η μπάλα έφθασε -μετά από περιπέτεια- στον Ντε Λούκας που ήταν κοντά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Ισπανός μέσος την έστειλε στα δίχτυα! Λίγο μετά έγινε το 2-1 από την αλλαγή του Ράσταβατς, τον νεαρό Φασίδη! Ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο 21χρονος μέσος, ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, "τρύπησε" τον Εμπασί!

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Λεβαδειακό που έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως επιτυχία.

 

Πάνω από ένα χρόνο είχε να νικήσει με ανατροπή στο πρωτάθλημα η Ξάνθη. Στις 18 Ιανουαρίου 2017, 3-1 τον Ηρακλή τότε (26', 71' Γιουνές, 61' Τριάδης - 10' σουτ Πασάς) soccerbase.gr

 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: O Σέρβος μέσος Ντουρίτσκοβιτς, που ήρθε τον Ιανουάριο, βοήθησε πολύ δημιουργικά και δείχνει οτι μπορεί να βοηθήσει.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 ο Μίλαν Ράσταβατς την Ξάνθη. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, στόπερ οι Μελιόπουλος και Λισγάρας, αριστερά ο Σιλά και δεξιά ο Μπαξεβανίδης. Μεχία και Ντε Λούκας τα αμυντικά χαφ, πίσω από τον προωθημένο Γέντρισεκ ο Ντουρίτσκοβιτς, δεξιά ο Τριάδης και αριστερά ο Κίκε. Ο Ράσταβατς στο ημίχρονο άλλαξε τη μία πτέρυγα του, βάζοντας τον Φασίδη στη θέση του Τριάδη, ενώ στο 69' ο Κάσα Καμαρά πήρε τη θέση του Ντε Λούκας. O Ράσταβατς ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 79' με τον επανακάμψαντα Μπρίτο στη θέση του Κίκε. 

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε την ομάδα του σε 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Επασί και στο κέντρο της άμυνας οι Τριποτσέρης και Λεονάρντο. Αριστερά ο Ντιόγκο, δεξιά ο Τσαμπούρης και στα χαφ οι Νιασέ και Μητρόπουλος. Ο Σουμπίνιο ήταν οργανωτής, δεξιά ο Γιουσούφ, αριστερά  ο Μπελγκαζουανί και κορυφή ο Γιακουμάκης. Στο 73' ο Σαβαντογκό μπήκε αντί του Μπελγκαζουανί, ενώ ο Ανιγκό στο 80' ρίσκαρε στην επίθεση, βάζοντας τον Καλτσά αντί του Μητρόπουλου. 

Η ΦΑΣΗ: Μόλις έγινε το 1-1 στο 57' από τον Ντε Λούκας ήταν φανερό πως το momentum του αγώνα έγειρε προς την Ξάνθη, ενώ χρυσή αποδείχτηκε η αλλαγή του Ράσταβατς, ο νεαρός Φασίδης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: Απαρητήρητη πέρασε η διαιτησία του Τσαμούρη και των βοηθών του. 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ξάνθη έφτασε στις τρεις νίκες στην έδρα της δίκαια, καθώς έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στα Πηγάδια. Ο Λεβαδειακός επαναπαύτηκε στο 0-1, που ήρθε κόντρα στη ροή του ματς και ουσιαστικά δεν απείλησε στη συνέχεια. 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Ο Λεβαδειακός από νωρίς είχε σαφή πρόθεση να «δώσει» μέτρα και γήπεδο στην Ξάνθη θέλοντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε μία από αυτές σκόραρε με τον Γιουσούφ. Η Ξάνθη ωστόσο ήταν σαφώς ανώτερη και από την στιγμή που ισοφάρισε, είχε γείρει οριστικά υπέρ της το ματς

ΠΑΤΑ ΤΟ Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σιλά, Ντε Λούκας (69' Καμαρά), Μεχία, Τριάδης (46' Φασίδης), Κίκε (79' Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (84' Καλτσάς), Νιάς, Μπελγκαζουανί (73' Σαβαντογκό), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Γκολ: 57' Ντε Λούκας, 63' Φασίδης/30' Γιουσούφ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags