Facebook Pixel ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1
| 2018-02-19 21:19:00

Αμόλησε... διπλό ο Παναθηναϊκός - Άξια νίκη στη Λάρισα και ανάσα για το Τριφύλλι!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αμόλησε... διπλό ο Παναθηναϊκός - Άξια νίκη στη Λάρισα και ανάσα για το Τριφύλλι!

Ο Λουντ το σωτήριο-νικητήριο γκολ των Πρασίνων.

Επιτέλους τα κατάφερε!

Χάρη σε γκολ του Λουντ στο 19’, ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πιθανότατα την καλύτερη φετινή εμφάνισή του εκτός έδρας και έφυγε από τη Λάρισα με νίκη 1-0 επί της ΑΕΛ!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Δίχως να κάνουν κάτι το εντυπωσιακό, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη διατηρούσαν σχετικά άνετα την κατοχή, είχαν όλες τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου μέρους και ευτύχησαν να προηγηθούν. Στην πρώτη τελική του προσπάθεια ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Στο 19’ ο Τζανδάρης γέμισε για τον Δώνη, αυτός πήρε την κεφαλιά βγάζοντας ασίστ στον Λουντ. Αυτός έφυγε απέναντι από τον Μπόζοβιτς και τον πλάσαρε εύστοχα με το δεξί για το 1-0!

Μάλιστα, στο 23’ οι Πράσινοι είχαν ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Ζίζιτς έβαλε σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Γιόχανσον. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον έλεγχο, αλλά να χαλάει στην τελική πάσα τις προϋποθέσεις που δημιουργούσε για ακόμα ένα γκολ, ενώ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία, με τον Κρίζμαν να γυρίζει παράλληλα και τον Οικονόμου να διώχνει με καθοριστικά προ των επερχόμενων επιθετικών των «βυσσινί», ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 57’, όταν ο Λουντ γύρισε από τα δεξιά για τον Χατζηγιοβάνη, όμως αυτός έπιασε χλιαρό σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Μπόζοβιτς να μπλοκάρει. Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν δυνατές μονομαχίες και ένταση, αλλά καθόλου ρυθμό και φάσεις. Ουσιαστικά η μοναδική μεγάλη στιγμή ήταν αυτή του 89’, όταν η ΑΕΛ έχασε την κορυφαία της ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Από σέντρα του Μασούρα ο Μιλοσάβλιεβιτς πήρε την κεφαλιά από κοντά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: O Ρόμπιν Λουντ πέτυχε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού και ήταν συνολικά μέσα σε σχεδόν κάθε καλή στιγμή που δημιούργησαν οι Πράσινοι.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 κατέβασε την ΑΕΛ ο Ηλίας Φυντάνης. Τερματοφύλακας ο Μπόζοβιτς, με την άμυνα να αποτελείται από τους Ρέντζα, Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς και Γουάλας από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ο Λαγός με τον Φατιόν και «δεκάρι» τον Μιλοσάβλιεβιτς. Δεξιά στα χαφ κινήθηκε ο Μασούρας, αριστερά ο Κρίζμαν και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) εφάρμοσε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχοδήμος, το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν ο Οικονόμου με τον Αυλωνίτη, δεξί μπακ έπαιξε ο Γιόχανσον και αριστερό ο Ινσούα. Δίδυμο στα χαφ ήταν ο Κάτσε με τον Τζανδάρη και μπροστά τους κινήθηκε ο Λουντ, με τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο, τον Χατζηγιοβάνη στο αριστερό και τον Δώνη στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς που έφυγε λίγο άουτ στο 89’ και θα μπορούσε να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΛ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Δημήτρης Στυλιαράς είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές και πέρασε απαρατήρητος. Ο βοηθός, ωστόσο, ελέγχεται για μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ κατά του Λουντ στο 77’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός πήρε επιτέλους την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και ξεφορτώθηκε ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος, που κουβαλούσε.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο του «διπλό» και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, τη στιγμή που η ΑΕΛ έμεινε για ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη και φανέρωσε ξανά το τεράστιο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Λουντ.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (66’ Περόνε), Γκοΐκοβιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46’ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (87’ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (90+4’ Μουνιέ), Κουλιμπαλί, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (75’ Στάικος), Δώνης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags