22/02/18 - 16:17

Εκεί θα κριθεί το Ντιναμό-ΑΕΚ! Αυτός είναι ο ανασταλτικός παράγων

Έλληνας προπονητής αποκαλύπτει πτυχές της αναμέτρησης στο Κίεβο.

Sportdog Team
Εκεί θα κριθεί το Ντιναμό-ΑΕΚ! Αυτός είναι ο ανασταλτικός παράγων
926views 0shares

Η ρεβάνς της Ντιναμό Κιέβου με την ΑΕΚ θα κριθεί στο ρυθμό και η Ένωση θα χρειαστεί να βγάλει ενέργεια, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε πως η Ένωση έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης, αν έχει και τη τύχη με το μέρος της.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος στο ΣΠΟΡ FM 94.6

Για το αν περιμένει να δει διαφορετικό παιχνίδι από τη Ντιναμό Κιέβου στο σημερινό ματς: «Δεν πιστεύω ότι θα έχει πολλές αλλαγές. Τα τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως οι παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Σαχτάρ και η Ντιναό, συνεχίζουν να είναι αξιόλογες και στην Ευρώπη. Το θέμα που αντιμετωπίζουν οι ανατολικές ομάδες είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, από τον Δεκέμβριο για 4-5 βδομάδες. Αρχίζουν την προετοιμασία τους ξανά στις αρχές Ιανουαρίου, για να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα στις αρχές Μαρτίου. Για την Ντιναμό, αυτή τη στιγμή, είναι σαν να λέμε ότι είναι στις 15 Αυγούστου.

Για τα στοιχεία του ουκρανικού ποδοσφαίρου: «Βασίζεται σε φυσική κατάσταση, δύναμη, τρεξίματα. Αυτό κάνει κάποιες ομάδες να είναι σχετικά ανταγωνιστικές αυτό το διάστημα. Είναι τεράστιες οι διαφορές στη φόρμα. Η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πάει το πρώτο ματς, όπως θα την έχει και απόψε».

Για το πού θα κριθεί το σημερινό ματς: «Θα κριθεί στο ρυθμό. Η ΑΕΚ θα πρέπει να βγάλει ενέργεια. Δεν ξέρω τι στρατηγική θα επιλέξει να ακολουθήσει ο Ουκρανός προπονητής, με δεδομένο ότι έχουν το σκορ, όμως, συνήθως, στο εξωτερικό οι ουκρανικές ομάδες είναι ρωσική ρουλέτα. Είναι και θέμα τύχης ποιος θα προηγηθεί για να πάρει την πρόκριση. Η ΑΕΚ δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστές άμυνες. Έχει, όμως, τη δύναμη και την ταχύτητα να ανταπεξέλθει σε τέτοιες ομάδες και τέτοια ματς. Υπάρχουν και οι στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ αν έχει την τύχη λίγο μαζί της έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης».

Για τη σκέψη του Χιμένεθ να παρατάξει πιο επιθετικό σχήμα στο δεύτερο ημίχρονο, για να εκμεταλλευτεί την κούραση των παικτών της Ντιναμό: «Έχει λογική βάση. Όπως και το ότι η ΑΕΚ έχει κάνει πάρα πολλά παιχνίδια φέτος, σε συνδυασμό με τραυματισμούς που μίκρυναν το ρόστερ της. Δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης θα βρίσκεται απόψε. Ανασταλτικός παράγοντας είναι το κρύο».

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τέτοιες θερμοκρασίες οι παίκτες:«Είναι θέμα συνήθειας. Όταν αλλάζεις υψομετρικό επίπεδο, είτε καιρικές συνθήκες αλλάζουν οι αντιδράσεις. Ίσως σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ να είναι πιο αργοί σε αντιδράσεις, ενώ οι Ουκρανοί έχουν συνηθίσει. Πιθανόν και αυτοί επηρεάστηκαν από το κλίμα στην Αθήνα. Δεν είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται. Βάσει της εικόνας του πρώτου αγώνα, πιστεύω ότι η ΑΕΚ αν έχει λίγη τύχη θα κάνει λίγες φάσεις, θα τις αξιοποιήσει και θα πάρει την πρόκριση».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ