Facebook Pixel Sportdog.gr | Ολυμπιακός: «Να ποιοι φταίνε για τα επεισόδια» - Γιατί κατηγορούν την ΑΕΚ, πότε θα βγει η απόφαση
| 2018-02-08 17:10:00

Ολυμπιακός: «Να ποιοι φταίνε για τα επεισόδια» - Γιατί κατηγορούν την ΑΕΚ, πότε θα βγει η απόφαση

Sportdog Team
Ολυμπιακός: «Να ποιοι φταίνε για τα επεισόδια» - Γιατί κατηγορούν την ΑΕΚ, πότε θα βγει η απόφαση

Απολογήθηκαν οι Πειραιώτες για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απολογήθηκε ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Πέμπτης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παρόντες εκ μέρους των «ερυθρολεύκων» ήταν οι δικηγόροι Λίβας και Μπαταγιάνης, ο επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας, και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαππάς.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τόνισαν στην απολογία τους πως ευθύνη για τα επεισόδια φέρει η αστυνομία που προκάλεσε τον κόσμο τους, ενώ κατηγόρησαν και τους ανθρώπους της ΑΕΚ για προκλητικές χειρονομίες.

"Η έκθεση λέει τη μισή αλήθεια, έκαναν χειρονομίες μετά το γκολ..."

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Λίβας, ο οποίος είπε: «Η φωτοβολίδα δεν επηρέασε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν διεκόπη το παιχνίδι. Ζητώ την επιείκειά σας γι' αυτό το λόγο, το μικρότερο δυνατό πρόστιμο.

Για τη φωτιά στο ημίχρονο που καθυστέρησε το β' μέρος, ο Αργύρης Λίβας είπε: Πέρα από τη φωτιά δεν έγινε καμιά άλλη ενέργεια, δεν κινδύνεψε κανείς. Δεν εντάσσεται σε κανένα από τα παραπτώματα του άρθρου 15 και δεν πρόκειται για φθορά. Ζητούμε να μην υπάρξει καμία τιμωρία για αυτό. Για τα 50 άτομα που μπήκαν στο τέλος η έκθεση λέει τη μισή αλήθεια. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ και τους διαιτητές.

Μέτα το γκολ της ΑΕΚ μπήκαν άνθρωποι της στον αγωνιστικό χώρο κι έκαναν χειρονομίες. Υπήρξαν μόνο 4-5 διαπιστευμένοι αρχικά και φώναζαν σε δικούς μας παίκτες για την απόδοση τους. Χωρίς κανέναν λόγο η αστυνομία πλησίασε κι άρχισε μια διαμάχη, τους έσπρωχναν. Τους έσπρωχναν βίαια και τους απωθούσαν. Εκείνη τη στιγμή μπήκαν από τη θύρα των ΑΜΕΑ 20 - 30 άτομα και η αστυνομία αναίτια κινήθηκε εναντίον τους. Κι αναίτια η χρήση των δακρυγόνων κι αυτο εξόργισε τους φιλάθλους μας.

Δημιουργήθηκε μια συμπλοκή, αλλά δεν έγινε καμία φθορά και δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία. Ζητάμε για αυτο να μεταβληθεί η τιμωρία μας. Θα καταθέσουμε υπόμνημα το πρωί της Παρασκευής». 

Ακολούθησε ο Κούλης Δουρέκας: «Δεν κινδύνεψε κανείς από τη φωτοβολίδα, αλλά δεν υπήρξε διακοπή, είχε ήδη διακοπεί το ματς λόγω του γκολ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το γράφει. Είχαν πάει και διαμαρτύρονταν στους παίκτες για την ήττα. Δεν υπήρχε λόγος να πάνε αστυνομικοί και να τους σπρώχνουν. Τότε μπήκαν άτομα από τη θύρα των ΑΜΕΑ, εξαγριώθηκαν με τα δακρυγόνα κι έγινε ο,τι έγινε. Διήρκεσε 10-15 λεπτά (σ.σ. στο σημείο αυτό παρενέβη ο Κώστας Καραπαππάς, ο οποίος ψιθυριστά είπε ότι δεν ήταν λεπτά, αλλά για δευτερόλεπτα). Πρώτη φορά είδα την αστυνομία να λειτουργεί τόσο επιθετικά. Δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν έφυγε η αποστολή της ΑΕΚ δεν συνέβη το παραμικρό. Καμία φθορά δεν υπήρξε στο Καραϊσκάκη».

Τέλος, ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Μπαταγιάννης υποστήριξε: «Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχει να έρθει ο Ολυμπιακός κατηγορούμενος για τέτοια κατηγορία. Κι αυτό συνέβη λόγω της τεράστιας προσπάθειας της διοίκησης και του κόσμου. Δεν θα συνέβαινε τίποτα αν δεν λειτουργούσε έτσι η αστυνομία. Χωρίς λόγο, σε μια ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει επεισόδια, προσπάθησε να επιχειρήσει αναίτια. Πρέπει να το συνεκτιμήσετε». 

Λόγω φόρτου εργασίας του προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής, κ.Καποδίστρια, η απόφαση θα βγει το πρωί της Δευτέρας. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags