Facebook Pixel Sportdog.gr | Σερ Στάνλεϊ Μάθιους: Ο θρύλος του «μάγου της ντρίμπλας» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-02-23 10:00:00

Σερ Στάνλεϊ Μάθιους: Ο θρύλος του «μάγου της ντρίμπλας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σερ Στάνλεϊ Μάθιους: Ο θρύλος του «μάγου της ντρίμπλας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από 18 χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων ποδοσφαιριστών.

Στην κουβέντα για τους κουβέντες για τους κορυφαίους Άγγλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών συμπεριλαμβάνεται πάντα ο σπουδαίος Στάνλεϊ Μάθιους. Και όχι άδικα, από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε δυο φορές «Καλύτερος Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής».

Ο Μάθιους αγωνιζόταν ως δεξιός εξτρέμ με κύριο προσόν του την έφεση που είχε στην ντρίμπλα. Γι' αυτό, άλλωστε, τού δόθηκε το παρατσούκλι «ο μάγος της ντρίμπλας», Στην μεγάλη του καριέρα από το 1932 έως το 1965 κατέγραψε 710 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα με τις φανέλες των Στόουκ Σίτι και Μπλάκπουλ, ενώ μέτρησε επίσης 54 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Λίγο πριν την αποχώρησή του από τα γήπεδα, το 1965, χρίστηκε ιππότης και τιμήθηκε με τον τίτλο του «Σερ», όντας ο μοναδικός που το έχει καταφέρει ενώ ήταν ακόμα εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ακόμα και όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, συνέχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και έγινε πρεσβευτής του αθλήματος.

Έφυγε από τη ζωή στις 23 Φεβρουαρίου 2000 σε ηλικία 85 ετών μετά από σύντομη ασθένεια στο νοσοκομείο του North Staffordshire.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags