Facebook Pixel Sportdog.gr | Του... Λαζάρου μέσα στις απόκριες - ΑΕΚάρα με αγχωτικό γλέντι κόντρα στον Αστέρα
| 2018-02-11 19:10:00

Του... Λαζάρου μέσα στις απόκριες - ΑΕΚάρα με αγχωτικό γλέντι κόντρα στον Αστέρα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Του... Λαζάρου μέσα στις απόκριες - ΑΕΚάρα με αγχωτικό γλέντι κόντρα στον Αστέρα

Από μηχανής θεός ο Χριστοδουλόπουλος, έκρινε τη νίκη της Ένωσης με πέναλτι

Έχασε πολλές ευκαιρίες, στάθηκε άτυχη, αλλά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική και να συνεχίσει νικηφόρα στο πρωτάθλημα, ύστερα από την επική νίκη στο Καραϊσκάκη και την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Έτσι διατηρήθηκε το πανηγυρικό και λόγω των ημερών αποκριάτικο κλίμα στις τάξεις των κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ ήταν η κυρίαρχη της αναμέτρησης από το ξεκίνημά της. Παρότι αντιμετώπισε δυσκολίες στη διάσπαση της αμυντικής γραμμής του Αστέρα, δημιούργησε ευκαιρίες με το κοντέρ να γράφει μόνο έξι στο πρώτο ημίχρονο. Και τι ευκαιρίες όμως; Αυτές που δεν χάνονται με πρωταγωνιστή τον Αραούχο. Η Ένωση χτύπησε στο πρώτο μόλις λεπτό με τον Αργεντινό να μην μπορεί με το κεφάλι να ανοίξει το σκορ, όπως και στο 13' και το 26', ενώ είχε παρεμβληθεί η προσπάθεια του Μπακάκη στο 20'. Στο 35' δε και ο Γαλανόπουλος έχασε καλή στιγμή, με τον Γκάλο στο 43' να σημειώνει την τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Οι Τριπολιτσιώτες μόνο μία φορά σημείσαν τελική και αυτή χωρίς να ανησυχήσει τον Τσιντώτα, ύστερα από σουτ του Ιγκλέσιας στο 36'.

Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε ο Χριστοδουλόπουλος που μπήκε αναγκαστικά αντί του Κονέ, ο οποίος είχε γίνει αλλαγή στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ο Λάζαρος κέρδισε πέναλτι στο 60' και άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα. Ο Αστέρας μετά προσπάθησε να βγει μπροστά, να αντιδράσει και να διεκδικήσει την ισοφάριση, με τον Μανιά να απειλεί δύο φορές στο 66' και στο 67'. Οι κιτρινόμαυροι κινδύνεψαν και στο 73', ύστερα από κακή εκτίμηση σε έξοδο εκτός περιοχής του Τσιντώτα και ένα λεπτό αργότερα απείλησαν ξανά, ύστερα από συνεργασία του Λιβάγια και του Αραούχο, το σουτ του οποίου δεν έβαλε δύσκολα στον Αθανασιάδη. Στο 78' ο Αργεντινος σημάδεψε άουτ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή και στο 81' το αριστερό δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έβγαλε φοβερή μπαλιά για τον Γκάλο που δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ, αλλά και πάλι η συνεργασία των παικτών της (Λιβάγια και Λάζαρου αυτή τη φορά) δεν είχε αποτέλεσμα. Έτσι παρέμεινε το 1-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Μπήκε η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε φάση που συμμετείχε, το εκτέλεσε και έδωσε τη λύση στην ομάδα του. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για την Ένωση, που περιμένει τη δική της ανάσταση, με την κατάκτηση του τίτλου και ο 31χρονος της έδωσε τη λύση σε μία ακόμα μάχη, μέσα στις απόκριες.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με πολλές αλλαγές σε σχέση με την τελευταία επικράτηση εναντίον του Ολυμπιακού παρέταξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Χουλτ ντεμπούταρε με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο Λαμπρόπουλος πήρε τη θέση του Βράνιες που είχε ενοχλήσει στη μέση και ο Μπακάκης μετατοπίστηκε στη φυσική του θέση, το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μοράν πήρε θέση δίπλα στον Γαλανόπουλο. Στην επίθεση τοποθετήθηκε ο Αραούχο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Κονέ, 57' Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Μπακασέτας (46' Λιβάγια), Μασούντ, Γκάλο, Αραούχο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87' Μαντίντα), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77' Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (54' Σελίν), Μανιάς

Η ΦΑΣΗ Αυτή του Αραούχο, στο 13', η οποία είναι η χαμένη ευκαιρία της δεκαετίας. Απλά δεν υπάρχει. Ο Μασούντ έσκαψε τη μπάλα από αριστερά, ο Τριανταφυλλόπουλος με βον πλανέ στον αέρα έδιωξε προς τα πίσω και πάνω από τον Αθανασιάδη που έκανε έξοδο και ο Αργεντινός αντί να την αφήσει να μπει το αυτογκόλ πήγε να γίνει αυτός σκόρερ και έστειλε εξ επαφής τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Σωστό το πέναλτι που έδωσε ο Ευαγγέλου υπέρ της ΑΕΚ, στο 60'. Μετά από πάσα του Χριστοδουλόπουλου, ο Γκάλ επεχείρησε να παίξει το "1-2" μαζί του, αλλά ο Σελίν παρεμβλήθη και σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με 47 βαθμούς και περιμένει τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τη Λάρισα, στην Τούμπα, τη Δευτέρα. Όλα όμως δείχνουν, ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στην αναμέτρηση μεταξύ των Δικεφάλων. Ο Αστέρας παρέμεινε έβδομος με 28.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, τις έλειπε όμως το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Χιμένεθ προσπάθησαν να αναπτυχθούν από τα άκρα, απ'όπου έγιναν απειλητικοί με γεμίσματα, αφού οι Αρκάδες είχαν ξεκάθαρο, αμυντικό πλάνο. Έτσι χάθηκαν οι περισσόρες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους κιτρινόμαυρους να αναζητούν νέο σχέδιο διάσπασης της αμυντικής γραμμής των Αρκάδων στο δεύτερο. Εκεί ο Χιμένεθ έβαλε άμεσα Λιβάγια και Κονέ (αντί του Μπακασέτα και του Γαλανόπουλου) με τον Μασούντ να μετατοπίζεται στα πλάγια και τον Κροάτη να παίζει ως δεκάρι. Στον Ισπανό τεχνικό όμως προέκυψε ατυχία. Αλλά ο 54χρονος τεχνικός αντέδρασε σωστά. Ο Κονέ τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Λάζαρο να μπαίνει και να δίνει άμεσα τη λύση με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, στο 61'. Στο κεντρο δίπλα στον Μοράν μετατοπίστηκε ο Γκάλο.

Η Ένωση αγχώθηκε παραπάνω μετά το γκολ που σημείωσε. Ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση και απείλησε ξεκάθαρα τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν πλήρωσαν τα κραυγαλέα λάθη του Τσιντώτας που είναι καλός τερματοφύλακας μεν, έχει αψυχολόγητες αντιδράσεις που μπορούν να στοιχίσουν, δε.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags