Facebook Pixel Sportdog.gr | Αρειανάρα στις Σέρρες - Μεγάλο δίπλο ύστερα από θρίλερ
| 2018-02-10 17:30:00

Αρειανάρα στις Σέρρες - Μεγάλο δίπλο ύστερα από θρίλερ

Sportdog Team
Αρειανάρα στις Σέρρες - Μεγάλο δίπλο ύστερα από θρίλερ

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-1.

Όπως και στη Βέροια έτσι και στις Σέρρες, ο Άρης «χτύπησε» στο 89ο λεπτό και πρόσθεσε άλλη μία σημαντική νίκη στο «σακούλι» του, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Super League!

Ο Άρης ήταν ελαφρώς καλύτερος από τον Πανσερραϊκό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όπως συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς, ήταν επιπόλαιος και «φλύαρος» όταν πλησίαζε στη μεγάλη περιοχή των Σερραίων. Τα σουτ των Βαλεριάνου και Μουμίν στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ανησύχησαν τους γηπεδούχους, με την καλύτερη στιγμή των «κιτρινόμαυρων» να είναι αυτή στο 30ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Χαντί από το ύψος της μικρής περιοχής σε σέντρα του Τζανακάκη, πέρασε άουτ. Από την πλευρά του, ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 42΄ με ένα δυνατό σουτ του Ποζατζίδη από τα 30 μέτρα, το οποίο κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πιστοί στις… συνήθειές τους, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού εμφανίστηκαν πιο «ζωντανοί» και κινητικοί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και τελικά προηγήθηκαν στο 58΄ με κεφαλιά του Σόουζα από κοντά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα! Πριν το 0-1 βέβαια, ο Άρης κινδύνεψε να δεχθεί γκολ στο 51΄ όταν το σουτ του Ναζίμ κόντραρε στον Μουμίν και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, με τους Σερραίους να σκοράρουν τελικά στο 76΄ όταν το σουτ του Τσιμίκα λίγο έξω από την περιοχή κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Άρη! Λίγο αργότερα, ο Άρης κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 82΄, με τους «κιτρινόμαυρους» να μπερδεύονται σε κόρνερ του Ιωαννίδη και κεφαλιά του Τσιμίκα στο πρώτο δοκάρι, αλλά τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει τελικά τη μπάλα.

Και εκεί όπου ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά τον Άρη, λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας «χτύπησε» ο Διαμαντόπουλος με «διπλή» προσπάθεια, λυτρώνοντας τους 800 και πλέον φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών! Ο Πανσερραϊκός δεν είχε αυτή τη φορά δυνάμεις για να αντιδράσει και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζανακάκης διαμόρφωσε από κοντά το 1-3 μετά από σέντρα του Πασά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Πανσερραϊκού, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης τοποθέτησε κάτω από την εστία τον Πολίτη, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Τσελεπίδη και στο αριστερό τον Ιωαννίδη, στο κέντρο της άμυνας τους Ρούσσο και Χατζητερζόγλου, τους Ποζατζίδη, Ναζίμ, Σιάκκα και Κρητικό στη μεσαία γραμμή, «δεκάρι» τον Τσιμίκα και στην επίθεση τον Γκούρτσα.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός εμπιστεύτηκε σε ένα ακόμα ματς το αγαπημένο του 4-2-3-1. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τζανακάκης και Βαλεριάνος, στόπερ ήταν οι Δεληζήσης και Σόουζα, αμυντικά χαφ οι Μουμίν και Ιντζόγλου, «δεκάρι» ο Χαντί, εξτρέμ οι Πλατέλλας, Κάσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαστακός.

Βλέποντας την ομάδα του να… χωλαίνει, ο προπονητής του Άρη πέρασε στον αγώνα τον Διαμαντόπουλο στο 54΄ αντί του ακίνδυνου Μπαστακού και δικαιώθηκε, ενώ και ο Πασάς… πρόλαβε να βγάλει ασίστ παρότι μπήκε στο παιχνίδι στο 83΄. Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης «φρέσκαρε» στο δεύτερο ημίχρονο την μεσαία γραμμή της ομάδας του με τους Ενομό και Κάκκο, ενώ δεν… απέδωσε καρπούς η έμπνευσή του να ρίξει στον αγώνα τον Βοσκόπουλο στο 84΄ ως τρίτο στόπερ προκειμένου να κρατήσει το 1-1.

H ΦΑΣΗ: Οι Σερραίοι έφτασαν κοντά στο να πάρουν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι σε μια ανώτερη ποιοτικά ομάδα, αλλά προδόθηκαν στο 89΄ από την αμυντική λειτουργία τους. Ο Διαμαντόπουλος είδε το πρώτο σουτ του να κοντράρει σε σώματα, αλλά πήρε το… ριμπάουντ και με νέο σουτ επανέφερε τις καρδιές των φίλων του Άρη στις θέσεις τους!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Δεν δικαίωσε τους… φόβους των ανθρώπων και των οπαδών του Άρη ο διαιτητής Φουκάκης από το Ηράκλειο, καθώς δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος που να διαταράξει τις ισορροπίες του αγώνα. Λάθη έκανε βέβαια, αλλά όχι κάποιο κραυγαλέο ή καθοριστικό για την εξέλιξη και την έκβαση του παιχνιδιού.

Η… ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ: Ολόκληρος ο Άρης μέχρι το γκολ του Σόουζα. Οι «κιτρινόμαυροι» πέταξαν στα… σκουπίδια μία ώρα παιχνιδιού και κινδύνεψαν σε 2-3 περιπτώσεις να βρεθούν πίσω στο σκορ, κάτι που θα δυσκόλευε την προσπάθειά τους να περάσουν νικηφόρα από τις Σέρρες.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή στο 54΄ στη θέση του Μπαστακού και ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τον Άρη ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας! Ο ορισμός της… χρυσής αλλαγής!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης πανηγύρισε τη 13η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής τόσο από την δεύτερη Παναχαϊκή όσο και τον τρίτο ΟΦΗ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ακόμα ένα βήμα προς την επιστροφή τους στην Super League, αλλά σε ένα ακόμα ματς εμφάνισαν πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι τους. Αυτό που μετράει βέβαια περισσότερο είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης, με τον Άρη να παραμένει παράλληλα αήττητος μετά από 16 αγωνιστικές (13 νίκες, 3 ισοπαλίες)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ρούσσος, Χατζητερζόγλου, Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Ναζίμ (84΄ Βοσκόπουλος), Σιάκκας, Ποζατζίδης (56΄ Ενομό), Κρητικός (69΄ Κάκκο), Τσιμίκας, Γκούρτσας.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Ιντζόγλου, Μουμίν, Κάσσος (88΄ Μιλούνοβιτς), Πλατέλλας, Χαντί (83΄ Πασάς), Μπαστακός (54΄ Διαμαντόπουλος).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags