23/02/18 - 14:23

Ευρωπαϊκός απολογισμός από Δημάτο – Ρεκόρ 15ετίας έκανε η ΑΕΚ

Αυτά είναι τα φετινά δεδομένα της πορείας της Ένωσης.

Sportdog Team
Ευρωπαϊκός απολογισμός από Δημάτο – Ρεκόρ 15ετίας έκανε η ΑΕΚ
888views 0shares

Τον ευρωπαϊκό απολογισμό της ΑΕΚ εκανε μία μέρα μετά τον αποκλεισμό από τους “32” του Europa League, ο Ανδρέας Δημάτος. Διαβάστε την ανάρτηση του διευθυντή Επικοινωνίας της Ένωσης.

Την τρίτη καλύτερη συγκομιδή βαθμών στην Ευρώπη (βάσει των αποτελεσμάτων της κυρίως σεζόν και όχι των προκριματικών που δεν υπολογίζονται για τον συλλογικό συντελεστή) στον 21ο αιώνα πέτυχε η ΑΕΚ με την εφετινή ευρωπαϊκή της παρουσία με τη νίκη επί της Ριέκα στην Κροατία και τις επτά ισοπαλίες στη συνέχεια μέχρι τον απολογισμό στο Κίεβο!

Αυτοί οι 9,000 πόντοι που έβαλε η ΑΕΚ στον σχεδόν μηδενικό μέχρι εφέτος ευρωπαϊκό της συντελεστή είναι ο μεγαλύτερος απολογισμός μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια και τους 11,000 πόντους που είχε μαζέψει σε εποχές πολύ καλύτερες ευρωπαϊκά για το ελληνικό ποδόσφαιρο την περίοδο 2002-3 με την αήττητη παρουσία στον όμιλο του Champions League και την τελευταία φορά που έφτασε στους «16» του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Αυτή είναι και η κορυφαία συγκομιδή της ΑΕΚ τον 21ο αιώνα, ενώ μία σεζόν πιο πριν (2001-2) όταν και πάλι είχε φτάσει στους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είχε μαζέψει 10,000 πόντους με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η ΑΕΚ αποχαιρέτισε την Ευρώπη από την Ουκρανία προσθέτοντας στην τρέχουσα πενταετία της για τη σεζόν 2017-18 μία σεζόν με συντελεστή 9,000 βαθμούς. Δεν συζητάμε ότι αυτή είναι η κορυφαία στην τρέχουσα πενταετία της στην οποία έχει ακόμα τρεις μηδενικές σεζόν και την περσινή με 1,000 πόντους που πήρε ως μπόνους με τον αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν.

Τόσο μεγάλο συντελεστή σεζόν η ΑΕΚ είδε τελευταία φορά πριν από δέκα ακριβώς χρόνια, από την περίοδο 2007-08 με 9,470 που με τα τωρινά δεδομένα θα ήταν μόνο 7,000 βαθμοί! Απλώς τότε το κάθε club είχε και την πριμοδότηση ποσοστού των συνολικών αποτελεσμάτων της χώρας, κάτι που καταργήθηκε από εφέτος και αυτό που μετράει για τον συλλογικό συντελεστή είναι μόνο οι πόντοι που κερδίζει μεμονωμένα η κάθε ομάδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ