Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-0
| 2018-02-12 21:21:00

«Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό» - Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ, «πάτησε» ΑΕΛ και κορυφή!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό» - Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ, «πάτησε» ΑΕΛ και κορυφή!

Εύκολη νίκη με 3-0 για τον Δικέφαλο με μπαλάρα!

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε εύκολα την ΑΕΛ με 3-0 και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας τις εννέα συνεχόμενες νίκες!

O Δικέφαλος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις δημιουργώντας πολλές και «καθάρισε» το ματς από νωρίς, αφού βρέθηκε να προηγείται με 2-0 από το ημίχρονο χάρη σε γκολ του Σάκχοφ και του Βαρέλα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης από τα πρώτα δευτερόλεπτα, καθώς πίεσε την ΑΕΛ και την έκλεισε στα καρέ της. Ο Δικέφαλος έχασε την πρώτη του ευκαιρία με κεφαλιά του Μάτος, που μπλόκαρε ο Μπόζοβιτς στο 5’, ενώ στο 8’ ο γκολκίπερ των «βυσσινί» απέκρουσε πολύ καλό σουτ του Βιεϊρίνια. Τελικά ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την υπεροχή του στο 12’, όταν ο Βιεϊρίνια σέντραρε από αριστερά, η άμυνα της ΑΕΛ «κοιμήθηκε» ξεχνώντας τον Πρίγιοβιτς στη μικρή περιοχή και αυτός με κεφαλιά-πάσα έδωσε… έτοιμο γκολ στον Σάκχοφ, που πλάσαρε προ κενής εστίας.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με τον κεφάτο Βιεϊρίνια να πιάνει ένα καλό σουτ, που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 16’, ενώ στο 17’ η ΑΕΛ έκανε την μοναδική της τελική προσπάθεια με αξιώσεις, αλλά ο Αγκάνοβιτς πλάσαρε χλιαρά στα χέρια του Πασχαλάκη μετά από ωραία ατομική ενέργεια. Στο 37’ ο ιδιαίτερα δραστήριος Μπίσεσβαρ έκανε υπέροχη ντρίμπλα και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Μπόζοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του. Τελικά, το 2-0, που έψαχνε ο Δικέφαλος,  έγινε στο 40’ με σκόρερ τον Βαρέλα, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από κόρνερ του Πέλκα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να «προειδοποιεί» με καλή ευκαιρία στο 46’ και να πετυχαίνει το 3-0 στο 48’. Ο Βαρέλα συνδυάστηκε με τον Πέλκα, αυτός πάσαρε στον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος νίκησε σε τετ α τετ τον Μπόζοβιτς. Εν συνεχεία, ο Δικέφαλος έριξε κάπως τον ρυθμό του, όμως είχε ακόμα 2-3 καλές ευκαιρίες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Στο 60’ ο Πρίγιοβιτς έπιασε «αέρα» προ κενής εστίας μετά από γύρισμα του Πέλκα, ενώ στο 76’ ο Μπίσεσβαρ επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Μπόζοβιτς με όμορφη λόμπα, όμως αστόχησε για λίγο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια ήταν πολύ ορεξάτοι, όμως ο πιο ουσιαστικός παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Δημήτρης Πέλκας. Ο διεθνής άσος ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, ενώ έδωσε τις ασίστ σε δυο από τα τρία γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, με τους Βαρέλα και Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Μάτος δεξί μπακ και τον Βιεϊρίνια αριστερό. Ο Μαουρίτσιο με τον Σάκχοφ έπαιξαν στο κέντρο, έχοντας μπροστά τους τον Πέλκα. Δεξιά στα χαφ ξεκίνησε ο Κάμπος, αριστερά ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Με 4-1-4-1 παρατάχθηκε η ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη. Τερματοφύλακας ο Μπόζοβιτς, δεξί μπακ ο Γιοβάνοβιτς και αριστερό ο Γουάλας, με δίδυμο στόπερ τους Γκοΐκοβιτς και Ζίζιτς. Αμυντικό χαφ ήταν ο Φατιόν, με τους Λαγό και Μιλοσάβλιεβιτς να κινούνται μπροστά του. Δεξιά στα χαφ ξεκίνησε ο Μασούρας, αριστερά ο Αγκάνοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Η ΦΑΣΗ: Ο Φερνάντο Βαρέλα πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ με κεφαλιά στο 40’ και συγκλόνισε την Τούμπα, καθώς πανηγύρισε με δάκρυα στα μάτια αγκαλιά με τον γιο του, που ήταν ball boy!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Καλή η διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου, που πέρασε απαρατήρητος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ έκανε το… καθήκον του, νίκησε με ευκολία και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη εμφάνιση, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αφού όλοι σχεδόν οι παίκτες του βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (Αζεβέδο 72' ), Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (Μακ 62΄), Πρίγιοβιτς

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γιοβάνοβιτς (Μλαντένοβιτς 46΄), Ζίζιτς, Γκοίκοβιτς, Ουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς,  Μασούρας, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης (Περόνε 69΄)

ΠΑΤΑ ΤΟ

To 1-0 του Σάκχοφ

Το 2-0 του Βαρέλα

Το 3-0 του Πρίγιοβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags