Facebook Pixel Sportdog.gr | Σημάδια ανάρρωσης για τον Ολυμπιακό - «Καθάρισε» τον Πανιώνιο με Οφόε και ωραία μπάλα!
| 2018-02-18 21:21:00

Σημάδια ανάρρωσης για τον Ολυμπιακό - «Καθάρισε» τον Πανιώνιο με Οφόε και ωραία μπάλα!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Σημάδια ανάρρωσης για τον Ολυμπιακό - «Καθάρισε» τον Πανιώνιο με Οφόε και ωραία μπάλα!

Νίκησε 1-0, αλλά είχε πολλές ευκαιρίες για μεγάλο σκορ!

Μετά από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός επανήλθε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν την καλύτερή τους εμφάνισή μετά από καιρό και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Αξιοποίησαν μόνο μία, με τον Οφόε στο 48’, όμως αυτό το τέρμα ήταν αρκετό προκειμένου να πάρουν τη νίκη.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε από νωρίς την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Πανιώνιος του έδωσε χώρο και τον περίμενε οχυρωμένος στο δικό του μισό. Οι Ερυθρόλευκοι επιχείρησαν πολλές τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να βρουν στόχο. Στο 7’ ο Ανσαριφάρντ κέρδισε κόντρα με τον Κότνικ, σε φάση που έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι, ωστόσο πλάσαρε από δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ σε κενή εστία. Στο 17’ ο Οφόε έπιασε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, με τον Γκιοατά να επεμβαίνει σωτήρια με το κεφάλι. Στο 22’ ξανά ο Βέλγος πλάσαρε στα χέρια του Κότνικ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Ανσαριφάρντ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος παίκτης μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας ωραία τους αντιπάλους του, όμως έκανε κάκιστο τελείωμα σουτάροντας άουτ από τα όρια της μικρής περιοχής!

Στο 31’ ο Πανιώνιος έκανε αισθητή την παρουσία του, με τον Λάμπρου να φεύγει τετ α τετ με τον Προτό, αλλά να μην προλαβαίνει να πλασάρει εξαιτίας καίριας παρέμβασης του Χατζισαφί, ενώ στο 44’ έλαβε χώρα παρόμοια φάση, αλλά από την… ανάποδη. Ο Μάριν σέντραρε και ο Βλάχος πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μιραλάς, που είχε «οπλίσει» και ετοιμαζόταν να πάρει κεφαλιά απέναντι από τον Κότνικ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να πιέσει για να σκοράρει και το κατάφερε. Αφού προειδοποίησαν με σουτ του Μάριν, που έδιωξε σε κόρνερ ο Κότνικ στο 47’, οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 48’. Ο Ταχτσίδης βρήκε με κάθετη πάσα τον Οφόε, ο οποίος έφυγε τετ α τετ με τον Κότνικ και τον πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0.

Ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 52’ με φοβερό σουτ του Σαραμαντά που απέκρουσε δύσκολα ο Προτό. Έκτοτε, όμως, οι Κυανέρυθροι δεν εμφανίστηκαν ξανά στον επιθετικό τομέα, με τον Ολυμπιακό να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και μην καταφέρνοντας να πετύχει μεγαλύτερο σκορ εξαιτίας της αστοχίας των παικτών του και της εξαιρετικής εμφάνισης του Κότνικ. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου νίκησε τους Ανσαριφάρντ (55’, 73’) και Τζούρτζεβιτς σε τετ α τετ  (75’). Παράλληλα, σωτήριες επεμβάσεις έκαναν οι Γκιοατά (60’) και Βλάχος (84’) προ του Μιραλάς, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού και συνδύασε την μεστή του εμφάνιση με το νικητήριο γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Όσκαρ Γκαρσία παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Προτό με δίδυμο στόπερ του Νικολάου και Μποτία, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί και αριστερό τον Χατζισαφί. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Ζιλέ με τον Ταχτσίδη και «δεκάρι» ο Οφόε. Στο δεξί άκρο κινήθηκε ο Μάριν, στον αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Παρόμοιος ήταν ο σχηματισμός του Πανιωνίου, τον οποίο ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε επίσης με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κότνικ, ενώ την άμυνα αποτέλεσαν οι Βλάχος, Γκιοατά, Σταυρόπουλος και Σαραμαντάς από δεξιά προς τα αριστερά. Ουάσινγκτον και Πινιώτης αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά του τους τον Μπραχίμι, δεξιά στα χαφ τον Λάμπρου και αριστερά τον Μασούρας, ενώ ως σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Νίλσεν.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη απόκρουση του Προτό σε σουτ του Σαραμαντά στο 52’, που κράτησε το προβάδισμα του Ολυμπιακού.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... O Ιωάννης Νεοφυτιάδης ελέγχεται για τη φάση του 6’, όταν δεν κατελόγισε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Κότνικ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός έκανε καλή εμφάνιση μετά από καιρό και πήρε μια νίκη, που χρειαζόταν για να βελτιώσει την ψυχολογία του.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν όρεξη, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έκαναν τον κόσμο τους να χαμογελάσει με την απόδοσή της ομάδας μετά από καιρό. Μοναδικό ψεγάδι η αναποτελεσματικότητα των παικτών του, οι οποίοι δεν κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, παρά την υπεροχή τους.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Το γκολ του Οφόε

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Οφόε (85’ Μάρτινς), Μάριν (65’ Ανδρούτσος), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (74’ Τζούρτζεβιτς)

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Γκιοατά, Βλάχος, Πινιώτης (70’ Παπαγεωργίου), Ουάσινγκτον, Μασούρας (56’ Μακρύλλος), Μπραχίμι (56’ Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου, Νίλσεν

 

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags