Facebook Pixel Sportdog.gr | Από άστεγος, στη Γιουνάιτεντ – Το κρυφτό για να γλιτώσει τη σύλληψη και ο Ολυμπιακός
| 2018-01-30 19:10:00

Από άστεγος, στη Γιουνάιτεντ – Το κρυφτό για να γλιτώσει τη σύλληψη και ο Ολυμπιακός

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από άστεγος, στη Γιουνάιτεντ – Το κρυφτό για να γλιτώσει τη σύλληψη και ο Ολυμπιακός

Γεμάτο ιστορίες το βιογραφικό του Μπεμπέ που έκλεισε στην ΑΕΚ.

H AEΚ την προτελευταία ημέρα των μεταγραφών της χειμερινής περιόδου δείχνει έτοιμη να μπαλώσει το κενό που έχει στην αριστερη της πτέρυγα. Εξάλλου η εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον Νίκο Λυμπερόπουλου ήταν να τελειώσει άμεσα την υπόθεση του αριστερού εξτρέμ, για την απόκτηση του οποίου φώναζαν όλον τον πρώτο γύρο οι Ενωσίτες οπαδοί.

Όπως σας πληροφόρισε το sportdog.gr η Ένωση συμφώνησε με τον Τιάγκο Μανουέλ Ντίας Κορέια, ο οποίος ακούει στην ποδοσφαιρική πιάτσα και ως... Μπεμπέ. Πρόκειται για μία περίπτωση που αποτελεί εισήσηση του Μανόλο Χιμένεθ, στη διάθεση του οποίου αναμένεται να τεθεί ο 27χρονος Πορτογάλος από τη Λισαβόνα που έχει και ρίζες από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Από την Εθνική Αστέγων στο θέατρο των ονείρων

Ο Μπεμπέ είναι μία υπόθεση δεδομένα ηχηρή, βάσει του βιογραφικού του. Δεν είναι άλλωστε μικρό επίτευγμα για τον ποδοσφαιριστή το γεγονός, ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 9 εκατ.Ευρώ, το 2010, για να ολοκληρώσει μία ριψοκίνδυνη κίνηση, στη λιτή παρουσία της στο μεταγραφικό παζάρι εκείνης της περιόδου. Ένα χρόνο πριν ο παίκτης αγωνιζόταν στην ομάδα γ΄ κατηγορίας Εστρέλα Αμαδόρα πριν απόκτηθεί από την Γκιμαράες. "Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξόδεψε 7,4 εκατ. αγγλικές λίρες για έναν παίκτη που δεν έχει ούτε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με την ομάδα του", έγραφε ο βρετανικός τύπος εκείνη την εποχή.

Ο δρόμος του Μπεμπέ δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Μπεμπέ μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και πέρασε αρκετά χρόνια της παιδικής ηλικίας του ζώντας ως άστεγος στους δρόμους, γεγονός που τον οδήγησε στην... Εθνική Πορτογαλίας- όχι την... κανονική, αλλά την ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα στο ετήσιο Μουντιάλ Αστέγων! Στην κανονική κλήθηκε, όταν ο τον είδε να προπονείται με τη Γκιμαράες ο τότε προπονητής της Πορτογαλάις, Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει τόσο τον πρώην προϊστάμενό του στη Γιουνάιτεντ όσο και την πρώην ομάδα του, τη Ρεάλ Μαδρίτης

Μπλέξιμο με τον νόμο στην Αγγλία

Όπως καταλαβαίνεται, το 2010, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον έφερε στο Ολντ Τράφορντ, ο Μπεμπέ ζούσε το ποδοσφαιρικό του παραμύθι, το οποίο όμως δεν κατάφερε να το εξελίξει όπως έπρεπε, για να φτάσει σε υψηλότερα σκαλοπάτια την καριέρα του. Γι'αυτό μέχρι να πωληθεί στη Μπενφίκα έναντι 3 εκατ.Ευρώ δινόταν δανεικός (σε Μπεσίκτας, Ρίο Άβε, Πάκος Φερέιρα). Στην Αγγλία έπαιξε σε 7 παιχνίδια με τη φανέλα των “Κόκκινων Διάβολων” και σημείωσε δύο γκολ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Γιουνάιτεντ να αποφάσισε να τον πουλήσει μετά το μπλέξιμο που είχε με τον νόμο. Ο... μύθος μάλιστα λέει, ότι κρύφτηκε σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, προκειμένου να μην τον βρουν δικαστικοί επιμελητές και αστυνομία που πήγαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας για εκείνον.

 

Προτάθηκε στον Ζαρντίμ για τον Ολυμπιακό

Η Μπενφίκα στη συνέχεια τον έδωσε δανεικό σε Κόρδοβα, Ράγιο Βαγεκάνο και το 2016 τον απέκτησε η Εϊμπάρ, η οποία κατέβαλλε το μισό αντίτιμο από αυτό που είχε καταβάλλει η ομάδα της Λισαβόνας για να τον αγοράσει από τη Γιουνάιτεντ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η περίπτωση του Μπεμπέ είχε βρεθεί στη λίστα του Ολυμπιακού.

Ήταν το 2012, την περίοδο που ο Πορτογάλος αγωνιζόταν δανεικός στη Μπεσίκτας. Η τούρκικη ομάδα αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα και είχε βρεθεί σε σημείο χρεωκοπίας. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση της ομάδας αναγκάστηκε να περικόψει σε μεγάλο βαθμό τα πάγια έξοδα και ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα «βαριά» συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Ένα από αυτά ήταν και του Μπεμπέ, το όνομα του οποίου είχε προταθεί στον εκπρόσωπο του τότε προπονητή των Πειραιωτών, Λεονάρντο Ζαρντίμ, από τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες, ο οποίος και εκροσωπούσε επτά ποδοσφαιριστές της Μπεσίκτας. Ανάμεσα τους ήταν και ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος κατέληξε στην ΑΕΚ, τη σεζόν 2017-2018 και τώρα συμπληρώνει τα τελευταία του ένσημα στην Κροατία με τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο Μπεμπέ έρχεται στην ΑΕΚ έχοντας με την Εϊμπαρ 11 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κόπα ντελ Ρέι τη φετινή σεζόν, με τελευταίο του παιχνίδι,την εικοσάλεπτη παρουσία στο τελευταίο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές», πριν από 8 μέρες.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags