Η ΑΕΚ κέρδισε άνετα τη Λαμία και πλέον έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το ντέρμπι-φωτιά με τον Ολυμπιακό, που μπορεί να κρίνει πολλά στην Ένωση.

Είναι τέτοια η προσήλωση, μάλιστα, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ενόψει του αγώνα «ζωής ή θανάτου» στο «Καραϊσκάκη» που στην ομάδα δεν ασχολήθηκαν καθόλου, τουλάχιστον επίσημα, με τα όσα έγιναν σε Αγρίνιο και Τρίπολη και αφορούσαν τους έτερους διεκδικητές του τίτλου.

Η ισοπαλία, άλλωστε, των πρωταθλητών απέναντι στον Αστέρα έχει αναπτερώσει ακόμα περισσότερο το ηθικό στην ΑΕΚ, καθώς όλοι γνωρίζουν πως η νίκη είναι απαραίτητη στο Φάληρο για να μείνουν οι Πειραιώτες πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος και η Ένωση να «κονταροχτυπηθεί» μετά μόνο με τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, η «γκέλα» του Ολυμπιακού «βαραίνει» κατά κάποιο τρόπο αποκλειστικά πλέον τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει και υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης.

Είναι μεγάλο «τεστ», δηλαδή, για τον Ισπανό το προσεχές ντέρμπι στο Φάληρο, καθώς ενδεχομένη «γκέλα» στην ουσία θα βγάλει την ΑΕΚ εκτός μάχης πρωταθλήματος, κάτι που, φυσικά, μπορεί φέρει απρόσμενες εξελίξεις στην Ένωση.

Εξάλλου, η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει να μείνει η ομάδα μέχρι το τέλος ζωντανή για τον τίτλο, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της φετινής σεζόν και σε περίπτωση που δεν πάνε καλά τα πράγματα στο «Καραϊσκάκη», τότε τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ ζόρικα για τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων».   

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν αρκετοί «πολέμιοι» του Μανόλο Χιμένεθ που θεωρούν ότι δεν έχει δουλέψει σωστά την ομάδα για να αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού. Μάλιστα, υπάρχει η άποψη ότι η ΑΕΚ έχει «χτυπητές» αδυναμίες από την αρχή της σεζόν, που ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει να διορθώσει, κάτι που μπορεί να στοιχίσει τώρα που κάθε ματς μοιάζει με τελικό.

Όπως, για παράδειγμα, το ότι η Ένωση παρουσιάζει μεγάλη ανικανότητα στα «στημένα» τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Όσον αφορά τη γραμμή κρούσης, μάλιστα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το στατιστικό που υπάρχει σήμερα στον Τύπο και αναφέρει ότι η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να βάλε ούτε ένα γκολ από κόρνερ, παρόλο που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 51.

Από την άλλη, βέβαια, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια φέτος ότι είναι «γάτα» και έχει καταφέρει σε δύσκολες συνθήκες να βγάλει την ομάδα του αλώβητη. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν θα καταφέρει το ίδιο και στα επόμενα ματς-φωτιά, αρχής γενομένης από το ντέρμπι... τίτλου στο «Καραϊσκάκη».