Facebook Pixel Ένα... αράβικο σίριαλ που φέρνει αδιέξοδο
| 2011-01-17 23:30:00

Ένα... αράβικο σίριαλ που φέρνει αδιέξοδο

Ένα... αράβικο σίριαλ που φέρνει αδιέξοδο

Ο Περικλής Στέλλας γράφει για το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στον ΠΑΟΚ με τους Άραβες επενδυτές.
 

Ο Οντέι Αλ Σαμάρι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει εάν θα κάνει την επένδυση του και θα αγοράσει τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο σημειώνει, στην ανακοίνωση, ότι το ενδιαφέρον παραμένει και είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Το βέβαιο είναι ότι κανείς ίσως δεν αμφιβάλλει γι αυτό, αλλά ο ΠΑΟΚ από χθες έχει μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο διοικητικό και κυρίως οικονομικό αδιέξοδο. Το οποίο πιθανόν μερικοί να μην έχουν αντιληφθεί. Εξακολουθώ να επιμένω ότι αυτή η επένδυση δεν πρόκειται να γίνει. Ας σημειώσουμε λίγες αποχρώσες ενδείξεις που οδηγούν σε μία τέτοια σκέψη για να καταλάβετε.

1. Είπαν επίσημα ότι θα δώσουν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα με την παρουσία του ίδιου του Οντέι Αλ Σαμάρι και θα απαντήσουν και θα αναλύσουν τα πάντα, αλλά δεν το έκαναν. Αντι γι αυτό εξέδωσαν μία ανακοίνωση την οποία έδωσαν την ίδια στιγμή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μα, είναι δυνατόν να ενημερώνεις μαζί μέσα ενημέρωσης και διοίκηση; Επικοινωνείς μέσω ανακοινώσεων για τις προθέσεις σου;

2. Ανακοίνωσαν ότι θα δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο το πλήρες επενδυτικό σχέδιο που έχουν για τον ΠΑΟΚ. Δεν το έκαναν ποτέ.

3.Αναφέρει ο Οντέι Αλ Σαμάρι στην ανακοίνωση ότι: «Τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια από αυτά που αρχικά είχαν προβλεφθεί». Σαν να λέει δηλαδή ότι άλλα μας έλεγε ο Ζαγοράκης και άλλα αποδεικνύονται. Αλλά όταν εγώ προσωπικά ρώτησα τους νομικούς εκπροσώπους των Αράβων (Σπυράτο και Μαργαρίτη), γιατί δεν έβαλαν ορκωτούς λογιστές να κάνουν έλεγχο στα βιβλία και στα στοιχεία της ΠΑΕ όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις αγοράς και πώλησης Ανωνύμων Εταιριών, μας είπαν ότι ο έλεγχος έχει γίνει και δεν χρειάζονται λογιστές.

4. Ανακοίνωσαν ότι η απόφαση των Αράβων επενδυτών είναι να κατασκευάσουν νέο γήπεδο χωρητικότητας 50000 θεατών στο παλιό στρατόπεδο Καρατάσου, αλλά κανείς φαίνεται δεν φρόντισε να τους ενημερώσει και να τους αποτρέψει από τη τεράστια γκάφα που έκαναν. Διότι είναι νόμος του κράτους ότι δεν μπορείς να κατασκευάσεις γήπεδο όταν σε κοντινή απόσταση υπάρχει νοσοκομείο. Και εκεί υπάρχει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

5.Αναφέρει στην ανακοίνωση ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνα και με την ατομική τους περιουσία και με ποινική τους ευθύνη, για τα παλιά χρέη του ΠΑΟΚ προς το ελληνικό δημόσιο. Και αυτό (αναφέρει χαρακτηριστικά) δεν ισχύει σήμερα με την προσωρινή διοίκηση.

Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται στον ίδιο τον Ζαγοράκη. Αλλά αυτό που ζητούν να κάνει ο Ζαγοράκης στην διοίκηση που θα κάνουν (εάν και εφόσον επενδύσουν) δεν το έκανε ούτε ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό. Ο Ζαγοράκης θα το κάνει;

Εάν μετά από όλα αυτά(και θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα)εσείς πιστεύετε ότι οι Άραβες θα επενδύσουν; Εγώ όχι και διακινδυνεύω αυτή τη πρόβλεψη εδώ και καιρό. Όμως...

Ο ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ο Άραβας εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση έχει ήδη μπει σε περιπέτειες. Σας θυμίζω ότι η διοίκηση της ΠΑΕ στην τελευταία γενική συνέλευση είχε πει, ότι εάν δεν επενδύσουν οι ΄Άραβες, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αγωνιστικές θυσίες. Και οι θυσίες αυτές δεν είναι άλλες από πωλήσεις παικτών.

Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Διότι οι μεταγραφές τελειώνουν στις 30 Ιανουαρίου.

Τι θα κάνει λοιπόν η διοίκηση; Θα πουλήσει; Θα κάνει μεταγραφές σε μία περίοδο όπου η ίδια ομολογεί ότι δεν έχει καθόλου χρήματα; Και ποιον θα πουλήσει; Μόνο ο Βιεϊρίνια μπορεί να φέρει τα χρήματα για να καλυφθεί το φετινό άνοιγμα που φτάνει τα έξη εκατομμύρια ευρώ. Και να πουληθεί ο Βιεϊρίνια, τότε εκ των πραγμάτων ο ΠΑΟΚ αποδυναμώνεται και απομακρύνεται μοιραία από τους στόχους του.

Και το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ορισμένα παπαγαλάκια κάνουν λόγο για φοβερές μεταγραφές και άμεση ενίσχυση λες και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει. Αλλά μήπως δεν είναι οι ίδιοι που πριν από δυο μήνες έλεγαν για πετροδολάρια που έρχονται στην Τούμπα;

Όσο για τους Άραβες; Ο Ζαγοράκης κράτησε αξιοπρεπή στάση στο θέμα. Με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ όμως επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Αράβων. Η εκτίμηση μου είναι ότι το σίριαλ είναι ήδη επικίνδυνο για τον ίδιο. Διότι στην... στραβή κανείς δεν θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Οντέι Αλ Σαμάρι. Άλλωστε το πρόσωπο του δεν το γνωρίζει κανείς, διότι δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Εξηγήσεις όμως θα ζητήσουν από τον Ζαγοράκη. Και τότε πολύ φοβάμαι ότι οι στιγμές θα είναι δύσκολες. Επίσης, η εκτίμηση μου είναι ότι οι σύμβουλοι του προέδρου του ΠΑΟΚ, όποιοι κι αν είναι αυτοί, αντί να τον βοηθήσουν τον οδηγούν στην απώλεια της αγάπης και της εμπιστοσύνης που του έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Λες και το κάνουν επίτηδες.

Πηγή: sentragoal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags