Facebook Pixel Sportdog.gr | Ίδρωσε αλλά κέρδισε ο Άρης στη Βέροια! Θρίλερ ο αγώνας, δύο αποβολές και νεύρα στο τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-31 19:20:00

Ίδρωσε αλλά κέρδισε ο Άρης στη Βέροια! Θρίλερ ο αγώνας, δύο αποβολές και νεύρα στο τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ίδρωσε αλλά κέρδισε ο Άρης στη Βέροια! Θρίλερ ο αγώνας, δύο αποβολές και νεύρα στο τέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη 1-0 με γκολ στο 89', μετά από χαμένο πέναλτι.

Με την Παναχαϊκή να αφήνει δύο βαθμούς στη Σπάρτη, ο πρωτοπόρος Άρης κέρδισε εκτός έδρας τη Βέροια με 1-0 και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τους Πατρινούς, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον τρίτο ΟΦΗ στους εννέα βαθμούς!

Ο Άρης δεν ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν και καλός. Στο 16΄ βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν άτυχοι όταν το πλασέ του αμαρκάριστου Παυλίδη μέσα από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Βέροιας, έξι λεπτά αργότερα από τη λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ εις βάρος του Διαμαντόπουλου.

Στο 24΄ ο Γιαγκιόζης απόκρουσε το σουτ του Τζανακάκη ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Βέροια έγινε απειλητική με το σουτ του Ρούνεϊ που έφυγε άουτ, για να φτάσουμε στο 32΄ όπου ο Κάσσος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο! Στο 38΄ ο Γιαγκόζης απόκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Παυλίδη και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κιοτζένης έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες (δύο για τη Βέροια και τρεις για τον Άρη).

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Άρης ήταν πολύ πιο ουσιαστικός και απειλητικός στο δεύτερο. Στο 49΄ ο Διαμαντόπουλος πλάσαρε άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από ωραία κάθετη του Παυλίδη, στο 56΄ ο Μπούρμπος από μακρινή απόσταση σούταρε άουτ και στο 69΄ η κεφαλιά του Διαμαντόπουλου σε σέντρα του Ντούνη, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 70΄ ήταν η σειρά της Βέροιας να απειλήσει με το μακρινό σουτ του Μπαστιάνου που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Άρη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έφυγε στην αντεπίθεση, ο Καντιμοίρης με έξοδο εκτός περιοχής (χρησιμοποιώντας και τα χέρια του) τον ανέκοψε, ο Μπαστιάνος πλάσαρε στη συνέχεια προ κενής εστίας αλλά ο Τζανακάκης έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή!

Με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού του, ο Κιοτζένης απέβαλλε τον Καντιμοίρη με απευθείας κόκκινη κάρτα, ωστόσο η Βέροια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στα επόμενα λεπτά το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Αντίθετα, ο Άρης… κατασκήνωσε στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και στο 81΄ ο Γιαγκόζης απόκρουσε σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Δεληζήση μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ εξουδετέρωσε και το εξ  επαφής σουτ του Διαμαντόπουλου στο 85΄ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά και το τετ α τετ του Ντούνη δευτερόλεπτα αργότερα!

Ενδιάμεσα η Βέροια είχε μια καλή στιγμή στο 84΄ με την κεφαλιά του Ζιγκερίδη από κοντά που έφυγε μόλις άουτ, για να φτάσουμε στο 89΄ όπου ο Άρης κέρδισε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Δαμιανάκη σε σέντρα του Κάσσου. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος, ο Γιαγκόζης απόκρουσε τη μπάλα αλλά ο Πασάς πήρε το ριμπάουντ και από κοντά πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, εκμεταλλευόμενος και το ότι κανείς παίκτης της Βέροιας δεν μπήκε εγκαίρως μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Το 0-1 δεν άλλαξε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν, στα οποία και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες αφού στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Δαμιανάκης, ενώ υπήρξαν και αρκετά… νεύρα που είχαν ως επακόλουθο να βγουν άλλες τρεις κίτρινες κάρτες από το τσεπάκι του Κιοτζένη.

 

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:  Με το προσφιλές του 4-2-3-1 παρέταξε σε έναν ακόμα αγώνα τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μπούρμπος και Τζανακάκης, στόπερ ήταν οι Δεληζήσης και Σόουζα, αμυντικά χαφ οι Μουμίν και Ιντζόγλου, «δεκάρι» ο Παυλίδης, εξτρέμ οι Μπαργκάν, Κάσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Διαμαντόπουλος.

Ο Απόστολος Τερζής από την πλευρά του παρέταξε την Βέροια με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τη εστία κάθισε ο Γιαγκόζης, στα δύο άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Λαζόπουλος και Κοζάκης, στόπερ ήταν οι Καψάλης και Δαμιανάκης, στο κέντρο της μεσαίας γραμμής οι Δόρης και Λίταινας, «δεκάρι» ο Μέξης και Γιαμόα και Μπαστιάνος, ενώ κεντρικός φορ ήταν ο Ρούνεϊ.

Βλέποντας για μία ακόμα φορά την ομάδα του να «χωλαίνει» επιθετικά, ο Δημήτρης Σπανός θέλησε να «φρεσκάρει» την γραμμή κρούσης του περνώντας στον αγώνα τους Ντούνη και Πασά στο 61΄ και στο 69΄ αντίστοιχα, όμως η αποβολή του Καντιμοίρη με απευθείας κόκκινη κάρτα του… χάλασε τα σχέδια, αφού υποχρεώθηκε να «θυσιάσει» στο 75΄τον Μπούρμπο για να περάσει κάτω από τα δοκάρια τον Αναγνωστόπουλο. Ακόμα και έτσι όμως, ο έμπειρος προπονητής είδε τους παίκτες του να βγάζουν… πείσμα στα τελευταία λεπτά και τελικά να φτάνουν στη νίκη, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα.

 

Η ΦΑΣΗ:  Η Βέροια έκανε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες σε ολόκληρο το παιχνίδι. Εάν όμως ο Μπαστιάνος ήταν πιο… προσεκτικός στη φάση του 73΄, τα πράγματα για τον Άρη θα γίνονταν πολύ δύσκολα…

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ:  Τρεις ήταν οι δύσκολες φάσεις όπου χρειάστηκε να πάρει απόφαση ο Κιοτζένης. Η φάση του 73΄ όπου σωστά απέβαλλε τον Καντιμοίρη λόγω του ότι απόκρουσε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, η φάση του 86΄ που δεν καταλόγισε το πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή του Ντούνη από τον Λαζόπουλο και η φάση του 89΄ που σωστά καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Άρη σε χέρι του Δαμιανάκη. Σε γενικές γραμμές, ο διαιτητής από την Ξάνθη δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, ενώ ίσως να έκανε περισσότερη χρήση της κίτρινης κάρτας από ότι θα έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης ήταν καλύτερος από τη Βέροια και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, μην αφήνοντας ανεκμετάλλευτο το «στραβοπάτημα» της Παναχαϊκής στη Σπάρτη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Άρης για ένα ακόμα παιχνίδι… έπαιξε με τη φωτιά, αλλά ούτε αυτή τη φορά κάηκε! Εάν ο Δημήτρης Σπανός δεν διορθώσει την λειτουργία της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής της ομάδας του, δεν είναι απίθανο ο Άρης να έχει απρόσμενες «γκέλες» στη συνέχεια, που θα του δημιουργήσουν… προβλήματα!

 

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μέξης (63΄ Ζυγκερίδης).

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Μπαργκάν (61΄ Ντούνης), Παυλίδης (69΄ Πασάς), Κάσσος, Τζανακάκης, Μπούρμπος (75΄ Αναγνωστόπουλος), Διαμαντόπουλος.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags