Facebook Pixel Sportdog.gr | Αρνείται να χάσει ο Άρης! Τριάρα στο... χαλαρό στην Αναγέννηση και επιστροφή στα «σαλόνια»
| 2018-02-18 16:56:00

Αρνείται να χάσει ο Άρης! Τριάρα στο... χαλαρό στην Αναγέννηση και επιστροφή στα «σαλόνια»

Sportdog Team
Αρνείται να χάσει ο Άρης! Τριάρα στο... χαλαρό στην Αναγέννηση και επιστροφή στα «σαλόνια»

Με το ένα πόδι οι «κιτρινόμαυροι» στην Σούπερ Λίγκα!

Ένα ημίχρονο κατόρθωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας να «φρενάρει» τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την 14η νίκη τους σε 17 αγώνες με σκορ 3-0 και «άνοιξαν» τη διαφορά τους από την τρίτη θέση, κάνοντας σημαντικό βήμα για την επιστροφή τους στα «μεγάλα σαλόνια»!

Ο Άρης ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο πρώτο ημίχρονο, πιέζοντας την άμυνα της Αναγέννησης Καρδίτσας από το πρώτο λεπτό για να φτάσει στο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος πάνω στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού ήταν όμως άστοχοι στην τελική προσπάθεια και είχαν την… ατυχία να πέσουν πάνω στον τερματοφύλακα της Αναγέννησης, Νέστορα Γκέκα, που σε τρεις περιπτώσεις «γλίτωσε» την εστία του από βέβαιη παραβίαση. 

Στο 7΄ ο Γκέκας μπλόκαρε την κεφαλιά του Πασά, στο 9΄ ο Χαντί έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, στο 13΄ ο Βαλεριάνος σούταρε άουτ από καλή θέση, στο 15΄ ο Γκέκας εξουδετέρωσε την εξ επαφής κεφαλιά του Μπαστακού σε σέντρα του Τζανακάκη, στο 19΄ κακώς ακυρώθηκε με οφσάιντ το γκολ του Πλατέλλα και στο 23΄ ο Γκέκας απόκρουσε και την κεφαλιά του Δεληζήση μέσα από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 31΄ ο Σόουζα μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.  

Ο Άρης δεν σταμάτησε να πιέζει τους Καρδιτσιώτες και στο 33΄ ο Μουμίν σούταρε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 35΄ ο Πασάς δεν έπιασε το σουτ όπως θα έπρεπε και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ!

Με το που ξεκίνησε όμως το δεύτερο ημίχρονο, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα και με προβολή ο Σόουζα πέτυχε το 1-0, με τα πράγματα να γίνονται πολύ πιο εύκολα για τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού στη συνέχεια.

Στο 62΄ ο Πασάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καραγιάννη και ο Πλατέλλας πέτυχε το 2-0, με τον Άρη να ρίχνει… ταχύτητα στο τελευταίο μισάωρο αλλά να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με κοντινό δυνατό σουτ του Μιλούνοβιτς μετά από ασίστ του Ντούνη!

 

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Μην έχοντας στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπούρμπο, Κάσσο και τον τιμωρημένο Διαμαντόπουλο, ο Δημήτρης Σπανός εμπιστεύτηκε ξανά το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια, πλάγιους μπακ τους Τζανακάκη και Βαλεριάνο, στόπερ τους Δεληζήση, Σόουζα, αμυντικά χαφ τους Μουμίν, Ιντζόγλου, «δεκάρι» τον Χαντί, εξτρέμ τους Πλατέλλα, Πασά και επιθετικό τον Μπαστακό.

Ο Γιώργος Βαζάκας από την πλευρά του τοποθέτησε τον Γκέκα κάτω από την εστία της Αναγέννησης Καρδίτσας, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Καραγιάννη και στο αριστερό τον Αναγνωστόπουλο, στο κέντρο της άμυνας τους Μπούσδρα και Ρουσσάκη, τους Καρίκι, Σουντουρά και Σταματάκη στη μεσαία γραμμή, τους Χαντζάρα και Λεφίδη στις δύο πτέρυγες και τον Κονέ στην κορυφή της επίθεσης. 

Το γρήγορο γκολ του Άρη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, διευκόλυνε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το έργο του Σπανού και το 2-0 του έδωσε τη δυνατότητα και για ορισμένες δοκιμές, με τον Άρη να τελειώνει το παιχνίδι με τον Μιλούνοβιτς στην κορυφή της επίθεσης, δεξί μπακ τον Μαραγκό και εξτρέμ τους Τζανακάκη και Ντούνη!

Από την άλλη, οι αλλαγές του Βαζάκα δεν άλλαξαν την… αναιμική εικόνα της Αναγέννησης, που «χτυπημένη» από τραυματισμούς και… ιώσεις, άντεξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο και παρουσίασε τεράστιες αδυναμίες στην επίθεση!

H ΦΑΣΗ:  Το γκολ του Σόουζα στο 46΄ ήταν το «κλειδί» που ξεκλείδωσε τη νίκη για τον Άρη, αφού απέναντί του είχε μία ομάδα που χαρακτηρίστηκε από την αδυναμία να απειλήσει τον Αναγνωστόπουλο!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Σωστές οι περισσότερες αποφάσεις του Κουκούλα από την ΕΠΣ Λέσβου, μεταξύ αυτών και το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Άρη στο 62΄, όμως… προδόθηκε από την λανθασμένη υπόδειξη του δεύτερου βοηθού του, Κουβαλάκη από τη Δράμα, ο οποίος στο 19ο λεπτό ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Πλατέλλα με υπόδειξη οφσάιντ!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης έκανε ίσως το πιο «γεμάτο» του παιχνίδι από το ξεκίνημα της χρονιάς και αποσπάστηκε 8 ολόκληρους βαθμούς από την τρίτη Παναχαϊκή, η οποία γνώρισε χθες την ήττα – σοκ στην Πάτρα από τον Αιγινιακό!  

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...  Οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν ιδανικά τον πρώτο γύρο (14 νίκες, 3 ισοπαλίες, καμία ήττα) και πλέον μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» δεν θα βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Super League, παρότι στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσουν ΟΦΗ και Παναχαϊκή σε Ηράκλειο και Πάτρα αντίστοιχα.  

 

ΑΡΗΣ(Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πασάς (70΄ Μαραγκός), Πλατέλλας (67΄ Μιλούνοβιτς), Χαντί, Μπαστακός (61΄ Ντούνης)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσάκης, Μπούσδρας, Καρίκι, Σουντουρά (68΄ Βατουσιάδης), Σταματάκης, Χαντζάρας, Κονέ (83΄ Παπαευθυμίου), Λεφίδης(56΄ Πλαβούκος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags