Facebook Pixel Sportdog.gr | Αδιανόητα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - «Διώχνει» δύο σούπερ ταλέντα για το μπαμ από Ρεάλ!
| 2018-02-11 14:00:00

Αδιανόητα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - «Διώχνει» δύο σούπερ ταλέντα για το μπαμ από Ρεάλ!

Sportdog Team
Αδιανόητα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - «Διώχνει» δύο σούπερ ταλέντα για το μπαμ από Ρεάλ!

Ποιος είναι ο «γκαφατζής» και ποια τα «θύματα»; Ρεπορτάζ με ονόματα και διευθύνσεις.

Μπορεί να μην είναι ακόμα γνωστός στο ευρύ κοινό εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται ένα σπουδαίο ταλέντο με ελληνικές ρίζες.

Ο λόγος για τον 17χρονο επιθετικό, Κριστιάν Βασιλάκη, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια με Ισπανίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ΕΠΟ έχει βάλει στο… μάτι τον μικρό και -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να τον πείσει να επιλέξει την εθνική Ελλάδας αντί για αυτήν της Ισπανίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΕΠΟ γι' αυτή την κίνηση, παράλληλα όμως έρχονται στο νου άλλοι παίκτες, που κινδυνεύουν να χαθούν για την Εθνική μας, παρά το γεγονός ότι αποτελούν πιο εύκολες περιπτώσεις από αυτή του Βασιλάκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Πρόκειται για τον βασικό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει ήδη «κλείσει» στην Μπενφίκα για το καλοκαίρι, μεταγραφή που κέρδισε με τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 23χρονος τερματοφύλακας είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γερμανίας, ωστόσο θέλει να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, κάτι που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε, και οι συνεργάτες του γνωρίζουν. Το μόνο που χρειάζεται για να συμβεί αυτό είναι η ΕΠΟ να προβεί σε τίποτα περισσότερο από την αποστολή ενός χαρτιού στη γερμανική ομοσπονδία προκειμένου να σφραγιστεί το τυπικό κομμάτι της υπόθεσης. Εντούτοις, εδώ και μήνες δεν το έχει κάνει, ρισκάροντας να χάσει τον ποδοσφαιριστή.

Ταυτόχρονα, στην Ολλανδία υπάρχει ακόμα ένας ιδιαιτέρως ταλαντούχος παίκτης, ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά με τη φανέλα της Άλκμααρ. Όμως, κανείς δεν έχει πάρει… χαμπάρι τον 21χρονο στόπερ, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει το κατάλληλο scouting και κατά συνέπεια να μην έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς την πλευρά του παίκτη από την ΕΠΟ.

Με δεδομένο ότι ο Χατζηδιάκος έχει δικαίωμα να φορέσει την φανέλα της Ολλανδίας, ίσως σε λίγο καιρό οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδία να… τραβούν τα μαλλιά τους εάν καθυστερήσουν κι άλλο και δεν κάνουν έστω την προσπάθεια να προσεγγίσουν τον ταλαντούχο αμυντικό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags