Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν τον... κοντρ-Άρη κανένας!
| 2018-02-04 17:06:00

Δεν τον... κοντρ-Άρη κανένας!

Sportdog Team
Δεν τον... κοντρ-Άρη κανένας!

Νέα νίκη για τον Άρη, γκέλαρε η Παναχαϊκή.

Του… κεφαλιού του ο Δεληζήσης! Δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη του Άρη εις βάρος της Σπάρτης!

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Άρης άγχωσε τους οπαδούς τους αλλά έφτασε στη νίκη. Χάρη σε κεφαλιά του Δεληζήση στο 75΄, οι «κιτρινόμαυροι» έκαμψαν την αντίσταση της Σπάρτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Παναχαϊκή, η οποία «κόλλησε» στην Πάτρα με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό!

Με τους Χαντί και Μπαστακό για πρώτη φορά στη σύνθεσή του, ο Άρης δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο παρά το ότι ήταν το απόλυτο… αφεντικό! Και αυτό γιατί ο Γιακουμής έδειξε καλά αντανακλαστικά στα πρώτα λεπτά στις φάσεις που χρειάστηκε η επέμβασή του, ενώ στο 12΄ η κεφαλιά του Μουμίν πέρασε μόλις άουτ.

Στο 14΄ η Σπάρτη βγήκε από το… καβούκι της και ο Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε τεράστια απόκρουσε σε κεφαλιά του Ράνου, με τον Άρη να αυξάνει την πίεση του αλλά και πάλι να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα παρά το ότι δημιούργησε άλλες έξι ευκαιρίες, με μεγαλύτερες το σουτ του Πλατέλλα στο 38΄ που απόκρουσε ο Γιακουμής, την κεφαλιά του Μπαστακού στο 45΄ που επίσης εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Σπάρτης και την κεφαλιά του Δεληζήση στις καθυστερήσεις που κατέληξε πάνω στο σώμα του Γιακουμή!   

Ο Άρης μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ ζήτησε πέναλτι στο 58΄ σε χέρι του Βοσνακίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι Βαλεριάνος και Μουμίν απείλησαν τον Γιακουμή με σουτ στο 60΄ και στο 63΄ αντίστοιχα, με τον Άρη να πετυχαίνει γκολ στο 67΄ με τον Κάσσο αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει (λανθασμένα) το τέρμα καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον Γιακουμή!

Ο τερματοφύλακας της Σπάρτης κατέγραψε μία σπουδαία διπλή επέμβαση στο 69΄ σε κεφαλιά του Κάσσου και κράτησε το 0-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι το 74΄.Σε αυτό το σημείο, ο Δεληζήσης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Βαλεριάνου και λύτρωσε τον Άρη και τον κόσμο του, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε!

ΣΟΥ… ΣΦΥΡΙΖΩ: Δικαιολογημένα έχουν παράπονα οι «κιτρινόμαυροι» από τον Σερραίο διαιτητή Τζουμαλάκη, με αποκορύφωμα το γκολ του Κάσσου στο 67΄ που κακώς ακυρώθηκε με υπόδειξη επιθετικού φάουλ στον Γιακουμή που δεν έγινε ποτέ!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Έστω και αν… ζορίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Άρης πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του και πλέον απέχει πέντε βαθμούς από τη δεύτερη Παναχαϊκή και έξι από τον τρίτο ΟΦΗ!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Πανάξια ο Άρης κέρδισε την… άτολμη και αναποτελεσματική Σπάρτη, η οποία έμεινε όρθια για 74΄ λεπτά κυρίως λόγω του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αστέριου Γιακουμή! Η νίκη του Άρη κρίνεται απόλυτα δίκαιη, με το 1-0 να είναι μάλλον… τιμητικό για τους Σπαρτιάτες!

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (86΄ Νίκιτς), Κάσσος, Χαντί (55΄ Πασάς), Μπαστακός (80΄ Παυλίδης)

ΣΠΑΡΤΗ (Θωμάς Γράφας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τζιμόντζι (60΄ Μπουζούκης), Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου (85΄ Φουρτάδο), Ράνος, Γουόρντεν, Ράντι (70΄ Τσιοφού)

Γκέλα για Παναχαϊκή, χτίζουν σερί Εργοτέλης και Απόλλων Λάρισας

Η δεύτερη Παναχαϊκή βρέθηκε να χάνει με ένα γκολ του Ν' Γκογκ από το πρώτο μέρος και το μόνο που μπόρεσε ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Μωραϊτη στο 66'.

Τέλος, την εξαιρετική πορεία των τελευταίων αγώνων συνέχισαν Εργοτέλης και Απόλλων Λάρισας, που νίκησαν αμφότεροι με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Απόλλωνα Πόντου, αντίστοιχα.

Η 15η αγωνιστική: 

Βέροια-Δόξα Δράμας 0-2 
(37' Ριζογιάννης, 90'+2' Κουσκουνάς) 

Αχαρναϊκός-ΟΦΗ 0-3 (α.α.) 

Κυριακή 4/2 

Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Πόντου 1-0 
(77' Κανούλας) 

Εργοτέλης-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 
(42' Κάιπερς) 

Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός 1-1 
(66' Μωραΐτης - 35' Ενομό) 

Αρης-Σπάρτη 1-0 

(74' Δεληζήσης) 

Δευτέρα 5/2 (15:00) 

Καλλιθέα-Αιγινιακός 
ΑΕ Καραϊσκάκης-Παναιγιάλειος 

Τετάρτη 7/2 

ΑΟΧ/Κισσαμικός-Τρίκαλα (15:00) 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags