Facebook Pixel Ατάκες-φωτιά Σούλη Παπαδόπουλου για Ολυμπιακό, Γκαρσία, Μιραλάς - Sportdog.gr
| 2018-01-29 13:28:00

Ατάκες-φωτιά Σούλη για Ολυμπιακό, Γκαρσία, Μιραλάς, Σισέ - «Δεν παίρνει έτσι πρωτάθλημα»!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά Σούλη για Ολυμπιακό, Γκαρσία, Μιραλάς, Σισέ - «Δεν παίρνει έτσι πρωτάθλημα»!

Ο έμπειρος κόουτς έξω από τα δόντια στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι η παρουσία στην 11άδα του Φορτούνη ή, έστω, του Οφόε ήταν επιβεβλημένη στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε ακόμα στις ψηλές μπαλιές από την άμυνα που προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός, αλλά και στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες φέτος δεν είναι ομάδα με ταχύτητα.

Ακόμα, μίλησε για τη μέχρι στιγμή παρουσία του Όσκαρ Γκαρσία στο Λιμάνι, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι ο Καταλανός προπονητής ήρθε για να πάρει το πρωτάθλημα και όχι για να έχει πίστωση χρόνου.

«Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, αλλά και σε εκείνο εναντίον της ΑΕΚ, δεν έπαιξε με την μπάλα κάτω. Οι ψηλές μπαλιές, όμως, ευνοούν τους αντιπάλους και όχι τον Ολυμπιακό, που έχασε ένα ημίχρονο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης με τον Μιραλάς πίσω από τον Ανσαριφάρντ σε ένα γήπεδο που δεν έχει μεγάλες διαστάσεις και εναντίον ομάδας που παίζει κλειστά και βγαίνει στην κόντρα. Αυτός ο σχηματισμός ήθελε εξαρχής έναν Φορτούνη στην 11άδα, έναν Οφόε. Γι' αυτό στο τέλος που μπήκαν αυτοί οι δύο, ο Ολυμπιακός ήταν ανεβασμένος», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σούλη Παπαδόπουλου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ήταν δύσκολο να χωρέσει ο Φορτούνης στο 4-4-2 με Μιραλάς και Ανσαριφάρντ, γιατί μετά θα υπήρχε πρόβλημα στον ανασταλτικό τομέα. Για να χωρέσει στην 11άδα ο Φορτούνης θα έπρεπε να έπαιζε στα άκρα, κάτι που δεν του αρέσει καθώς θέλει να βρίσκεται στον άξονα. Με αποτέλεσμα, χθες, την απουσία παικτών από τον άξονα και την μπάλα να φεύγει με βαθιές μπαλιές από πίσω. Κάτι που δεν έχει θέση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού».

Είδαμε αρκετές φορές να βγάζει την μπάλα από πίσω ο Σισέ, χωρίς μάλιστα να έχει ιδιαίτερο ταλέντο σε αυτή τη μεταβίβαση.

«Ο Σισέ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πολύ καλός αμυντικός μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το κατέβασμα της μπάλας δεν το έχει. Στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης έπαιζε με μεγάλες μπαλιές, κάτι που δεν άρεσε νομίζω σε κανέναν που παρακολουθεί τον Ολυμπιακό».

Τη συνεργασία του Μιραλάς με τον Ανσαριφάρντ πώς τη σχολιάζετε;

«Ο Μιραλάς έχει τα στοιχεία για να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Τον θυμόμαστε, βέβαια, να είναι αποδοτικός στα πλάγια, ενώ σαφώς λόγω ταχύτητας είναι πιο εύκολο να παίξει στον άξονα, πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Αλλά χθες, που γνωρίζαμε ότι ο Αστέρας δεν θα ανοιχτεί, ήταν δύσκολο να πιάσει αυτό το σχήμα. Σε ένα γήπεδο, μάλιστα, που όπως είπαμε ήδη δεν είναι μεγάλων διαστάσεων. Θα είχε περισσότερη λογική αν είχε ξεκινήσει στο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ έτσι και όχι χθες».

Ζιλέ και Ρομάο είναι, κυρίως, προσανατολισμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ενώ δεν έχουν και μεγάλη ταχύτητα.

«Αυτό το βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς, όλοι παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτό το στιλ, δεν έχουν πολλή ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίζει πάντα με ένα αμυντικό χαφ σε παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους, προκειμένου να χωράει και ο Φορτούνης στο αρχικό σχήμα, ο Οφόε ή ο Μάριν».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει από τον Όσκαρ Γκαρσία σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια που έχει καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Δεν είναι ό,τι καλύτερο μια ομάδα να αλλάζει τρεις προπονητές μέσα σε μια σεζόν. Ο Ολυμπιακός το έκανε ξανά και του στοιχίζει. Προσπαθεί να περάσει ψηλά την πίεση, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια του Γκαρσία που είδαμε, δεν ικανοποιηθήκαμε. Χρειάζεται βελτίωση ο Ολυμπιακός για να έχει πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έχει καλό υλικό, μπορεί να βελτιωθεί και να τα καταφέρει. Αλλά διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι χρειάζεται πίστωση ο προπονητής. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο Ολυμπιακός πήρε προπονητή για να κατακτήσει το πρωτάθλημα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags