Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή ατάκα Λουτσέσκου για Βιεϊρίνια - Τι αποκάλυψε για Μπίσεσβαρ-Πέλκα!
| 2018-02-15 14:20:00

Τρομερή ατάκα Λουτσέσκου για Βιεϊρίνια - Τι αποκάλυψε για Μπίσεσβαρ-Πέλκα!

Sportdog Team
Τρομερή ατάκα Λουτσέσκου για Βιεϊρίνια - Τι αποκάλυψε για Μπίσεσβαρ-Πέλκα!

Ο Ρουμάνος προπονητής είχε κέφια!

Γιατί όπως σχολιάσε σε δηλώσεις του, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να παίξει τέλεια ακόμα και ως τερματοφύλακας!

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για το πως είναι και τι σκέφτεται: "Η σκέψη μου είναι μόνο στο παιχνίδι και στο πως θα έχω την ομάδα όσο πιο έτοιμη γίνεται γι' αυτό".

Για τον Κάμπος και αν αλλάζει τα πλάνα του: "Όλοι οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν, θέλουμε φρέσκα πόδια, ο χρόνος είναι κοντινός κοντά στα παιχνίδια, είχαμε μόνο τέσσερις μέρες να προετοιμάσουμε την ομάδα, δεν έχει κάτι σοβαρό ο Τζάλμα, αλλά να χρειαστεί θα παίξει κάποιος άλλος".

Για το αν το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΛ ήταν το καλύτερο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: "Είναι λίγο δύσκολο να απαντήσω σε αυτό. Πάντα διαφέρει ο αντίπαλος. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, όπως ήταν και στον Ατρόμητο, στα Γιάννινα, με τον Παναιτωλικό, πάντα αλλάζει ο αντίπαλος και εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε πάνω σε αυτό. Στο Αγρίνιο ξεκινήσαμε με παρόμοιο τρόπο με δύο καλές ευκαιρίες, όμως δεν σκοράραμε και κερδίσαμε στο τέλος, στα Γιάννινα σκοράραμε νωρίς και έπρεπε να διαχειριστούμε αυτό το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν διαφορετικό, πάντα βάζει δύσκολα στους αντιπάλους, κερδίσαμε 3-1 κάναμε αλλαγές. ΜΕ ΑΕΛ διαφορετικό ματς, καλό γήπεδο, νιώθαμε καλά, σκοράραμε, πήραμε ψυχολογία. Σημασία έχει πως αντιδράς για να κάνεις καλό παιχνίδι".

Για τη βελτίωση στα πρώτα λεπτά που ήταν πρόβλημα στην αρχή της σεζόν και αν υπάρχει παράπονο που υπάρχει η δυνατότητα να βγει μπροστά η ομάδα, παίζει σίγουρα πίσω: «Πρώτα από όλα, δεν ξέρω και δεν είναι δουλειά μου, να πω τι γινόταν στην ομάδα, πριν έρθω εγώ. Έχουμε μια φιλοσοφία, όπως λέω πάντα, στο παιχνίδι και στην προπόνηση. Από αυτήν τη φιλοσοφία, βγαίνει μια οργάνωση και μέσα από την οργάνωση, βγαίνει μια νοοτροπία. Συγκρίνοντας με το πρώτο μέρος της σεζόν που ήρθα στον ΠΑΟΚ, υπάρχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική στάση στα παιχνίδια, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πάμε κατευθείαν στον αντίπαλο, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Έχουμε τη νοοτροπία να διαχειρισθούμε εμείς το παιχνίδι, να πάρουμε τη μπάλα, κάτι που δε μπορεί να γίνεται συνέχεια. Με αυτή τη νοοτροπία όμως, έχουμε αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει στο σύνολο. Θυμάμαι το παιχνίδι στη Λάρισα, που θέλαμε να κάνουμε το βήμα μπροστά, αλλά κάτι μας έσπρωχνε προς τα πίσω. Με τη φιλοσοφία που προσπαθήσαμε να περάσουμε, βελτιωθήκαμε σε αυτό το κομμάτι και καταφέραμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σήμερα. Κάποιες φορές, σκοράροντας κάποιο γκολ, χάναμε την επιθετικότητα που έπρεπε, ίσως χαλαρώναμε και λίγο αλλά αυτό, δε συμβαίνει τώρα. Αυτή είναι και η βασική διαφορά. Χρειαζόμασταν χρόνο, να γνωριστεί ο ένας με τον άλλο περισσότερο, να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο.

Είναι φυσιολογικό ένας προπονητής, εφόσον βλέπει ένα χώρο που μπορεί ο παίκτης να μη βλέπει γιατί είναι υπό την πίεση του αγώνα, το να κάνει κάποιο κοντρόλ να ελέγξει τη μπάλα. Δεν είναι καθόλου άσχημο, ότι κρατάμε τη μπάλα γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να χαλάσουμε την ισορροπία του αντιπάλου, όταν έχουμε την ευκαιρία. Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχουν κάποια στιγμή παίκτες σε καλή μέρα, αλλά έχοντας τη νοοτροπία που πρέπει, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο. Αυτό είναι φυσιολογικό, δείτε ακόμα και τη Σίτι και τη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να μην κάνουν κάποιο καλό παιχνίδι, αλλά προσπαθoύν και βρίσκουν ένα καλό σημείο γα να πάρουν αυτό που θέλουν και αυτό είναι το σημαντικό».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του Βιειρίνια στα αριστερά της άμυνας: «Η κίνηση αυτή έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Εκείνη την περίοδο ήταν η μοναδική λύση. Ακόμα και στο τέρμα να τον βάλουμε θα είναι καλός. Έχει φανταστική θέληση, είναι φοβερός χαρακτήρας, θεωρώ όπου και να μπει, θα βοηθήσει την ομάδα. Ακόμα και αν κοιτάξουμε λίγο πιο πίσω, γιατί μιλάμε για την ισορροπία της ομάδας, ήταν καλή και πριν το διάστημα με συνεχόμενες νίκες. Είχαμε κερδίσει ολα τα εντός έδρας με αυτή τη διάταξη και με Ολυμπιακό και ΑΕΚ χάσαμε, χωρίς να είμαστε υποδεέστεροι, αλλά κρίθηκε στις στιγμές. Και οι παίκτες από εκείνη τη στιγμή, ένιωσαν κάτι να αλλάζει. Τώρα, περνώντας ο χρόνος, έχουμε την επίγνωση της κατάστασης, ότι είμαστε καλύτεροι και πολύ καλύτεροι με βάση τη δουλειά μας».

Για το δικό του μέλλον και αν έχει γίνει κάποια κουβέντα με τον ΠΑΟΚ: «Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο πέρα από τη Λαμία. Δεν έχει νόημα να συζητάμε ότι έγινε και τι θα γίνει μετά από τρεις-τέσσερις μέρες. Αυτό που κοιτάμε είναι το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία. Είμαι πάντα πολύ ειλικρινής, πάντα λέω ότι νιώθω. Τη δεδομένη στιγμή, δε με απασχολεί πολύ, να ακούσω το όνομα μου από τους φιλάθλους. Με ενδιαφέρει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι όπως πρέπει, να παίρνουμε αυτό που πρέπει. Δεν είναι ώρα για άλλες κουβέντες. Είμαι εδώ, αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη και θέλω να παίρνουμε σε κάθε παιχνίδι αυτό που πρέπει και να ξυπνάω την άλλη μέρα, έχοντας την ικανοποίηση για αυτό που έχω κάνει το προηγούμενο βράδυ».

Για το τι περιμένει για το παιχνίδι με τη Λαμία και την απαγόρευση της παρουσίας του κόσμου του ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως το παιχνίδι με τη Λαμία, θα έχει το χαρακτήρα όπως αυτό με τη Λάρισα. Πολλά μαν του μαν, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Αν χάσουμε τη μπάλα, να μη δώσουμε τη δυνατότητα να απειλήσει την περιοχή μας. Οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν ότι όσες ομάδες αντιμετώπισαν τη Λαμία στην έδρα της, είχαν δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να αντιδράσουμε τέλεια σε κάθε κατάσταση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να σε ακολουθούν οι φίλαθλοι σου, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, δείχνει πραγματική υποστήριξη για τη δουλειά που γίνεται. Κι έτσι, από τη μεριά μου, λυπάμαι πάρα πολύ για αυτήν την κατάσταση. Το ποδόσφαιρο, είναι οι φίλαθλοι και στη νίκη, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Αν δε βρεθούν μαζί μας, ελπίζω να μας βοηθήσουν έστω και από μακριά».

Για τη συνύπαρξη Πέλκα και Μπίσεσβαρ με τη Λάρισα και αν το σκέφτεται και για τη συνέχεια: «Ας πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι... Έχουν παίξει και στο Κύπελλο. Για κάποιους είναι σημαντικό το Κύπελλο, για κάποιους το πρωτάθλημα, για μένα και τα δύο, οπότε δεν τα διαχωρίζω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags